ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Το άρρωστο τραπεζικό σύστημα.
























Στις καλές μέρες αν πήγαινες σε μια τράπεζα και ζητούσες δάνειο για να στήσεις επιχείρηση θα σε πέρναγαν από χίλια κόσκινα παρόλο που θα ήσουν και φερέγγυος και η επιχείρηση που θα έστηνες θα ήταν αποδεδειγμένα κερδοφόρα. Αν ζητούσες όμως πιστωτική ή εορτοδάνειο ή διακοποδάνειο με απλές διαδικασίες μέσα σε λίγα λεπτά θα ξεμπέρδευες. Πόσες φορές δεν σας πήραν τηλέφωνο για πιστωτική που δεν είχατε ποτέ ζητήσει ή για καταναλωτικό που επίσης δεν είχατε ανάγκη; Σας τα έδιναν με δώρο ένα κινητό. Γνωρίζω άνθρωπο που έστησε μαγαζί με πιστωτικές με 17,5% επιτόκιο και μετά έτρεχε και δεν έφτανε. Το τραπεζικό μας σύστημα είναι άρρωστο και κανένας δεν θέλει να το θεραπεύσει.
Σε μιά χρεοκοπημένη χώρα και οι Τράπεζες χρεοκοπούν. Νομίζουμε, οτι επειδή δέν κηρύξαμε τυπικά χρεοκοπία, οτι δέν είμαστε σε χρεοκοπία; Οι Τράπεζες δέν έχουν χρεοκοπήσει, είναι απλά zombies. Η Ανακεφαλαίωση θα τις κάνει Κρατικές και στο όριο για να διατηρήσουν την άδεια λειτουργίας τους. Εάν και όταν αρχίσουν να αυξάνουν τις καταθέσεις θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν. Ποιούς και τί θα χρηματοδοτήσουν είναι το ζητούμενο. .
Πρέπει να γίνει συγχώνευση τραπεζών και να έχουμε 3 όλες και όλες τράπεζες, ισχυρές και δυνατές. Κατόπιν να γίνει εκκαθάριση των ελλειμματικών τους παγίων. Και τρίτο, να δημιουργηθεί επιτέλους μια "Bad Bank" που θα απορροφήσει τα προβληματικά πάγια. Τέλος να αλλάξει η φιλοσοφία δανειοδότησης των επιχειρήσεων..


Τι Πρέπει να γίνει ?
1) Να γίνει ολική διαγραφή, αμνηστία των χρεών των πολιτών στον Τειρεσία και κατάργηση του. Βρισκόμαστε σε περίοδο πόλεμου και στον πόλεμο χαρίζεις στους πολίτες σου αμνηστία και τους ρίχνεις στον πόλεμο. Πρέπει να επαναφέρουμε ένα πολύ μεγάλο πολιτών που τώρα είναι εκτός οικονομικού και τραπεζικού συστήματος, πίσω στην αγορά, στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα. 
2)Πλήρες αφορολόγητο για 2 χρόνια για ΚΑΘΕ επιχειρηματία που ιδρύει επιχείρηση και για 4 χρόνια για κάθε Ξένη επένδυση που δημιουργεί άνω των 20 θέσεων εργασίας. 3)Διακομματική συμφωνία-"συμβόλαιο" των 3 κομμάτων για ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-εξπρές των 10 μεγαλυτέρων ΔΕΚΟ-Οργανισμών-Επιχειρήσεων του δημόσιου, μέχρι το τέλος του έτους.
Τώρα όμως ποιός θα μας ξαναδανείσει? χλωμό το βλέπω για αρκετά χρόνια. Όμως άν οι Τράπεζες δεν μπορούν να βγούν να δανειστούν από τις αγορές δεν βλέπω από που θα έλθει το χρήμα, πάντως όχι από τον ουρανό.
«Το ελληνικό τραπεζικό σύστηµα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Αυτό έχει µεγάλη σηµασία όχι µόνο για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΑΝΕΜΟΣ



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured