ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Γιατί δεν έχω όρεξη για σεξ;



ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 

-Τι μου συμβαίνει ξαφνικά;όποτε κάναμε σεξ το ένιωθα σαν αγγαρεία και το έκανα απλώς  γιατι τον αγαπώ και δε θέλω να τον πληγώνω έτσι. Εκείνος κάνει φοβερή υπομονή αλλά ξέρω ότι έχει φτάσει στα όρια του.....
-«Δεν έχω την ίδια επιθυμία για σεξ τελευταία», «Νιώθω τόση κούραση στο τέλος της μέρας, που το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθώ». Αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που ακούγονται όλο και περισσότερο από γυναίκες και άνδρες,Οικονομική κρίση, άγχος, αυξημένες απαιτήσεις, οι υπερβολικές ώρες εργασίας δεν αφήνουν περιθώρια για SEX......
Μήπως ανήκεις σε κάποια απο αυτές τις κατηγορίες ?

ALL ABOUTSTRESS

Σας ανησυχεί η αποπληρωμή του δανείου, τρομοκρατείσται στην ιδέα ότι μπορεί να απολυθείτε, η δουλειά σας σας στρεσάρει. Σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας μονοπωλούν για ένα διάστημα την προσοχή μας και δεν αφήνουν χώρο για ερωτική διάθεση. Η γέννηση ενός μωρού, μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, μια νέα απαιτητική δουλειά μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή. Η μείωση της επιθυμίας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι παροδική.

ΚΟΚΤΕΙΛ ΟΡΜΟΝΩΝ

Στους άνδρες η λίμπιντο επηρεάζεται από τη μείωση της τεστοστερόνης, της οποίας τα επίπεδα φαίνεται να πέφτουν λίγο, συνήθως μετά τα 50-55. ανδρόπαυση προκαλεί όμως οργανική και ψυχολογική αναστάτωση και κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για τους άντρες»,
«Μπορεί δηλαδή να ευθύνεται κάποια πάθηση, όπως ο διαβήτης, η ηπατική νόσος, η νεφρική ανεπάρκεια ή και η παχυσαρκία. 
Στις γυναίκες, κυρίως κατά την εμμηνόπαυση, παρουσιάζεται μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα του κόλπου, δυσκολεύοντας ή καθιστώντας αδύνατη τη σεξουαλική επαφή και καταστέλλοντας έτσι την ερωτική επιθυμία. Τέτοιου είδους συμπτώματα, βέβαια, μπορούν να αντιμετωπιστούν (π.χ. με τη χρήση ειδικών τζελ για την ύγρανση του κόλπου ή με ορμονικά σκευάσματα σε μορφή κολπικών τζελ). Πάντως, άνδρες και γυναίκες συνεχίζουν να έχουν ερωτική επιθυμία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ωστόσο, βαδίζοντας προς την τρίτη ηλικία, το σεξ δεν κατέχει πλέον κυρίαρχο ρόλο, αφού μεγαλύτερη σημασία αποκτά συνήθως η συντροφικότητα. 

ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ

«Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά», τραγουδούσε η Αφροδίτη Μάνου, και κάθε εργαζόμενη, μητέρα, σύντροφος, νοικοκυρά -και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ- αναγνώριζε μέσα από τους στίχους τον εαυτό της. Η κούραση της ημέρας είναι φυσικό να «σκοτώνει» την επιθυμία, η έλλειψη χρόνου, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την ερωτική αδιαφορία. Η σεξουαλική επαφή είναι βασικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης. «Όποιος θέλει να βρει χρόνο, βρίσκει», τονίζουν οι ειδικοί, υπενθυμίζοντάς μας ότι τον τρόπο ζωής μας τον ορίζουμε εμείς οι ίδιοι.

ΕΡΑΣΤΕΣ Ή ΑΔΕΡΦΙΑ;

Από την αρχή της σχέσης πασχίζουμε να αποκτήσουμε οικειότητα με τον άνθρωπο απέναντί μας. Και μόλις επιτέλους τα καταφέρουμε, στρογγυλοκάθεται η οικειότητα ανάμεσα στους συντρόφους και η ερωτική επιθυμία «παίρνει πόδι». Στις μακροχρόνιες σχέσεις, το ζευγάρι συχνά περνά από το ρόλο των εραστών, σε ρόλο γονιού-παιδιού ή αδελφών. Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως «αδελφοποίηση», μεταφράζεται ως εξής: «Σταματάω να σε διεκδικώ σαν ταίρι μου και παίρνω ένα ρόλο προστατευτικό απέναντί σου ή ένα ρόλο απλού συγκάτοικου». Είναι, επομένως, μια μακροχρόνια σχέση συνυφασμένη με κακή ερωτική ζωή; Όχι απαραίτητα, λένε οι ειδικοί. Το ζευγάρι πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα και να επαναδιαπραγματευτεί τα θέματα που το απασχολούν. Και ο κάθε σύντροφος ξεχωριστά, όμως, πρέπει να είναι ευχαριστημένος, να εμπλέκεται σε δραστηριότητες που τον χαροποιούν και τον ανανεώνουν, γιατί έτσι θα αισθανθεί όμορφα, ώστε να διαθέσει τον εαυτό του στον άλλον.
Τι να κάνετε:
1. Ασκηθείτε: Θα ωφελήσετε ιδιαίτερα το μυϊκό και το καρδιαγγειακό σας σύστημα και, επιπλέον, θα βελτιώσετε την ψυχική σας διάθεση.
2. Κόψτε ποτό και τσιγάρο: Και τα δυο, εκτός του ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία, παρεμποδίζουν την εναπόθεση του ασβεστίου στα οστά και επηρεάζουν άμεσα την αντρική σεξουαλικότητα και γονιμότητα.
3. Εντάξετε στο διαιτολόγιό σας τις κατάλληλες τροφές: Αυτές, δηλαδή, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες D, Ε C και ω-3 λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο, ψάρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς).

Αιτία Νο1: έλλειψη επιθυμίας

Κάνε περισσότερο σεξ Εάν έχεις ενεργό σύντροφο, ο πιο φυσικός τρόπος για να ξαναβρείς τη σεξουαλική επιθυμία σου είναι να αρχίσεις να κάνεις σεξ.
Φτιάξε ατμόσφαιρα Καθώς καταβάλλεις προσπάθεια για να αυξήσεις την όρεξή σου, βρες τρόπους για να είσαι ρομαντική.
Διατήρησε την επικοινωνία Η διατήρηση της επικοινωνίας με το σύντροφό σου με ανεπαίσθητους τρόπους, όπως το να κρατιέστε από το χέρι ή να τηλεφωνείτε ο ένας στον άλλο στη δουλειά, μπορεί να κάνει τη σεξουαλική σας ζωή καλύτερη από ποτέ.
Κρατήστε μυστήριο Η σεξουαλικότητα δεν είναι μόνο τρυφερότητα, αγάπη, συντροφικότητα, αλλά περιέχει και σαγήνη, μυστήριο, επιβολή και υποταγή.μοιραστείτε κάποιες φαντασιώσεις σας, ομολογήστε μεταξύ σας κάποια πράγματα που θα θέλατε να κάνετε αλλά δεν τολμάτε.

Αιτία Νο2: νιώθεις νωθρή και υπέρβαρη


Ξεκίνα την άσκηση Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία επειδή βοηθά στην αύξηση και διατήρηση των επιπέδων ενέργειας.
Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου Οι καθημερινές ασχολίες, τα παιδιά, η δουλειά, η φροντίδα του σπιτιού μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένη και το σεξ να είναι το τελευταίο πράγμα που θες. Χρειάζεται όμως να βάλεις στο πρόγραμμά σου κάτι που να σου αρέσει, όπως μαθήματα γιόγκα ή χορού. Θα νιώσει ξανά σέξι! Άλλαξε τη διατροφή σου Προτίμησε άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως θαλασσινά και πουλερικά, και χρησιμοποίησε ρύζι και υποκατάστατα σόγιας αντί για κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά. Η σόγια και ο λιναρόσπορος μειώνουν την παραγωγή οιστρογόνων, ενώ μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθά στην εξάλειψη των οιστρογόνων, 

ΑΝΕΜΟΣ





ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured