ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Πλησιάζει το Πάσχα, καιρός για ανανέωση στη Ντουλάπα !!!

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά βρισκόμαστε λίγο πριν το Άγιο Πάσχα. 
Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρέπει να κάνουμε μια ανανέωση στην γκαρνταρόμπα μας. Φέτος είναι στην μόδα τα πολύχρωμα ρούχα, μωβ, κόκκινο, κίτρινο, μπλε. Στα παπούτσια τα χρωματιστά ψιλά. Και φυσικά τα πολύτιμα αξεσσουάρ για τις γυναίκες τσάντες, φουλάρια, μπιζού.
Οπότε μια βόλτα στην αγορά της πόλης μας, στην ανοιξιάτικες βιτρίνες θα μας ανανεώσει αλλά και θα μας δώσει ιδέες για το τι μας πάει περισσότερο.
Οι τιμές στην αγορά φαίνονται καλές και σίγουρα τα καταστήματα κάνουν και καλές προσφορές έτσι ώστε το Άγιο Πάσχα να μας βρει ανανεωμένες και ανανεωμένους.
Η οργάνωση της ντουλάπας είναι σίγουρα μπελάς για τις περισσότερες από εμάς. Γι' αυτό και συνήθως καταλήγουμε να αντικρίζουμε το χάος κάθε φορά που την ανοίγουμε και να σπαταλάμε τον χρόνο μας, ψάχνοντας τί θα φορέσουμε. Και όταν τελικά το βρούμε, πάντα το ξανασιδερώνουμε γιατί έχει τσαλακωθεί στη στοίβα των ρούχων που κρύβεται στην γκαρνταρόμπα μας.
Η εναλλαγή των εποχών και η διαρκής ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας επιβάλλει τη σωστή οργάνωση και τακτοποίηση, ώστε να έχουμε εύκολη και γρήγορα πρόσβαση σε ό,τι ψάχνουμε χωρίς να εκνευριστούμε και να αγχωθούμε.


Το ANEMOΣ  σας δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για μια ντουλάπα σωστά οργανωμένη!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε να εξοικονομήσετε χώρο στην ντουλάπα σας. Αυτό θα το πετύχετε αν πάψετε να στριμώχνετε άχρηστα πράγματα σ΄ αυτήν, κάνοντας ένα ξεκαθάρισμα σε αυτά που υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα σας, σε όσα δεν σας κάνουν πια, ή σε όσα δεν χρειάζεστε. Αυτή είναι μια διαδικασία που θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα, καθώς είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψετε ξεχασμένα ρούχα που είχατε σκοπό να αγοράσετε ξανά.
Στη συνέχεια φροντίστε ό,τι υπάρχει στη ντουλάπα σας να είναι σωστά ταξινομημένο και στη θέση του. Αρχικά χωρίστε τα επίσημα από τα καθημερινά σας ρούχα και στη συνέχεια κατηγοριοποιήστε τα, ανάλογα με την εποχή που διανύουμε. Φροντίστε να κρατήσετε τα ρούχα κάθε εποχής (πχ. τζιν παντελόνια και πουκάμισα) στο σημείο της ντουλάπας που φτάνετε εύκολα, γιατί αυτά είναι ρούχα που θα φοράτε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.



Χωρίστε τα υπόλοιπα ρούχα σας σε κατηγορίες, για παράδειγμα τοποθετήστε όλα τα παντελόνια μαζί, το ίδιο και τα μπλουζάκια, τα φορέματα, τις φόρμες σας κτλ. Μπορείτε επίσης να εντοπίζετε τα ρούχα σας βάση των χρωμάτων ή των υφασμάτων. Έτσι όταν θα ψάχνετε κάτι, θα ξέρετε ακριβώς που θα κοιτάξετε, χωρίς να ανακατέψετε τα υπόλοιπα ρούχα.
Τοποθετήστε τις τσάντες σας σε έναν ξεχωριστό χώρο, σε κάποιο ράφι στο πάνω μέρος της ντουλάπας, σύμφωνα με το χρώμα ή το μέγεθός τους. Έαν δεν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να καρφώσετε κρεμαστρούλες στο εσωτερικό των φύλλων της ντουλάπας και να τις κρεμάσετε εκεί. Βάλτε τα παπούτσια σας σε κουτιά, στο κάτω μέρος της ντουλάπας, επιλέγοντας διάφανα κουτιά για να τα βρίσκετε εύκολα ή κολλώντας ετικέταστο εξωτερικό του κουτιού.



Φροντίστε παλτό και σακάκια και γενικώς τα πανωφόρια σας να τα φυλάξετε σε ξεχωριστό χώρο στην ντουλάπα σας γιατί είναι ογκώδη, θα προκαλέσουν "συνωστισμό" και θα κρύψουν τα υπόλοιπα ρούχα σας.
Φροντίστε τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση να βρίσκονται σε εύκολα σημεία και μην ξεχνάτε, ο,τι βρίσκεται "κρυμμένο" στο βάθος της ντουλάπας ή στο πατάρι, κάποια στιγμή θα ξεχαστεί!



Πιτζάμες, εσώρουχα, κάλτσες και καλσόν φυλάξτε τα στα συρτάρια της ντουλάπαςκαι αν δεν διαθέτετε πολλά συρτάρια, αγοράστε διαχωριστικά που μπορείτε να τοποθετήσετε στο ίδιο συρτάρι (ή χρησιμοποιείστε κουτιά χωρίς καπάκι μέσα στο συρτάρι).



Θυμηθείτε πως αν διπλώνετε πάντα τα ρούχα σας, σίγουρα θα εξοικομήσετε πολύτιμο χώρο στην ντουλάπα σας. Σε μια οργανωμένη ντουλάπα ποτέ δεν θα χαθείτε!

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured