ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΠΡΟΟΔΟΣ~~~ Για γέλια ή για κλάματα…


Αρκετά! Βαρέθηκα την πολιτική αλητεία τα ίδια και τα ίδια ...Δες Εδώ


Το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων είναι πρόοδος»μπακάλικα, μανάβικα, ραφτάδικα, αλευράδικα, τσαγκάρικα, βιβλιοπωλεία, καφέ και άλλα μικρά μαγαζιά πρέπει να βάλουν λουκέτο για χάρη του μεγάλου (πολύ)καταστήματος που άνοιξε στη γειτονιά ή λίγο παραπέρα. Τα μαγαζάκια-τρύπες, που κάποτε συντηρούσαν ολόκληρες οικογένειες, πρέπει τώρα να γίνουν μαύρες τρύπες και να ρουφήξουν μέσα τους το οικογενειακό εισόδημα που κάποτε ήταν αρκετό για να σπουδάζει το παιδί  με άλλα λόγια, στη γλώσσα του φιλελευθερισμού είναι πρόοδος !!!

Στη βαριά βιομηχανία της χώρας μας,τον τουρισμό επιτρέψαμε ελαφρά τη καρδία τα all-inclusive πακέτα και αναγκάσαμε έτσι μικρά εστιατόρια να κλείσουν, φορολογώντας τα περισσότερο απ’ ότι τα ξενοδοχεία. Εκεί που από έναν τουρίστα μπορεί να έτρωγαν ψωμί δέκα οικογένειες, πλέον τρώει μόνο ένας τουριστικός πράκτορας στο εξωτερικό, πετώντας κι ένα ξεροκόμματο στον Έλληνα ξενοδόχο.!!!!!... Είναι Πρόοδος, είπαμε. 


Έτσι συμβαίνει ήδη στην ελεύθερη αγορά της Αγγλίας. Τα περισσότερα φαρμακεία που βρίσκεις είναι αλυσίδες. Το ίδιο και τα φορτηγά, που ανήκουν σε εταιρείες. Το ίδιο και τα κλασικά λονδρέζικα ταξί, που πλέον θα συνεχίζουν να κατασκευάζονται μόνο χάρη στην κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία που εξαγόρασε την αντίστοιχη αγγλική......Πρόοδος κι αυτό.

Κι όλα αυτά γιατί ξαφνικά δεν του έφτανε του νοικοκυραίου το πρατήριο της βιοτεχνίας που κατασκεύαζε παπούτσια στο Αιγάλεω ή ρούχα στον Κολωνό. Έπρεπε τα αθλητικά παπούτσια να είναι μάρκα -να τα κατασκευάζει δηλαδή ένα 8χρονο στην Αφρική ή την Κίνα- για να το φορέσει το παιδί στο σχολείο, αλλιώς θα το κορόιδευαν τα άλλα παιδάκια. Ξαφνικά, το μπακάλικο του Ανέστη έγινε ανεπαρκές γιατί δεν είχε τρούφα και το μανάβικο της κυρα-Λένας το ίδιο, επειδή δεν είχε φινόκιο. Δε μας έκανε ο χασάπης που μας έλεγε «μην πάρεις μπριζόλες σήμερα, έλα αύριο. Θα σφάξω το απόγευμα». Θέλαμε το σουπερμάρκετ, για να τρώμε τυποποιημένο άλογο που κάποιος βάφτισε βοδινό και να το μαθαίνουμε μόνο επειδή ξέσπασε ένας διεθνές σκάνδαλο...Εεε δεν πειράζει να φάμε λίγη σαβούρα ακόμα θυσία στο βωμό της προόδου!!~!

Ο Έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξανδρο είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε τουλάχιστον τον Ωνάση. 
Ποτέ τον Καραγκιόζη...και αυτό είναι συνέπεια του καπιταλισμού που φορέθηκε σαν καπέλο σε ένα μικρό κεφάλι σαν της Ελλάδας
Κατά τα άλλα εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι και ωραίοι… Ως Έλληνες....Αν αυτό είναι πρόοδός```
Πρόοδος, λοιπόν, και ξερό ψωμί.!!!!


ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured