ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Αστυνομία...Εξουσία και Απογοήτευση



Συχνά περπατώντας στο δρόμο περνώ δίπλα από αστυνομικούς και παρατηρώ τα πρόσωπά τους. Βλέπω χαμογελαστά, ανύποπτα παιδάκια και αναρωτιέμαι: Μπορούν άραγε αυτά να με υπερασπίσουν σε μια δύσκολη στιγμή;
Μπορούν να αντιμετωπίσουν τον οπλισμένο ληστή, την οργανωμένη συμμορία;
και γιατί ένα νέο παιδί να διαλέξει για επάγγελμα αστυνομικός πέρα ίσως από τον νεανικό ενθουσιασμό για ένα επάγγελμα περιπετειώδες, που του θυμίζει έντονα τα παιδικά παιχνίδια του τύπου κλέφτες και αστυνόμοι; Γιατί αποφάσισαν να γίνουν αστυνομικοί?? ελπίζοντας σε μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση ? Η ...η εξουσία είναι το υπέρτατο αφροδισιακό γι αυτούς ?
Τι εινα τελικά επάγγελμα η λειτούργημα ? Άραγε  υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπούν αυτή τη δουλειά σαν ιδέα...
να γίνουν Κλίντ Ίστγουντ,
Αλλά στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ο  αστυνομικός δεν είναι αυτός που προστατεύει την περιουσία και τη ζωή του πολίτη, είναι αυτός που αποκρούει τους διαδηλωτές στις διαδηλώσεις.
Προσωπικά έχω αναθεωρήσει πρόσφατα τις απόψεις μου....δεν τους θεωρώ εχθρούς του συστήματος  Εχθρούς θεωρώ τους κλέφτες, τους διαρρήκτες, τους ληστές, τους δολοφόνους, τους εκβιαστές, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους πάσης φύσεως παράνομους που αναγκάζουν την κοινωνία να χωλαίνει και δεν την αφήνουν να τραβήξει μπροστά. 
Με το έγκλημα να καλπάζει, η Αστυνομία συνεχώς αποδυναμώνεται, όχι με δική της ευθύνη, καθώς επιφορτίζεται με δραστηριότητες που δεν της ανήκουν.
η αχρήστευση της αστυνομίας. Την κυβέρνηση συμφέρει οι πολίτες να είναι απροστάτευτοι και να πλήττονται από παντού ώστε να τελούν σε πλήρη σύγχυση και φόβο. Έτσι περνάει πιο εύκολα τα μέτρα οικονομικής υποδούλωσις της Ελλάδας.
Αστυνομικοί στα χαρτιά και στα γραφεία. Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία, μόνο ένας στους επτά αστυνομικούς από τη συνολική δύναμη του Σώματος ασχολείται με την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ενώ οι υπόλοιποι «χάνονται» κάπου μεταξύ επιτελείων και αναρρωτικών αδειών και βέβαια σε δραστηριότητες που δημιουργήθηκαν από τις ανάγκες της εποχής, οι οποίες όμως ουδεμία ή ελάχιστη σχέση έχουν με τη δίωξη της εγκληματικότητας.
Από τους 57.000 ενστόλους που είναι ολόκληρη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., μαζί με τους συνοροφύλακες και τους ειδικούς φρουρούς, στην «πρώτη γραμμή» είναι λιγότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, με πιο μάχιμους εκείνους που υπηρετούν σε Διευθύνσεις και Υπηρεσίες Ασφαλείας, στην Άμεση Δράση και τις ομάδες μοτοσικλετιστών(«ΔΙΑΣ», «Δ», «Ζ» κ.λπ.).
αυτά τα παιδιά της ομάδας Δίας που για 650 ευρώ (δεν θυμάμαι το ακριβές ποσό)περιπολούν τα Πατήσια άγιο Παντελεήμονα κλπ, μην γνωρίζοντας αν θα επιστρέψουν  στο σπίτι τους μετά το τέλος της βάρδιας διαπιστώνουν ότι είναι ακάλυπτοι από την έσω υπηρεσία καταλήγουν δικαιως να αισθάνονται απογοήτευση και αδιαφορία  και εδώ αναφωνήσουμε όλοι μαζί....ΕΛ.ΑΣ. το… μεγαλείο σου
57.000 είναι οι αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα.
15.000 απασχολούνται για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
10.000 υπηρετούν σε γραφεία αστυνομικών τμημάτων, της ΓΑΔΑ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.λπ. (3.000 εργάζονται στο υπουργείο, 2.500 στη ΓΑΔΑ).
5.000 στην Τροχαία (εκ των οποίων 1.300 στην Αττική).
3.000 στις μεταγωγές κρατουμένων. Καθημερινά γίνονται περίπου 600 συλλήψεις ανά την επικράτεια. Για τη μεταγωγή κάθε κρατουμένου απαιτούνται τουλάχιστον δύο αστυνομικοί-συνοδοί.
4.000 σε φύλαξη στόχων (σπίτια υπουργών, δημόσια κτίρια, πρεσβείες, οικίες επιχειρηματιών κ.λπ.).
500 είναι επιφορτισμένοι με τις επιδόσεις εγγράφων.
500 στη φύλαξη δικαστηρίων.
6.000 απασχολούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στις πορείες (το 2010 έγιναν 1.700 πορείες σε όλη την Ελλάδα).
4.000 βρίσκονται κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της χώρας, ενώ υπάρχουν και οι απουσίες, δικαιολογημένες και μη, από τις 5.000 αναρρωτικές άδειες που δίνονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο.

Σύνολο: 48.000
9.000 αστυνομικοί απομένουν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας!











Ωραία θα ήταν να ζούσαμε σε ένα.... κόσμο που δεν θα είχε ανάγκη από ...ένστολους φύλακες της τάξης. Αλλά ακόμα δεν έχουμε τόσο εξελιχθεί, ώστε να μοιάζουμε με αγγέλους. Κακοποιά στοιχεία, επικίνδυνα για τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των άλλων πολιτών δρουν μέσα στην κοινωνία και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν το δύσκολο και άχαρο έργο να τους συλλαμβάνουν. Χωρίς αυτούς ο κόσμος θα ξαναγινόταν ζούγκλα.
Φανταστείτε μόνο, αν για κάποιο λόγο έπαυε να λειτουργεί η αστυνομία για μερικές μέρες.

Απλώς φανταστείτε το. 

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured