ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Τήνου 2013





Το φεστιβάλ Τήνου θα διεξαχθεί για ακόμα ένα καλοκαίρι, φιλοξενώντας μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και διεθνούς επιπέδου καλλιτεχνικά γεγονότα.
Από φέτος και κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ θα παρουσιάζονται θεματικές ενότητες με ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα, οι οποίες θα αποτελούν ξεχωριστούς θεσμούς μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του φεστιβάλ. 

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε όλο το νησί, με έμφαση στο φυσικό σκηνικό τοπίο.
 Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 6 Ιουλίου (21.00)


ΛΟΥΤΡΑ
Τιμητικό αφιέρωμα στον Γιάννη Φώσκολο
Παραδοσιακή μουσική και χορός από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου. Εκδήλωση με Ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορούς αφιερωμένη στον δάσκαλο Γιάννη Φώσκολο, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στην
προβολή και διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Τήνου Σε συνεργασία με την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 20 Ιουλίου (20.30)


ΣΜΑΡΔΑΚΙΤΟ
Οδός Θόδωρου Αγγελόπουλου
Φίλοι και συνεργάτες του αγαπημένου σκηνοθέτη, συναντώνται στον δρόμο του. Συμμετέχουν η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου, η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, η σκηνοθέτης Μαργαρίτα Μαντά, ο μουσικός Ανδρέας Τσεκούρας, η ορχήστρα δωματίου της φιλαρμονικής Σύρου (διεύθυνση Αλίς Λαμπάς), η ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Τήνου και άνθρωποι του χωριού.
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 27 Ιούλιου (21.00)

ΧΩΡΑ

Λογοτεχνική απόδραση στην Τήνο σε συνεργασία με την "κοινωνία των δεκάτων"
Διαβάζουν οι ποιητές: Αλέξανδρος Ίσαρης, Γιάννης Κακουλίδης, Έλσα Κορνέτη, Ανθή Μαρωνίτη, Γιώργος Μπλάνας, Ευριδίκη Περικέλους-Παπαδοπούλου, Αλέκος Φλωράκης. Μουσική: Θωμάς Αλβέρτης (σαξόφωνο).
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 29 Ιούλιου (21.00)

ΤΡΙΑΝΤΑΡΟΣ

Ο μακρύς δρόμος ενός οργάνου: Αφιέρωμα στο μπουζούκι
Κάθε χρόνο στη μουσική αυτή βραδιά παρουσιάζεται ένα μουσικό όργανο και τιμώνται οργανοπαίχτες που ξεχωρίζουν. Για φέτος τιμάται ο σολίστ του μπουζουκιού Κώστας Παπαδόπουλος. Μαζί του παίζουν και τραγουδούν οι: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Άλκης Μαύρος, Δημήτρης Παπαγεωργίου. Σχεδιασμός: Θ. Ροδαμίτης
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 2 Αυγούστου (21.00)

ΒΟΛΑΞ

Όλος ο κόσμος μια γειτονιά
Τρεις ολοκληρωμένοι μουσικοί παίζουν ελεύθερα, χωρίς γεωγραφικά και χρονολογικά σύνορα στα χρώματα και στον παλμό των μουσικών του κόσμου. Μαριάννα Σανγκίτα Ρόε (τραγούδι), Δανιήλ Κουσαθανάς (κιθάρα) και Γκαμπριέλε Ντονάτι (κοντραμπάσο).

Κυριακή 4 Αυγούστου (21.00)

ΛΟΥΤΡΑ

Συναυλία Κότσιρας
Ο Γιάννης Κότσιρας σε μια συναυλία με παλιά αγαπημένα τραγούδια αλλά και νέα από την καινούργια του δουλειά το «Μουσικό Κουτί». Μαζί του ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης. Τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Άκης Κατσουπάκης που παίζει πιάνο και πλήκτρα, τύμπανα ο Γρηγόρης Συντρίδης, μπάσο ο Δημήτρης Μουτάφης, κιθάρα ο Κώστας Μιχαλός, στο μπουζούκι και σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων ο Βαγγέλης Μαχαίρας.
Είσοδος 10€-12€

Τρίτη 6 Αυγούστου (21.00)

ΠΥΡΓΟΣ

Ανοιχτή μπουάτ
Τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από την εποχή της μπουάτ, μέχρι τα σημερινά που σημαδεύουν την εποχή μας. Από Ατίκ, Σουγιούλ, Νέο κύμα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλο, Λοΐζο, Σιδηρόπουλο, καθώς και Κατσιμίχα, Μάλαμα, Ιωαννίδη και άλλους τραγουδοποιούς, στην πλατεία του Πύργου, κάτω από τον Πλάτανο. Κατερίνα Μακαβού (τραγούδι), Αλέξανδρος Πισκιούλης (τραγούδι, κιθάρα), Δημήτρης Σαρλάνης (τραγούδι, κιθάρα), Στέλιος Μπέτζιος (πιάνο). Συμμετέχει ο Βαγγέλης Κορομηλής.Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου. Σχεδιασμός: Θ. Ροδαμίτης
Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 8 Αυγούστου

ΥΣΤΕΡΝΙΑ
Ονειρόμυλοι – Γιάννης Γκύζης
Εγκατάσταση στους ερειπωμένους ανεμόμυλους των Υστερνίων. Το τρίτο μέρος της ενότητας ΄’Τρίπτυχον’’ με τίτλο Ονειρόμυλοι δρα ως μια φωτεινή ελεγεία στον χώρο και τη μνήμη, ολοκληρώνει την εσωτερική διαδρομή που είχε αφετηρία την ιερότητα του σώματος την κατάβαση στις αχαρτογράφητες περιοχές της ψυχής και την ανάδυση προς ένα άλλο φως. Συνεπιμέλεια και τεχνική υποστήριξη, Σάκης Τρίκης.
Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 10 Αυγούστου (17,18,19/08 Πρώην Ταχυδρομείο Πύργου – 20/08 Προβολή Ταινίας, Χώρα)

Διεθνής συνάντηση κινηματογραφιστών
H φετινή δράση του εργαστηρίου LabA είναι μια διεθνής συνάντηση κινηματογραφιστών με κύριο θέμα την διακοπή της παραγωγής του KODAK ektachrome, ενός από τα πιο ονομαστά και ποιοτικά είδη θετικού φιλμ. Με τα τελευταία εναπομείναντα υλικά τους, κινηματογραφιστές από 12 χώρες θα σκορπιστούν στο νησί και θα καταγράφουν για 10 μέρες την ενδοχώρα, τις παραλίες και τον βυθό της Τήνου. Όπως σε κάθε δράση του Laboratory Athens, όλα τα υλικά θα εμφανιστούν και θα προβληθούν επί τόπου.

Σάββατο 17 Αυγούστου (21.00)

ΛΟΥΤΡΑ
Θεατρική παράσταση «Κοινός λόγος»
Ο Κοινός Λόγος είναι αφηγήσεις ανωνύμων, που καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον Εμφύλιο, ενώ μας μεταφέρουν από τη Σμύρνη στον Πόντο κι από την Αθήνα και τον Πειραιά στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε γυναικείες αφηγήσεις, που ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια Αντώνης Δαγκλίδης, Επιλογή & διδασκαλία τραγουδιών Κώστας Βόμβολος, Επιμέλεια κίνησης Αγγελική Στελλάτου, Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης, Φωτογραφίες Μαριλένα Σταφυλίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί:Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.
Είσοδος 16€

Δευτέρα 19 Αυγούστου (21.00)

ΧΩΡΑ

Πάθος και μουσική: Duo Rubato
Το κοινό πάθος για τη μουσική είναι αυτό που ένωσε την Isabelle Chardon (βιολί) και τον Christophe Delporte (ακορντεόν) επί σκηνής. Μουσικές από τις παραδόσεις της Κεντρικής Ευρώπης, από τον Bach στον Tchaikovsky, μέσα από την μουσική των Gypsy, τον Αργεντίνο Μαέστρο Astor Piazzolla, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του σανσόν Jacques Brel ή την παράδοση των Klezmer, το Duo Rubato φέρνει την μουσική στη ζωή με έναν χορό.
Είσοδος 8€

Τρίτη 20 Αυγούστου (20.30)

ΛΟΥΤΡΑ
Μεγάλες ορχήστρες: Musica Vitae
Η διεθνούς φήμης ορχήστρα Musica Vitae από τη Σουηδία σε έργα κλασικού ρεπερτορίου και σύγχρονων συνθετών. Σε συνεργασία με το σύλλογο «οι φίλοι της Τήνου».
Nino Rota...
Concerto for strings 
Wilhelm Stenhammar

2 Sentimental romances
- No 1 A minor
- No 2 F minor
Giuseppe Verdi
String quartet E minor (adapted for string orchestra)
Σολίστ: Dorota Siuda, βιολί. Μουσική Διεύθυνση: Fredrik Burstedt

Παρασκευή 23 Αυγούστου (21.00)

ΛΟΥΤΡΑ

Θεατρική παράσταση "Περλιμπλίν και Μπελίσα"
Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαικής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.Πρωταγωνιστούν Στέλιος Μάινας, Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη. Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος. Σκηνικός χώρος/σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Μουσική: Βαγγέλης Γιανάκης. Εικαστική παρέμβαση, ενδυματολογία, μάσκες: Αριστείδης Πατσόγλου.
Είσοδος 13€-17€

Δευτέρα 26 Αυγούστου (21.00)

 ΧΩΡΑ

Ζαμπετιάδα...
24 πρελούδια για πιάνο που έγραψε ο Γιώργος Πλουμπίδης πάνω σε τραγούδια και 
ορχηστρικά του Γιώργου Ζαμπέτα. Τους στίχους των τραγουδιών διαβάζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς. Παίζουν οι Νέλλη Σεμιτέκολο, Χλόη Καμπέρου, Ιουλία Βαγενά, Ειρήνη Ντελέζου.
Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου (21.00)

ΞΙΝΑΡΑ
Διανοητές του κόσμου μιλούν ελεύθερα στην Τήνο..Διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων φιλοξενούνται στη σειρά αυτή που πραγματοποιείται στην Τήνο για να μπορέσουν οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά συζητώντας με πρωτοπόρους διανοητές. Τη σειρά αυτή ανοίγει ο ψυχολόγος TonyHumphreys. Σχεδιασμός: Θ. Ροδαμίτης.
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου (20.30)

ΚΑΡΔΙΑΝΗ
«Όλοι μαζί τραγουδάμε» - Βασίλης Τσιτσάνης
Μια γνωριμία με τους ρυθμούς και τις μελωδίες, μέσα από γνωστά και άγνωστα τραγούδια του συνθέτη. Παίζουν και τραγουδούν οι Πέτρος Βερώνης (μπουζούκι), Μανώλης Πουλούδης (μπουζούκι), Βασίλης Αντωνίου (κιθάρα) και ο δεκάχρονος Τηνιακός Κωνσταντίνος Βιδάλης (μπουζούκι).
Είσοδος Ελεύθερη
Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου (20.30)

ΣΤΕΝΗ

Στα λιμάνια του λαϊκού τραγουδιού...Λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε. Από το παλιό λαϊκό πάλκο, ως τους σημερινούς ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού. Παίζουν και τραγουδούν οι Πέτρος Βερώνης (μπουζούκι), Μανώλης Πουλούδης (μπουζούκι), Βασίλης Αντωνίου (κιθάρα).
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου (20.30)

Κώμη
Παραδοσιακή μουσική και μουσικοί...Οι ενενηντάχρονοι παραδοσιακοί μουσικοί Ματθαίος Μπουσετίλ και Αλοϋσιος Άνδροβικ θυμούνται, μιλούν και παίζουν. Συμμετέχουν νέοι μουσικοί. Ομιλητής Αλέκος Φλωράκης. 
Θα προβληθεί υλικό και θα ακουστούν παλιές ηχογραφήσεις. Συμμετέχει και το κοινό.
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (20.30)

ΞΙΝΑΡΑ
Πολιτική και πολιτισμός...Προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αξίες του κάθε χώρου. Συζητούν με το κοινό για τις απαραίτητες συγκλίσεις και τις διαλεκτικές διαφορές αναλύοντας τις αξίες της σύνθεσης και του διαλόγου. Συμμετέχουν οι: Θόδωρος Παπαθεοδώρου (Υφυπουργός Υγείας), Βασίλης Παπαβασιλείου (σκηνοθέτης), Γιώργος Ανωμερίτης (πρόεδρος ΟΛΠ, συγγραφέας), Γιώργος Λαζόγκας (εικαστικός). Σχεδιασμός – πρόλογος: Θ. Ροδαμίτης
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου (20.30)

ΞΙΝΑΡΑ
Η συμβολή των Τηνίων στις λαμπρές δημιουργίες ΕλληνισμούΚωνσταντινούπολη, 2013 – Τήνιοι δημιουργοί - γλυπτική και μαρμαροτεχνία.
Παρουσίαση: Νίκος Μιχαηλίδης
Είσοδος Ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΑ
28 Σεπτεμβρίου (19.30 ώρα έναρξης)

ΑΡΝΑΔΟΣ
«Στους ορίζοντες του Κορνήλιου Καστοριάδη»
Οικολογική Δημοκρατία, αποανάπτυξη, αυτοδιαχείριση. Ένας νέος θεσμός ξεκινάει στην Τήνο από τη χρονιά αυτή, που έχει σαν στόχο να φωτίσει σύγχρονα ζητήματα κοινωνικής, πολιτικής και φιλοσοφικής διάστασης, που απασχολούν τον σημερινό πολίτη. Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα φιλόσοφου και με αφορμή την πάντοτε επίκαιρη, ουσιαστική και βαθιά ανθρώπινη σκέψη του. Συμμετέχουν οι Κίμων Χατζημπίρος (καθηγητής ΕΜΠ), Τεό Ρόμβος (συγγραφέας), Ron Walker (αρχιτέκτονας). Παρεμβαίνουν οι Άγγελος Πέτρωβας, Ιωάννα Παπασταθοπούλου. Ιδέα – σχεδιασμός - συντονισμός: Θ. Ροδαμίτης
Χειμώνας 2013
ΧΩΡΑ
Ποιητές στη ζωή
Στη σειρά αυτή παρουσιάζονται πολίτες – προσωπικότητες που υλοποιούν διαχρονικές ανθρώπινες αξίες, ανοίγοντας δρόμο με το παράδειγμά τους. Τον χειμώνα αυτόν, παρουσιάζεται στην Τήνο ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Εικαστικά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού....
το πρόγραμμα θα είναι ολοκληρωμένο...σε λίγες μέρες !!!


πηγη tinostoday.gr


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured