ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

περιμένοντας τα αποτελέσματα από τις πανελλήνιες !!


Εν αναμονή των βαθμολογιών τους βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν...
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των γραπτών πανελλαδικών εξετάσεων του 2009 θα είναι διαθέσιμα από αυτήν την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Θα μπορείτε να βλέπετε τα αποτελέσματά σας:
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, www.ypepth.gr,Δες Εδω !!! 
χρησιμοποιώντας τον προσωπικό 8-ψήφιο κωδικό σας.
Στα σχολεία σας, αναρτημένα αναλυτικά.
Φυσικά μόλις βγουν τα αποτελέσματα θα κάνουμε και μία συζήτηση για το πως θα κινηθούν οι βάσεις και το τι μπορείτε να περιμένετε! Μην ξεχνάτε ότι το atopo.gr πλέον έχει και ένα OnLine Υπολογιστή Μορίων τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για έναν 100% ακριβή και γρήγορο υπολογισμό των μορίων σας
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου και αμέσως μετά οι επιτυχόντες θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο τους. Οι ειδικοί, όπως κάθε χρόνο, συμβουλεύουν τα παιδιά να μην επιλέξουν σχολές
«κοιτώντας» τις περσινές βάσεις εισαγωγής, ιδίως φέτος, καθώς προβλέπονται... ανατροπές...Τα δύσκολα θέματα και, άρα, οι κακοί βαθμοί των υποψηφίων αναμένεται να παρασύρουν προς τα κάτω τις βάσεις σε αρκετές σχολές. Ειδικά στο δεύτερο πεδίο, δηλαδή στις θετικές επιστήμες, και στο τέταρτο, δηλαδή στις τεχνολογικές επιστήμες, οι βάσεις των σχολών φαίνεται ότι θα πάρουν την «κάτω βόλτα».
τα Μαθηματικά και η Φυσική Κατεύθυνσης αποδείχθηκαν μαθήματα «αγκάθια» για τους υποψηφίους της Θετικής, γεγονός που αφενός δυσκολεύει την αριστεία και αφετέρου οδηγεί σε αποκλιμάκωση των βάσεων σε σχολές και τμήματα του δεύτερου και του τέταρτου επιστημονικού πεδίου. Επίσης, πτωτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν οι σχολές του πέμπτου πεδίου (Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης). Βασική αιτία είναι οι εντυπωσιακά χαμηλότεροι βαθμοί στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη !!!
Μπορεί τα Αρχαία Ελληνικά να παίδεψαν τους διαγωνιζομένους, ωστόσο οι περιζήτητες σχολές Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών θα παραμείνουν «ψηλά», καθώς τα υπόλοιπα μαθήματα Κατεύθυνσης ευνόησαν τις καλές βαθμολογίες.
Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Υγείας) προβλέπεται ότι θα καταγραφούν σταθεροποιητικές τάσεις λόγω των εύκολων θεμάτων που «έπεσαν» σε Βιολογία και Χημεία. «Βεβαίως, θα επηρεαστούν από τα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης που ρίχνουν τον μέσο όρο της βαθμολογίας των επιτυχόντων, αλλά τελικά το ένα ισορροπεί το άλλο» εκτός από τις Ιατρικές Σχολές, που παραδοσιακά έχουν τις υψηλότερες βάσεις, είναι πολύ πιθανό να έχουν αυξημένα μόρια εισαγωγής και τα παραϊατρικά τεχνολογικά τμήματα.
«Σφαγή» για μια θέση περιμένουν οι εκπαιδευτικοί αναλυτές ότι θα γίνει στις 
Στρατιωτικές Σχολές, των οποίων οι βάσεις θα εκτοξευθούν, λόγω και της περικοπής κατά 30% του αριθμού των εισακτέων.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο, από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί αισιοδοξούν ότι θα περιοριστεί σημαντικά το φαινόμενο των πολύ χαμηλών βάσεων. Εκτιμούν συγκεκριμένα ότι, παρά τη γενικότερη πτωτική πορεία των βάσεων, δεν θα υπάρξουν Σχολές στις οποίες τα παιδιά θα εισάγονται με λιγότερα από 6.000 μόρια, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια (μετά την κατάργηση της βάσης του «10»).
Τυχεροί οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης Οι «τυχεροί» των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν, φέτος, αναμφίβολα οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τους οποίους η Εξεταστική Επιτροπή... φιλοδώρησε με βατά θέματα, σε αντίθεση με τους συμμαθητές τους στη Θετική και στην Τεχνολογική Κατεύθυνση. Τα πολύ δύσκολα θέματα στα Μαθηματικά και στη Φυσική Κατεύθυνσης αναδεικνύουν τις αδυναμίες του συστήματος, αλλά και τις ανισότητες που δημιουργούνται,θα συμβούλευα τους επιτυχόντες να βγάλουν από το μυαλό τους τις περσινές βάσεις και να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο με μοναδικά κριτήρια την επιθυμία τους και την οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς τους.
Καλά αποτελέσματα σε όλους σας! Ελπίζω να τα πήγατε τόσο καλά όσο περιμένατε!  
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured