ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
15 λιαστές ντοµάτες (ξερές)
1 ½ φλιτζάvι αλεύρι
2 κουταλιές µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 µικρό κρεµµύδι ξερό τριµµένο,
2 κουταλιές µάραθο ψιλοκοµµένο
2/3 φλιτζανιού νερό
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισµα, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουµε τις ξερές ντοµάτες στο νερό για 1 ηµέρα, έτσι ώστε να φουσκώσουν και να ξαρµυρίσουν. Σ’ ένα µπολ ρίχνουµε το αλεύρι, προσθέτουµε το κρεµµύδι, το µάραθο, το αλάτι και το πιπέρι. Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά και νερό, όσο χρειαστεί, µέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ρίχνουµε τις ντοµάτες στο χυλό, και παίρνουµε µία µία κουταλιά, ντοµάτα µε χυλό. Τις τηγανίζουµε και από τις δυο πλευρές σε καυτό λάδι. Σερβίρονται ζεστές.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Οι ντοµάτες είναι εξίσου νόστιµες και χωρίς την προσθήκη λαχανικών. Πασπαλίζουµε απλώς µε λίγη ζάχαρη τις µουλιασµένες ντοµάτες πριν τις βάλουµε στο κουρκούτι.