ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Be Cool...και καλές μου διακοπές !!



Αυτές οι μέρες μπορεί να κουβαλάνε σκόνη από την Αφρική αλλά κάνει ζέστη τόση που κυκλοφορούμε με κοντομάνικα πια τα μυαλά μου έχουν ήδη ξεσηκωθεί έχουν πάρει το δρόμο για το νησί θάλασσα ήλιο αρμύρα νυχτερινές περιπλανήσεις στα γραφικά σοκάκια φίλους που μου έλειψαν μια άλλη Ζωή χαλαρή..Γεμίζω ήδη τις βαλίτσες και είμαι έτοιμη να φύγω..
Επειδή πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για εμάς τους “προνομιούχους” εργαζόμενους, που  μπορούμε να χαιρόμαστε για μία ολόκληρη σεζόν τον νησιώτικο αέρα και τον υπόλοιπο καιρό να ξεκουράζονται σε εξωτικά μέρη του εξωτερικού Αμ δεν είναι έτσι...Έχουμε απαρνηθεί τις καλοκαιρινές διακοπές,δεν θα απολαύσουμε  τη θάλασσα και δεν έχουμε τις αντοχές να διασκεδάσουμε ή να αφιερώσουμε χρόνο στον  εαυτό μας  κάνοντας δημιουργικά πράγματα, δεν γνωρίζω τις ομορφιές του νησιού δεν έχω προλάβει να τις δω.. παρόλα αυτά,πρέπει κάθε μέρα, για  τέσσερις μήνες να είμαι ετοιμοπόλεμη, με όπλα το χαμόγελο και την ευχάριστη διάθεση, για να σας κάνουμε να ζήσετε όσο γίνεται τις ονειρικές διακοπές που έχετε φανταστεί η σεζόν θέλει καλή διάθεση και μεράκι, να ξυπνάς κάθε πρωί και να βρίσκεις λόγους για να είσαι χαρούμενος ώστε να κάνεις και όλους αυτούς που έρχονται στο ξενοδοχείο σου, στην ταβέρνα σου, στην επιχείρησή σου να νιώθουν ότι η Ελλάδα είναι ήλιος και χαρά”.το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς είναι η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση που βλέπω στο πρόσωπο των πελατών όταν απολαμβάνουν ένα πιάτο μου. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή όταν με συγχαίρουν για το αποτέλεσμα της δουλειάς μου”...'Έχω μάθει να είμαι πιο ανοιχτή με τον κόσμο γύρω μου, να μην κρίνω με την πρώτη ματιά και να πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει να σου πει κάτι ενδιαφέρον αν του δώσεις την ευκαιρία. Βασικά το να δουλεύεις σε ένα τουριστικό μέρος . είναι σαν να ταξιδεύεις και να έρχεσαι σε επαφή με άτομα που για διάφορους λόγους δεν θα προσέγγιζες σε άλλη περίπτωση”είναι αρκετά δύσκολο να δουλεύεις για τόσους μήνες χωρίς μια μέρα ξεκούρασης και πόσο μάλλον όταν κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου η ένταση της δουλειάς είναι η ίδια και οι ρυθμοί δεν χαλαρώνουν ποτέ. Παρόλα αυτά, επειδή δεν έχεις τον χρόνο να το σκεφτείς και να το αναλύσεις, μπαίνεις σε ένα είδος αυτόματου πιλότου και οι μέρες κυλούν”Με τα χρόνια άλλωστε έχει γίνει πια τρόπος ζωής.
“Κακά τα ψέμματα”“τα πράγματα δεν είναι πολύ εύκολα. Υπάρχει κούραση και πίεση.  Η δουλειά σου γίνεται μέρος της καθημερινότητάς σου, η οποία όμως, είναι πολύ δημιουργική”...Εάν όμως είχα μια δουλειά όλο το χρόνο δεν θα είχα τόσο άγχος”  “τα χρήματα που κερδίζεις νομίζω δεν είναι αρκετά για να χαλαρώνεις τους υπόλοιπους έξι μήνες. Ίσως παλαιότερα να ίσχυε κάτι τέτοιο, όχι πια όμως”Οι περισσότεροι ξένοι, έρχονται 
προκατειλημμένοι, πιστεύοντας ότι στην Ελλάδα υποφέρουμε και πεινάμε. Άλλοι είναι καχύποπτοι και θεωρούν ότι θα κάνουμε τα πάντα για τους κοροϊδέψουμε. “Μετά την πρώτη ημέρα όλοι ενθουσιάζονται με την ελληνική φιλοξενία, με την αισιοδοξία και την καλή μας διάθεση, με την ομορφιά του τόπου και το καλό φαγητό. Στο τέλος οι περισσότεροι  αναρωτιούνται “Μα πώς είναι δυνατόν να έχει φτάσει η χώρα σας σε αυτό το σημείο όταν έχετε όλη αυτή την ομορφιά και αυτό το φανταστικό κλίμα; Εμείς πιστεύαμε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες αλλά εσείς δουλεύετε πολύ περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.”“αισθάνομαι ότι όλοι όσοι δουλεύουν στον τουρισμό πρεσβεύουν εν μέρει την Ελλάδα, γι αυτό και χαίρομαι πάρα πολύ όταν οι άνθρωποι φεύγουν για τη χώρα τους με τόσο ωραίες εντυπώσεις και αναμνήσεις, αφήνοντας ένα κομμάτι τους εδώ, με την υπόσχεση να επιστρέψουν ”Να γιατί αγαπώ αυτό που κάνω !! και οι χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, είναι υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για την εικόνα που τελικά θα σχηματίσουν οι ξένοι για την Ελλάδα.....Φίλοι μου Προγραμματίστε τις καλοκαιρινές σας  διακοπές, απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα που απλόχερα προσφέρει η χώρα μας, αλλά κράτα και στην άκρη του μυαλού σου ότι τελικά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. ..Καλές διακοπές!!!!!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured