ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Γλυκές ζαχαρωτές Καλημερες!!!

"Οι Κυριακές είναι μελαγχολικές" και αυτός ο καιρός τις κάνει ακόμα χειρότερα. Και τελικά τι είναι καλύτερο να κάνεις μία μελαγχολική Κυριακή, να μείνεις μέσα χαλαρώνοντας με δημιουργικά πράγματα (κοιτώντας το ταβάνι ή κάνοντας δουλειές του σπιτιού που δεν κάνεις ποτέ τις άλλες μέρες ή τσεκάροντας τα mail σου και τις ίδιες σελίδες στο internet μήπως άλλαξε κάτι από το τελευταίο refresh) ή να βγεις έξω να του δώσεις να καταλάβει (παρά του ότι κατά βάθος θα σκέφτεσαι πως έρχεται μία εβδομάδα με υποχρεώσεις και το ότι τελικά όταν είσαι εκτός σπιτιού σου έρχονται τα σημαντικότερα mail και συμβαίνουν τα σημαντικότερα πράγματα στο internet);Προσπαθώ να βρω τρόπους να σκέφτομαι θετικά, να αποφασίσω πού θα εστιάσω για να μείνω αισιόδοξη και να μην σαπίσω πάλι μες στο χειμώνα.
Είπα ότι θα ξεκινήσω, να φτιάχνω a cake a month.,Ονειρεύομαι γλάσα, διάκοσμους  δίπατα-τρίπατα κέικς με σοκολάτα-πορτοκάλι με αμυγδαλόψιχα, red velvet, banana cake, κλπ. Καταλάβατε...είπα ονειρεύομαι οχι οτι θα τα κάνω απλά  ωραίες σκέψεις κάνω ...
νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Δεν έχω ιδέα από γλυκά γενικά δεν το χω  (φαντάσου ότι έφτιαξα μια φορά στη ζωή μου, πέρσι carrot cake, και μια φορά επίσης πέρσι μια τούρτα για ένα γενέθλιο, κι αυτά με βοήθεια και καθοδήγηση  του google για να μην βγουν επικά τα κέικ μου), με τη μαγειρική το χω ότι θες είναι το  δυνατό μου σημείο (ή  ζαχαροπλαστική πάλι είναι το αδύνατο σημείο μου και αυτό είναι μείον μου )και επιμένω να κάνω γλυκά γιατί θέλω μέσα στο σπίτι,να μοσχοβολάει  "a sense of accomplishment". Που όσο και να πεις, μπουστάρει λίγο η διάθεση, και μου δίνει και λίγη παραπάνω όρεξη να την βγάζω στο σπίτι με παρέα και να μην μιζεριάζω μόνη μου όταν δεν βγαίνω.Κατα τα άλλα μια δόση κατάθλιψης όλοι θα την περάσουμε το έχει η εποχή so don't worry! όλα τα άλλα είναι προσωπικά, δύσκολα αγγίζονται.
όταν όμως η κουβέντα έχει ζάχαρη νομίζω η Ζωή είναι πιο γλυκιά ...και πριν κλείσω θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γλυκάκι μου που θα κάνω σήμερα κανονικά θα έχει τη μορφή της φωτογραφίας αν θα είναι ίδιο δεν ξέρω ο Θεός ξέρει εγώ μια κοινή θνητή είμαι ...
Σοκολατένια μικρά κέικ με γλάσο με 139 θερμίδες
Υλικά  Για τα κέικ
3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. σκόνη κακάο (χωρίς γλυκαντικά)
1/4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
3 κ.σ. δυνατός καφές φίλτρου
1 κ.γ. βανίλια
1/2 φλιτζ. ημιάπαχο ξινόγαλα
Για το γλάσο ~~~~~~~~~~~~~~
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/4 φλιτζ. νερό
1 ασπράδι
1/2 κ.γ. βανίλια
1/8 κ.γ. κρέμα tartar
μια πρέζα αλάτι
Eκτέλεση..Και ο θεός βοηθός…
Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC. Βάλε σε 12άρα φόρμα για μάφιν χάρτινες φορμίτσες. Σε μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μεγάλο μπολ, χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη με μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τα αβγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά. Συνέχισε να χτυπάς ενώ προσθέτεις τον καφέ και τη βανίλια. Πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι, ρίχνοντάς εναλλάξ το μείγμα και το ξινόγαλα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη.

Γέμισε τις φορμίτσες μέχρι τα 2/3 (θα σου περισσέψει λίγη ζύμη) και ψήσε για 20 λεπτά περίπου (δοκίμασε βάζοντας μια οδοντογλυφίδα: αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα). Άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και βάλ’ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Για να φτιάξεις το γλάσο, ανακάτεψε τη ζάχαρη και το νερό σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ανακάτευε συνεχώς για 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Χτύπησε με μίξερ, σε μεγάλο μπολ, το ασπράδι, τη βανίλια, την κρέμα tartar και το αλάτι, μέχρι να δέσει το μείγμα (θα σχηματίζει μαλακές «κορυφές»). Πρόσθεσε σταδιακά το σιρόπι με τη ζάχαρη και χτύπησε μέχρι να σφίξει το μείγμα (σχηματίζοντας σφιχτές «κορυφές») και να αποκτήσει γυαλιστερή υφή, για 7 λεπτά περίπου ακόμα. Γλάσαρε τα κέικ λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 κέικ): 139 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά, 2 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 22 γραμμ. υδατάνθρακες, 3 γραμμ. πρωτεΐνες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 22 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 137 mg νάτριο..είδατε ανάλυση ?ούτε το χημείο του Κράτους έτσι !!! αλλά εδώ στο ΑΝΕΜΟΣ σας προσέχουμε!!!
Αυτά σκέφτομαι για να ξεχειμωνιάσω τέλοσπαντων, εύκολα πράματα όλααα..
ευχάριστα, και απλά... ΕΛΠΙΖΩ ...

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured