ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

'οδό ονείρων' στα Αναφιώτικα



Εν όψει Σαββατοκύριακου πάμε χαλαρά με τσαχπινιά τώρα που μπαίνει η Άνοιξη ..η Αθήνα προσφέρεται για βόλτες ειδικά το κέντρο πλάκα Μοναστηράκι Θησείο είναι από τις περιοχές που χαίρεσαι να περπατάς , γεμάτη ζωντανούς ανθρώπους που χαίρονται τον ήλιο την παρέα ένα καλό καφέ και όλο ανακαλύπτω μια Αθήνα που Ποτέ η πόλη αυτή δεν θα σταματήσει να με ξαφνιάζει ευχάριστα !



Σας προτείνω λοιπόν να ανηφορίσετε στα ριζά της ακρόπολης ..Η θέα της Πλάκας προς τα κάτω αλλά και προς τον Λυκαβηττό είναι απίστευτη Ραντεβού στα Αναφιώτικα είναι μια γραφική λιλιπούτεια συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στην βορειοανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, είναι μια γειτονιά που φτιάξανε Αναφιώτες χτιστάδες που ήρθαν για να πάρουν μέρος στην κατασκευή των ανακτόρων του Όθωνα Επέλεξαν να χτίσουν το δικό τους νησί κάτω απ’ την Ακρόπολη, γιατί -λέγεται πως- ο βράχος τους θύμιζε την πατρίδα τους. Κάπως έτσι χτίστηκαν τα Αναφιώτικα ένα «νησί» στο κέντρο της Αθήνας ....θυμίζει σε μεγάλο βαθμό Αιγαιοπελαγίτικο χωριό… λίγο από κώμη ένα από τα υπέροχα χωριά της Τήνου που μου λείπει πολύ !! 

μπορείς να καθίσεις σε να από τα πολλά παραδοσιακά καφέ να ρουφήξεις ήλιο με θέα την Ακρόπολη πίνοντας το fredo η το ουζάκι σου με  υπέροχες πίτες ..σε μια από τις πιο hoτ πιάτσες της Αθήνας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Quarterly Lion του Παρισιού!Μην σου πω ότι είμαστε και καλύτερα μπορείς μέσα σε μία βόλτα να συνδυάσεις από καλό φαγητό, καφέ και socializing, μέχρι επίσκεψη σε μουσεία, γκαλερί, και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης,βασικά τα Αναφιώτικα έγιναν τόσο δημοφιλή από την ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Αν..όσοι έχετε δει την ταινία θα θυμάστε τη σκηνές των πρωταγωνιστών που ερωτεύεται και φυσικά απολαμβάνει τον καφέ του, αμπελοφιλοσοφώντας για τη ζωή, τον έρωτα και τη νεόπτωχη οικονομική τους κατάσταση αυτά σε γενικές γραμμές ..δείτε την ταινία~~
Γυρισμένη σχεδόν εξολοκλήρου εκεί, «Η περιοχή απέκτησε ξανά ζωή και όλα τα μαγαζιά της δουλεύουν τόσο πολύ χάρη στον Παπακαλιάτη. Πρέπει να του στήσουν άγαλμα (ωραίο άγαλμα θα είναι ) Η Αθήνα έχει και άλλες όμορφες εικόνες, κρυμμένες ή όχι, και έχω αποφασίσει σιγά-σιγά να τις χαρώ! Μια πολύχρωμη νότα αισιοδοξίας στη μουντή και απαισιόδοξη πραγματικότητα που ζούμε! Σαν να φεύγεις για λίγο από την Αθήνα και να βρίσκεσαι σε άλλη δεκαετία. ..Μια παραμυθένια γωνιά που ευτυχώς επέζησε..
πιστεύω η πιο ωραία μουσική συνοδεία για αυτό το πόστ!.. Ίσως λέω εγώ τώρα ..αυτή τη περιοχή να είχε στο μυαλό του ο Χατζιδάκις όταν συνέθετε την 'οδό ονείρων'!.. Ελπίζω να σας 'ταξίδεψα' νοερά και ν ‘απολαύσατε εικόνες και μυρωδιές από γιασεμιά και είναι μια καλή ευκαιρία μέσα στο σαββατοκύριακο που έρχεται να απολαύσετε μια βόλτα στην 'οδό ονείρων'.. Καλή συνέχεια λοιπόν



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured