ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

O Chef προτείνει..φουρτάλια Τηνιακή.

 Dish of the day..Anemos Recipe..
Οµελέτα ή φουρτάλια µε λουκάνικο ή σύγλινο Ομελέτα Τήνου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

200 γρ. κοµµάτια από λουκάνικο ή σύγλινα ή παΐδες (µπριζολάκια γουρουνιού συντηρηµένα στο λίπος)
1 κιλό πατάτες, 2 κουταλιές βούτυρο ή χοιρινό λίπος
2 κουταλιές ελαιόλαδο, 5 αβγά
2 κουταλιές τυρί τριµµένο
2 κουταλιές σούπας γάλα, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουµε τις πατάτες. Τις κόβουµε σε λεπτές φέτες. Βάζουµε σε αντικολλητικό τηγάνι το λίπος και τις πατάτες και προσθέτουµε το λουκάνικο κοµµένο σε λεπτές φέτες ή τα άλλα χοιρινά. Τα σκεπάζουµε µε καπάκι και τα σιγοψήνουµε. Ανακατεύουµε τακτικά µε µια ξύλινη κουτάλα, µέχρι να ψηθούν. Χτυπάµε τα αβγά προσθέτοντας όλα τα άλλα υλικά και περιχύνουµε µε το µείγµα τις πατάτες. Ψήνουµε την οµελέτα από τη µία πλευρά και την αναποδογυρίζουµε, για να ψηθεί και από την άλλη. Τη σερβίρουµε ζεστή και τη συνοδεύουµε µε σαλάτα εποχής. απο την Γη των Τηνίων και τα αγνά προϊόντα που παράγονται σε αυτόν τον τόπο ...καλή όρεξη ~~

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured