ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΠΡΑΓΑ & Ερωτικά Χριστούγεννα


Πράγα με τον καλό σου για να ξανά ερωτευτείς...

Ω !!! Ναι κυριες/οι  σήμερα θα σας ταξιδέψω στην Πράγα είναι μυστηριακή. 
Είναι μια πόλη που γοητεύει τον επισκέπτη είναι  ερωτική...
Το 2011 είχα πάει ταξίδι στην Πράγα και περπατούσα στους βρεγμένους δρόμους μιας πόλης που ήταν λες και είχε βγει από παραμύθι... Είχα πάει πριν δυο χρόνια κι είχα γυρίσει μαγεμένη!! Η Πράγα και οι άλλες πόλεις της Τσεχίας είναι σα να έχουν μείνει σε μια άλλη εποχή..
η πόλη ήταν όμορφα στολισμένη αλλά παντού Ελληνες 50.000 μας είπε ο ξεναγός τότε είχαμε λεφτά τώρα δεν ξέρω...

Έφυγα απο το Αθήνα με 17 βαθμούς και έφτασα με -9 ούτε ήξερα ότι υπήρχαν τέτοιες θερμοκρασίες  επειδή είμαι κριουλιαρα ειχα πάρει τα ισοθερμικά μου και τα φόρεσα όλα δεν μπορούσα να κουνηθώ περπατούσαμε ολο το γκρουπ σαν μαγεμένα πρόβατα τρέμοντας απο το κρύο και στους δρόμους οι τσεχες περπατούσαν με μίνι φουστιτσες τακούνι και γούνα τους αξίζει ο τίτλος "οι πιο όμορφες γυναίκες" φυσικά ολα τα αντρικά βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω τους σαν παρέλαση με στροφή το κεφάλι 

Η Πράγα και συγκεκριμένα το ιστορικό της κέντρο είναι κάτι τελείως ξεχωριστό και πιο ατμοσφαιρικό και σίγουρα έχει πράγματα να δεις (κορυφαίο αξιοθέατο ολόκληρη η Καστροπολιτεία με τον εντυπωσιακό Ναό του Αγίου Βίτου 
 συνιστώ ανεπιφύλακτα περπάτημα (ετοιμάσου να φας τουλάχιστον 4-5 ώρες για να δεις τα πάντα) με την θέα από ψηλά να κάνει τον Λυκαβυττό βεράντα 3ου ορόφου, και το δρομάκι των αλχημιστών, η Γέφυρα του Καρόλου κλπ) 

HOTEL HILTON ΠΡΑΓΑ *****  

Μείναμε σε αυτό το πανέμορφο ξενοδοχείο μέσα στην καστρουπολη της πραγας
σε μια από τις πιο ρομαντικές τοποθεσίες της πραγας 

Το φαγητό είναι καλό  και αρκετά οικονομικό....για αγγλικά και ευγένεια... εξυπηρέτηση... άγνωστη λέξη...
Ενα σερβιτόρο βρήκα να είναι ευγενικός και να χαμογελάει και τον φωτογράφησα ..για ενθύμιο...δεν βρήκα δεύτερο
Όσο για το Φαγητό. Πρέπει να πήρα κάνα δυο κιλά μέσα σε 4 μέρες παρόλο το περπάτημα!
Φάγαμε στα εξής:


- "Mlejnice", στην Παλιά Πόλη, παραδοσιακό μικρό εστιατόριο, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι.. Νόστιμο, περιποιημένο φαγητό με καλές τιμές..Το service όμως κακό..
- "Olympia", από την αλυσίδα kolkovna. Πόλυ καλό φαγητό, μεγάλες μερίδες, τέλειες σούπες, καλές μπύρες και καλό service! Oi τιμές επίσης χαμηλές.
Φυσικά πρέπει να δοκιμάσεις γκούλας, ο τοπικός «μουσακάς»      πολύ νόστιμη επίσης ειναι η πάπια και οι σούπες, εγω πάντως θα επιμείνω,στα μαγαζάκια κάτω απο τη γέφυρα του Καρόλου με θεα το ποτάμι... ρομαντικά για δυο.
Οι μπύρες πού καλές και φθηνές σε αντίθεση με τα ακριβά κρασιά τους 
- μπυραρία "Pivovarsky Klub", μεγάλη ποικιλία σε μπύρες (και εισαγωγής), ωραίες και οι δικές τους, το φαγητό συμπαθητικό, service καλό, τιμές χαμηλές.
- μπυραρία " "Pivovarsky dum", αδερφάκι με το παραπάνω, μεγάλο μαγαζί γεμάτο ντόπιους, είχε επιλογή για beer tasting με 8 ποτηράκια από όλες τις γεύσεις μπύρας που φτιάχνουν.. Είχε μπανάνα καφέ βανίλια dαrk, light, τσουκνίδα (πράσσινη μπύρα), κεράσι, και άλλη μια που δε θυμάμαι.. Πάντως δε μας άρεσε καμία, ήταν όλες πολύ πικρές,

Η μπύρα τους είναι το μπαγκ, αφού στα μαγαζιά σερβίρουν το 0,5 λίτρο Pilsner με λιγότερο από 1,5 Ευρώ. Στα εστιατόρια, η μπύρα είναι πιο φθηνή από την κόκα κόλα.. (η οποία είναι πιο φθηνή φυσικά από το νερό).
ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 
Να πάτε  κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με γεύμα και δείπνο είναι δημοφιλείς Η μαγική αυτή πόλη των γεφυρών, των καθεδρικών ναών, των πύργων καθρεφτίζεται στα γεμάτα κύκνους νερά του ποταμού Μολδάβα εδώ και 10 αιώνες.
Ωποσδηποτε να κανετε ενα περασμα απο το  Καρλοβι Βάρι 

Μπορείτε να γυρίσετε την πόλη εύκολα με τα πόδια, απλά ακολουθήστε την πορεία του καναλιού κανάλι που θα σας οδηγήσει μέσα από περιοχές ενδιαφέροντος όπως η Θερμή Πηγή, το Τοπικό Μουσείο, ο Μύλος Colonnade, το Grand Hotel Pupp και πολλές μπουτίκ, μαγαζιά με σουβενίρ, καφετέριες και εστιατόρια.
Οι άνθρωποι της Τσεχίας και των Ανατολικών μπλοκ γενικά είναι λίγο ψυχροι λόγω του ρατσισμού που τους διακατέχει. Δεν έχουν όμως και άδικο γιατι πολλές χώρες πάτησαν στη φτώχια τους επάνω και θυσαύρισαν. 

Πολλές βιομηχανίες της Τσεχίας τις εκμεταλλεύονται πλέον Γερμανοί.Και τα καλύτερα σπίτια που υπάρχουν εκεί, ανήκουν σε εβραίους, Γερμανούς Αυστριακούς.

Αλλα η Τσεχία ειναι το ίδο με όλους. Επαθε πολλά απο τους ξένους.




View Prague Christmas in a larger map


Να  προτείνω ακομα δυο πραγματακια 
Ακόμη και εάν δε σου πολυαρέσει η τζαζ είναι must στην Πράγα. Το πιο φημισμένο είναι το Reduta (πάντοτε με ενδιαφέροντα live)καλοδιατηρημένες στοές που… μυρίζουν Μεσαίωνα! Kαι φυσικά πρέπει να παρακολουθήσεις Μαύρο Θέατρο. Καμία σχέση με τις μετριότητες που έρχονται στην Ελλάδα.
Χαζέψτε τα συγκροτήματα στο δρόμο να πάιζουν Σουίνγκ..
Οι άνθρωποι το έχουν στην κουλτούρα τους... .

Η Πράγα είναι η αδυναμία μου,Φεύγοντας από την Πράγα, νιώθω να έχω καλύψει μέσα μου ένα μεγάλο κενό. Ενώ στην Ελλάδα, είμαστε «γεμάτοι» από την αρχαιότητα, δεν είχα καθόλου εικόνες Μεσαίωνα (το δείγμα της Ρόδου δεν πιάνεται). Μετά την Πράγα νιώθω γεμάτη και εντυπωσιασμένη. 
Και κυρίως, γαλήνη…

Καλα Ταξιδια

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured