ΥΛΙΚΑ
1 κρόκος αυγού
1/2 κ. γλυκού αλάτι
μάυρο πιπέρι
πιπέρι καγιέν
1 κ. γλυκού worcestershire σως
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό βρασμένο και ψιλοκομμένο
1/2 λεμόνι
2 κ. γλυκό κονιάκ
1 ντομάτα
750 γρ. γαρίδες
φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες για 30 λεπτά και εν συνεχεία τις καθαρίζουμε.
Αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες, αλλιώς τις κόβουμε σε κομματάκια.
Σε ένα άλλο μπωλ αναμιγνύουμε τον κρόκο αυγού, το αλατοπίπερο, την γούστερ σως και την κέτσαπ.
Βάζουμε το μπωλ σε πάγο και σιγά- σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αυγό, το χυμό λεμόνι, το κονιάκ, την ξεφλουδισμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε μια γυάλινη πιατέλα τις γαρίδες και περιχύνουμε με τη σως κοκτέιλ ή σερβίρουμε σε γυάλινα ψηλά μπωλ παγωτού ή σε πλατιά ποτήρια κοκτέιλ!