ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff




Σάλος στο Χονγκ Κονγκ

Νομοσχέδιο αυξάνει τους μισθούς των βουλευτών
Aπό απόφαση των βουλευτών να ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα μέτρο που προβλέπει την αύξηση των μισθών τους κατά 9.000 δολάρια ΗΠΑ τον μήνα
Εάν η αύξηση εγκριθεί, θα "έχουμε τους πιο υψηλόμισθους γραφειοκράτες στον κόσμο πλην Σιγκαπούρης" 


Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μόνο το ένα τρίτο των 7 εκατ. κατοίκων του Χονγκ Κονγκ θεωρούν εαυτούς Κινέζους αν και κοντεύουν 15 χρόνια από τότε που οι Βρετανοί επέστρεψαν την επαρχία αυτή στην Κίνα.

Καθηγητής κορυφαίου πανεπιστημίου της Κίνας προκάλεσε σάλο στο Χονγκ Κονγκ όταν αποκάλεσε δημοσίως του κατοίκους του «μπάσταρδους», «κλέφτες» και «σκυλιά των βρετανών ιμπεριαλιστών». Ο Κονγκ Τσινγκντόνγκ από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου εκστόμισε τις ύβρεις στη διάρκεια συνέντευξής του η οποία ενέτεινε την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην πρώην βρετανική αποικία και την υπόλοιπη Κίνα.

Η ιταλική φίρμα Dolce e Gabbana αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη πριν από μια εβδομάδα όταν οι φύλακες ενός από τα καταστήματά της στο Χονγκ Κονγκ απαγόρευσαν σε ντόπιους να τραβήξουν φωτογραφίες όμως το επέτρεψαν σε κατοίκους της υπόλοιπης Κίνας και σε ξένους. Αυτό θεωρήθηκε ως διάκριση υπέρ των πλούσιων τουριστών από το Πεκίνο και τη Σαγκάη και πυροδότησε διαμαρτυρία χιλίων ατόμων.


Κάποτε το Χονγκ Κονγκ ήταν μακράν πλουσιότερο από την υπόλοιπη Κίνα.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured