ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Απίστευτο: Έκλεψαν ανεκτίμητους θησαυρούς από το παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας


Ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο  της Αρχαίας Ολυμπίας 

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας από δύο κουκουλοφόρους που έφεραν καλάσνικοφ και ακινητοποίησαν τη φύλακα για να κλέψουν στη συνέχεια περίπου 65 αντικείμενα από τις προθήκες. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 
Αυτή η είδηση ντροπής είμαστε για ακόμη μια φορά πρωτοσέλιδα
Η διάλυση της χώρας και του Πολιτισμού είναι γεγονός!! 

Χωρίς φύλακες από το Νοέμβριο το παλαιό μουσείο Ολυμπίας!

Στις 4 Νοεμβρίου του 2011 η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή με επιστολή προς το υπουργείο τόνιζε πως «λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο».  Θύμα της οικονομικής κρίσης και των περικοπών
 το παλαιό μουσείο -των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας και το παλιό εφορείο - μουσείο 
των ανασκαφών- τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού
 από τον Νοέμβριο του 2011.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που δικαιολογούν απόλυτα την παραίτηση του κ. Γερουλάνου...
που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, βλέπουν ώρα με την ώρα το φως της δημοσιότητας για τα μέτρα φύλαξης του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πληροφορίες από την Ασφάλεια Ηλείας αναφέρουν ότι το Μουσείο για πολλές ώρες τις νύχτες παρέμενε εντελώς αφύλακτο!

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν με βεβαιότητα ότι ήταν θέμα χρόνου να διαπραχθεί η ληστεία των αρχαιολογικών ευρημάτων καθώς την τελευταία διετία ο αριθμός των φυλάκων , ένεκα των περικοπών , είχε περιοριστεί ενώ αυτό το διάστημα δεν καλύπτονταν καν οι βάρδιες!

 η ληστεια στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας είναι η δεύτερη μεγάλη κλοπή μέσα σε διάστημα 40 ημέρων.Είχε προηγηθεί, στις 9 Ιανουαρίου μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Οι δράστες είχαν αρπάξει μια ελαιογραφία του Πάμπλο Πικάσο, με τίτλο «Γυναικείο κεφάλι», ένα πρώιμο έργο του Πιέτ Μοντριάν και ένα ιταλικό σχέδιο των αρχών του 17ου αιώνα.
Με αφορμή την ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το βαθμό φύλαξης ανεκτίμητων θησαυρών στα ελληνικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια.Κι αυτό διότι, λόγω των περικοπών, η πολιτεία περιόρισε και τα κονδύλια αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που ήταν επιφορτισμένο με την φύλαξη των θησαυρών του ελληνικού πολιτισμού
θα γίνουμε για ακόμα μία φορά περίγελος του κόσμου… Αν δε μπορούμε να προστατέψουμε ούτε την πολιτιστική μας κληρονομιά, είμαστε άξιοι της τύχης μας…

Ο αρχαιολογικός χώρος και τα μουσεία της Ολυμπίας είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος αρχαιολογικός προορισμός της χώρα με περίπου ένα εκατ.επισκέπτες σε ετήσια βάση! Η Ολυμπία είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο περίπου 800 κρουαζιερόπλοια δένουν κάθε χρόνο στο κοντινό λιμάνι του Κατάκολου.
Μία ακόμα ντροπιαστική ημέρα βιώνει η Ελλάδα?

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured