ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΊΑ


Παχυσαρκία: Ένα Πρόβλημα Της Εποχής Μας Που Έχει Λύση
Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΊΑ
οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σύγχρονο τρόπο ζωής, στις πολλές απαιτήσεις των καιρών και στην έλλειψη χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς στις μέρες μας εργάζονται αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν το χρόνο προκειμένου να ετοιμάσουν ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε γρήγορες λύσεις, όπως είναι το έτοιμο φαγητό, το οποίο δεν είναι υγιεινό, τους προσθέτει ‘άχρηστες’ θερμίδες και συσσωρευτικά έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στη υγεία.
Η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά και τη σεξουαλική  ζωή....
Αντιμετώπιση παχυσαρκίας
.Τρώτε πάντοτε καθιστοί στο τραπέζι
.Τρώτε πρωινό κάθε μέρα
.Τρώτε σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και -συντροφικότητας
.Τρώτε αργά. Μην καταβροχθίζετε γρήγορα τα γεύματα σας
.Αποφεύγετε να βλέπετε τηλεόραση ταυτόχρονα με τα γεύματα
.Οργανώστε τα γεύματα ανά τακτά σταθερά διαστήματα
.Προτιμάτε τρόπους μαγειρέματος χωρίς πολλά λιπαρά
.Αποφεύγετε τα πολλά αεριούχα αναψυκτικά
τρώτε «μεσογειακά», δηλαδή προτιμάτε λαδερά φαγητά, λαχανικά, όσπρια, σούπες, ψωμί
.Προετοιμάζετε το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο από το σπίτι ώστε να αποφεύγουν τα «έτοιμα» παρασκευάσματα του κυλικείου
.Τρώτε συχνά ψάρι
.τρώτε άφθονα φρέσκα λαχανικά, κυρίως εποχής
.Τρώτε φρούτα είναι σύμμαχοι της υγείας
.Προτιμάτε το ψωμί ολικής άλεσης στα γεύματά σας
.Πίνετε πολύ νερό κάθε μέρα
.Αποφεύγετε τα σκληρά ποτά (λικέρ, κοκτέιλ), καταναλώνετε με μέτρο το κρασί
.Αποφεύγετε τη ζάχαρη και όλα τα προϊόντα που την περιέχουν
.Προτιμάτε το ελαιόλαδο στα φαγητά σας, κατά προτίμηση ωμό

Reed-more


Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η παχυσαρκία αφορά το 25,2% των γυναικών με "χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης" το 13,5% των γυναικών με "μεσαίο επίπεδο εκπαίδευσης" και το 8,4% των γυναικών "με ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης".

Σε ότι αφορά τους άνδρες στην Ελλάδα η παχυσαρκία αφορά το 20,2% των ανδρών με "χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης" το 17,6% των ανδρών με "μεσαίο επίπεδο εκπαίδευσης" και το 13,9% των ανδρών "με ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης"

Ακριβά θα αγοράζουν οι έλληνες πολίτες τα γλυκά, τα αλμυρά σνακ και τις λιπαρές τροφές, εάν τελικά τεθεί σε ισχύ ο φόρος παχυσαρκίας (fat - tax) στη χώρα μας.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για μία ακόμη φοροεπιδρομή αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο κατά της παχυσαρκίας και υπέρ της προώθησης της ισορροπημένης διατροφής. Ηδη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την παχυσαρκία «ασθένεια της χιλιετίας», αναζητώντας μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Σε ό,τι αφορά τις σχολικές καντίνες, τα μέτρα στις ΗΠΑ είναι ακόμη πιο σκληρά: αποβολή από τα σχολεία της Μασαχουσέτης θα πάρουν το επόμενο διάστημα τα γλυκά, τα τηγανητά, τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά, ακόμη και τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, βάσει οδηγιών του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ. Οι Αρχές κατέληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς ένα στα τρία παιδιά της περιοχής είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Μάλιστα, οι παχυντικές λιχουδιές του διαλείμματος θα αντικατασταθούν με φρούτα, λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης αλλά και 100% φυσικούς χυμούς.
Ας ελπίσουμε  να εφαρμοστεί και στην ελλαδα.
 Ένας στους πέντε Έλληνες είναι παχύσαρκος και η παχυσαρκία είναι 3η αιτία θανάτου στη χώρα μας , μετά τα καρδιαγγειακά και τις νεοπλασίες… Η απώλεια βάρους είναι πιο μεγάλη όταν τις θερμίδες τις καταναλώνουμε στις πρωινές ώρες
Εκείνο βέβαια που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να διατηρήσουμε το σωστό βάρος μετά το τέλος της δίαιτας, υιοθετώντας τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες. Αυτό άλλωστε είναι και το δυσκολότερο, γιατί τα κιλά εύκολα χάνονται και εύκολα ξανακερδίζονται.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured