ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

( Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα )

Συγκατοίκηση: πριν το μεγάλο βήμα
Η συγκατοίκηση , είναι  λαχείο. Ή θα σου κάτσει, και έχεις πιάσει την καλή, ή  μένεις με τον λαχνό στο χέρι βρίζοντας την τύχη σου.Πολλές φορές δεν πετυχαίνει. Όχι η συγκατοίκηση. Η σχέσηΓιατί μία συγκατοίκηση δεν φταίει ποτέ που δεν πέτυχε η σχέση. Φταίει πάντα η σχέση που δεν πέτυχε η συγκατοίκηση.
Που καταλήγω; Πως πρώτα δοκιμάζεις τη σχέση και μετά περνάς στο ίδιο σπίτι. Όπως στην κουζίνα. Πρώτα δοκιμάζεις ενώ μαγειρεύεις και μετά σερβίρεις τη μερίδα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, παρακάτω σας παρουσιάζω {4} στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε τόσο για τη συμβίωση (όταν μία σχέση δεν πρέπει να μπει κάτω από κοινή στέγη,) όσο και για τη λήξη αυτής,
Συγκατοίκηση:  κανόνες 
Υπολογίστε τα οικονομικά

Αποφασίστε αν πληρώνετε από κοινού τους κοινόχρηστους λογαριασμούς και ποιος θα οριστεί να τους πληρώνει κάθε μήνα.Ακόμα και αν τα έξοδα και το μερίδιο του καθενός είναι μοιρασμένα, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το να ξεσπάσει ένας καβγάς αν κοπεί το ρεύμα επειδή δεν έχετε κανονίσει σωστά ποιος πρέπει να πληρώνει τους λογαριασμούς.Ξεκαθαρίστε πως θα μοιράσετε την συμμετοχή του καθενός στα είδη βασικής ανάγκης.Έτσι, ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για τα δικά του οικονομικά, μην μπλέξετε και κάνετε κοινό ταμείο με αποτέλεσμα αν κάτι πάει στραβά να έχετε καβγάδες.Αυτό είναι ένα στάδιο που γίνεται στον γάμο, όχι σε αυτό το στάδιο της σχέσης.
 Να αφήσεις κάποιες στιγμές ανεξαρτησίας


Εξαρτάται βέβαια από το πόσο καιρό μένετε χώρια, αλλά θα έχεις αναπτύξει κάποιες στιγμές που θες να κάνεις πράγματα μόνη σου.Το να μένεις με κάποιον άλλον, δεν καταργεί αυτές τις στιγμές απλά τις διαφοροποιεί κάπως.Πχ αν κάθε πρωί που ξυπνούσες πήγαινες για τζόκινγκ δεν θα στο απαγορεύσει κανείς αυτό και μπορείς να συνεχίσεις να πηγαίνεις.Απλά θα πρέπει να ενημερώνεις τον σύντροφό σου που πας, και κυρίως τι ώρα θα γυρίσεις.Αν θες η σχέση σου να λειτουργεί σωστά.Μην το θεωρήσεις σαν κάτι ασήμαντο.

Να Ξέρεις το λόγο που αποφασίζετε να μείνετε μαζί

Η οικονομική κρίση είναι κάτι που όλοι το ζούμε, και γι'αυτό ακούω πολλά ζευγάρια να αποφασίζουν να συγκατοικήσουν για να μοιράσουν τα έξοδα.Σίγουρα, είναι πολύ πιο οικονομικό να μοιράζεσαι το νοίκι στα δύο και τα υπόλοιπα έξοδα του σπιτιού.Είναι όμως αυτός πραγματικά λόγος για να μετακομίσεις και να μείνεις μαζί με κάποιον;Στην αρχή ίσως να σε γοητεύσει το γεγονός ότι θα έχεις πλέον πιο λεφτά στο πορτοφόλι σου απ'ότι πριν αλλά αν η σχέση σας δεν ήταν ακόμα έτοιμη για αυτό το βήμα, τότε τα προβλήματα σας θα διπλασιαστούν.Φρόντισε να μετακομίζεις από χαρά, συντροφικότητα και αγάπη και όχι για να μπορέσεις να πληρώσεις το νοίκι!
Κοινοί στόχοι

Το να συγκατοικήσεις με κάποιον σημαίνει ότι κάνεις μία βαθύτερη δέσμευση.Κάποιοι μπορεί να το θεωρούν και σαν το πρώτο βήμα για να παντρευτούν.Άλλοι μπορούν να το θεωρούν απλά καλύτερο και βολικότερο από το να μένετε απλά χώρια.Και γι'αυτό το λόγο καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό τα ζευγάρια πρωτού να συγκατοικήσουν να μιλάνε ειλικρινά χωρίς ψέματα.Πρέπει το ζευγάρι να συζητήσει για ποιον λόγο θέλει να συγκατοικήσει χωρίς υπεκφυγές και πως βλέπει την σχέση του να εξελίσσεται.Γενικά θα πρέπει να δουν την σχέση τους με αυτή τη συγκατοίκηση που θέλουν να την οδηγήσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured