ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

3,8 ΕΚ /ΕYRO ..ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΝΕ ! ! !


3.8 εκατομμύρια ευρώ κοστισε το Άλσος Περιστερίου

Για να μπω όμως κατ’ ευθείαν στο θέμα:
 Παρόλοπου το άλσος Περιστερίου θα γίνει σίγουρα πιο όμορφο, προκαλεί τουλάχιστον μελαγχολία και απορίες στον παρατηρητή πως τη στιγμή που ο εργαζόμενος καλείται να τη βγάλει με 13 ευρώ τη μέρα ή είναι άνεργος, δίνονται 3.800.000 ευρώ (3 εκατομμύρια 800 χιλιάδες) για εξωραϊσμό του
Άλσους Περιστερίου. Δηλαδή για να φυτευτούν δένδρα και να φτιαχτούν πετρόχτιστα πεζούλια τύπου Ζαγόρι….
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Ποιός είναι ο ρόλος και το αντικείμενο εργασιών του αναδόχου του έργου «ΑΑΓΗΣ Α.Ε.» που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να κηρυχτεί ανάδοχος θα έπρεπε να είχε υποβάλλει συνολική προσφορά για το έργο;
Εκτός εάν η κ. αντιδήμαρχος «ατύχησε» στις δηλώσεις της. Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Περιστερίου και του αναδόχου του έργου ΑΑΓΗΣ Α.Ε., είναι όμως σίγουρο ότι αυτή δεν θα παρεκκλίνει από τα όσα ορίζει η εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Εάν όμως το έργο υλοποιείται με το «σπάσιμό» του σε υποέργα κατά είδος, τότε προκύπτει το ερώτημα της χρονικής διάρκειας ολοκλήρωσής του. Με απλά λόγια δεν υπάρχει δεσμευτικός όρος για τη χρονική ολοκλήρωση του έργου συνολικά που να δεσμεύει τον ανάδοχο για την παράδοσή του, αφού η «υποχρέωση αυτή μεταφέρεται στους υπεργολάβους».

Για τον ίδιο λόγο δεν είναι πρακτικά και ουσιαστικά δυνατόν να καθορισθεί το συνολικό κόστος του έργου, αφού για κάθε υποέργο υποβάλλονται οικονομικές προσφορές που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους.

Άποψή μας είναι ότι θα έπρεπε ο δήμος Περιστερίου, στα πλαίσια της διαφάνειας που ορίζει ο νόμος, να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τα έργα που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί στο Άλσος, το κόστος τους, τον τυχόν ανάδοχό τους (εάν υπάρχει υπεργολάβος) και τον προβλεπόμενο από τη σύμβασή του με την εταιρία ΑΑΓΗΣ Α.Ε. χρόνο παράδοσής του για χρήση στους δημότες του.

Πάντως με το Άλσος δεν είναι μόνο το πρόβλημα ότι τέτοια εποχή δίνονται ένα εκατομμύριο ευρώ για πεζούλια, αντί αυτό να διοχετευθεί σε άλλα έργα, όπως στην επισκευή των δρόμων που έχουν μετατραπεί σε παγίδες για αυτοκίνητα και πεζούς, λόγω της φθοράς τους(λακούβες, κλπ.).
Το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου δεν θα μπορεί να καθίσει κανείς στα πεζούλια, διότι η «ευωδία» από το γκαράζ απορριμματοφόρων του Δήμου Περιστερίου, που είναι ακριβώς απέναντι από το Άλσος, θα του προκαλεί δυσφορία.
Σχολεία δεν έχουν να πληρώσουν το νερό και το ρεύμα!που είναι οι βασικές ανάγκες στα σχολεία του Δήμου Περιστερίου συναντά κανείς πολλά προβλήματα υποδομής. 
Ενδειτικά αναφέρονται: Κτίρια παλιά και ιδιωτικά (28ο Δημοτικό), αποθήκες που... βαφτίστηκαν σχολικές αίθουσες (4ο Δημοτικό), προβλήματα τοιχοποιίας, μόνωσης και σοβάδες που πέφτουν (1ο, 25ο, 26ο, 33ο, 16ο Δημοτικά) κ.ο.κ. Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, απλήρωτες καθαρίστριες, ανεκπλήρωτες ανάγκες στην ειδική αγωγή. Πρόκειται για εικόνα που στον έναν ή τον άλλο βαθμό συναντάται σε πάρα πολλά σχολεία της χώρας.
Συμφωνώ να γίνονται πάρκα να γίνονται έργα αλλά με διαφάνεια και σεβασμό
στους πολίτες που σου έδωσαν την εξουσία και την εμπιστοσύνη τους.....
ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ..(έλεγες κ.παχατουριδη αλλά το ξέχασες)



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured