ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ




 

Για την ...ανάπτυξη ρε γαμώτο!
Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Έχουμε αλλοτριωθεί ως άτομα κι ως πολίτες αυτής της χώρας. Έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και είναι καιρός να αλλάξουμε ρότα διότι τα γεγονότα είναι τέτοια που μας ξεπερνούν.
Κυρίως, όμως, αυτοί που πρέπει να αλλάξουν είναι οι πολιτικοί μας. Όχι μόνο οι κυβερνώντες, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα.
Χάνουμε καθημερινά φαιά ουσία για θέματα που τελικά δεν έχουν και τόση σημασία. Όχι ότι δεν πρέπει να προβάλλονται, αλλά είναι τόσο συγκλονιστικά αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα, που τελικά είναι καιρός να αναθεωρήσουμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες, τις προτεραιότητές μας.
 Την ώρα που περιμένουμε να δούμε αν οι αγρότες δε θα κλείσουν τους δρόμους και οι ναυτεργάτες δε θα μπλοκάρουν τα λιμάνια.Τη στιγμή που ασχολούμαστε περισσότερο απ’ ότι πρέπει με το αν κάποια κακομαθημένα πλουσιόπαιδα «έκαψαν φλάντζες» και το ‘ριξαν στα Καλάσνικοφ και τις ληστείες. Και την ίδια στιγμή που ασχολούμαστε με το στικάκι του Παπακωνσταντίνου, στην Ελλάδα εξελίσσεται μια κοινωνική τραγωδία.
Την είδαμε σε όλο της το μεγαλείο στην οδό Αχαρνών, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου εκατοντάδες χέρια ικέτευαν για μια σακούλα πορτοκάλια, για λίγα μαρούλια και για δύο-τρία πράσα.
Δεν την είδαμε μόνο εμείς. Την πήραν τα ξένα πρακτορεία και την έκαναν φωτογραφία της ημέρας, όπως ο Guardian και το Reuters μας έχουνε αφιερώσει δική μας στήλη και μας δυσφημούν ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
 Το κοινωνικό κραχ μεταφέρθηκε σε όλο τον πλανήτη. Μπορεί εμείς εδώ να μη βλέπουμε τι γίνεται δίπλα μας, τουλάχιστον ας ευαισθητοποιηθούν οι ξένοι που μας έφεραν μέχρι εδώ.Οι εικόνες έκαναν το γύρο του Κόσμου, υπενθυμίζοντας ότι η κρίση στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι βαθιά, παρά τις περί του αντιθέτου διαπιστώσεις από νεόκοπους «μάγους» της οικονομίας και νεοφώτιστους προέδρους μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών το χειρότερο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτοί που, με φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μας έφεραν σε αυτή τη θέση που βρισκόμαστε σήμερα. να ζητιανεύουν για ένα πιάτο  φαΐ 

Έλληνες δεν είναι μόνο αυτοί που σχημάτισαν ουρές για τα δωρεάν λαχανικά. 
Καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας και των δήμων καταφεύγουν άνθρωποι που κάποτε ήταν νοικοκυραίοι. Έμποροι, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, υπάλληλοι με καλούς μισθούς, οικογενειάρχες που έχασαν τα πάντα.
Ακόμη και πρώην πλούσιοι που ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια και παίρνουν τις σακούλες λέγοντας ότι τις θέλουν για φτωχούς ενώ τις χρησιμοποιούν οι ίδιοι.
Κανείς δεν λέει να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα. 
Και τη λίστα Λαγκάρντ 
Όμως είναι καιρός να ξυπνήσουμε όλοι από το λήθαργο. Δίπλα μας εκτυλίσσεται μια εθνική τραγωδία, όμοια μ΄αυτή που έζησε η χώρα στην κατοχή και στα ταραγμένα χρόνια του εμφυλίου.
Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, θα δούμε χειρότερα. Όμως, είναι συγκλονιστικό να βλέπεις αυτά τα απλωμένα χέρια. Δεν πάει άλλο.
«Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνια τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη»
Οργανώσεις και Ενορίες που μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Όλα τα κοινωνικά παντοπωλεία στην Ελλάδα


Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείτε στον σχετικό ιστότοπο.
Κοινωνική Αλληλεγγύη
Κοινωνικά και Δημοτικά Ιατρεία - Φαρμακεία Αλληλεγγύης, Μ.Κ.Οργανώσεις που συγκεντρώνουν φάρμακα, τρόφιμα, παιχνίδια για άπορες οικογένειες, ανασφάλιστους, ανέργους, ηλικιωμένους και άστεγους.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured