ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Το στεφάνι του Μάη


Πρωτομαγιά σήμερα  !!!!!!!! η ωραιότερη μέρα του χρόνου για την βλάστηση !!! όλα βρίσκονται σε πλήρη άνθηση !!!!Η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε ένα ωραίο στεφάνι με διάφορα λουλούδια από τον κήπο μας, που θα το κρεμάσουμε στην κεντρική πόρτα ή την εξώπορτα του σπιτιού. Κάποτε το αφήνανε κρεμασμένο μέχρι την παραμονή του Αι-Γιαννιού του κλήδονα (23 Ιουνίου) και το ρίχνανε να καεί στις φωτιές που ανάβανε. Τώρα τι κάνουμε ??? στην καλύτερη το ρίχνουμε στην ψησταριά που θα ανάψουμε κάποια Κυριακή να ψήσουμε τις μπριζόλες μας !!!!!!!
Εάν θέλουμε μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο στεφάνι από κάποιο ανθοπωλείο ή να το ετοιμάσουμε μόνοι μας με τον τρόπο που θα σας περιγράψω.
Βρίσκουμε μια βέργα με πρασινάδα ή σκέτη. Προσοχή όμως γιατί πρέπει να είναι σκληρή και συγχρόνως ελαστική.
Την τυλίγουμε σε κύκλο, στο μέγεθος που θέλουμε, βάζοντας την μια άκρη πάνω στην άλλη και στερεώνουμε με το πράσινο καλωδιάκι που έχουμε για να δένουμε τα λουλούδιαΜπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπάγκο ή ότι άλλο πιστεύουμε θα μπορούσε να στερεώσει την βέργα και τα λουλούδια.
Εάν υπάρχουν, βάζουμε μερικές λεπτές βεργούλες που να έχουν φυλλαράκια όπως αγιόκλημα-γιασεμί κλπ., και ξαναστερεώνουμε.
Κόβουμε τα λουλούδια που θέλουμε αφήνοντάς τους λίγο κοτσανάκι για να μπορούμε να τα στερεώσουμε και αρχίζουμε να τα τοποθετούμε το ένα μετά το άλλο αφήνοντας τις πρασινάδες ελεύθερες να περιβάλουν το λουλούδι.
Κάθε ένα λουλούδι που βάζουμε το στερεώνουμε και συνεχίζουμε, εάν θέλουμε βάζουμε και ανάμεσα τους κα άλλες πρασινάδες ή ακόμη και κορδελίτσες-φιογκάκια ή ότι άλλο φανταζόμαστε ότι θα του ταιριάζει. και έτοιμο το χειροποίητο στεφανάκι μας !!!!!!!ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και του χρόνου να είμαστε καλά !!!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured