ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

«Κυρίες και κύριοι »



ΕΛΛΑΔΑ…Σας καλωσορίζω στη γη του Διονύσου, την πατρίδα του Ορφέα, τον τόπο του Δημόκριτου,  του Ευγένιου Ευγενίδη, του Βασίλη Βασιλικού. Έναν τόπο με πλούσια ιστορία, υψηλό πολιτιστικό επίπεδο, αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό.(εκτός από τους πολιτικούς μας)
 Έναν τόπο που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μορφολογία πολιτισμών, όπως εκφράζονται μέσα από τις διαλέκτους, τα ήθη, τα έθιμα.
ELADA: Τόπος μαγικός, πανέμορφος, μοναδικά πλούσιος
Οι τόποι και οι λαοί έχουν τη δική τους μοίρα και η μοίρα της Ελλάδας συνδέθηκε στενά με τη γεωγραφική της θέση, καθώς εκτείνεται στην είσοδο της Ενωμένης Ευρώπης και λόγω αυτής της θέσης λειτουργούσε ανέκαθεν ως συνδετικός κρίκος Δύσης – Ανατολής, Βορρά και Νότου. Στα εδάφη της περιοχής άφησαν τα ίχνη τους πολλοί από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, εδώ ανταμώνει ο μυστικισμός της Ανατολής με τον ορθολογισμό της Δύσης, η Απολλώνια αρμονία με την Διονυσιακή έκσταση. Μπορεί  κάποιος να κατανοήσει τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν ιστορικά και πολιτισμικά. Για ευνόητους λογούς… Οι γείτονες μας.
Ελλάδα: Αρχόντισσα αισθητικής αρχιτεκτονικής, διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμών με προνομιακή θέση, η οποία αναγνωρίστηκε σε όλες τις ιστορικές περιόδους ». Εδώ η ιστορία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον συνταιριασμένα, συνθέτουν ένα μοναδικό καμβά που όμοιό του δεν συναντά κανείς πουθενά αλλού σε καμία  χώρα.
Ελλάδα: ο τόπος του νερού, η Μέκκα του μαρμάρου, με έντονη τη λατρεία του θεού της αμπέλου και του κρασιού.
Ελλάδα: η πατρίδα του Δημόκριτου, η γενέτειρα του Μάνου Χατζηδάκι.Σε αυτήν την Περιφέρεια λοιπόν όλοι οι ενεργοί πολίτες έχουμε  συναποφασίσει να αναδείξουμε αυτήν την πλούσια και μοναδική ταυτότητα μας. Μην ξεχνάμε ότι «Όλοι μαζί μπορούμε»
Με τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Αρχιμήδη δεν μας ενώνει το αίμα. Μας ενώνει η γλώσσα, ο τόπος, το βίωμα, το ήθος, οι ήχοι, τα χρώματα, η θάλασσα, η στεριά. Μας ενώνουν οι χρήσιμες αξίες που φύονται πάνω στην ίδια ρίζα και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας. Μας ενώνει ο πολιτισμός που πλάθει την υπαρξιακή μας συνείδηση. Μας ενώνει ο αέναος μύθος που κινεί τη ζωή και την ιστορία, ο μύθος που στο διάβα των εποχών αναβλύζει και καρπίζει συνεχώς..Ο πατριωτισμός είναι ο μύθος μας. Αυτός που στο διάβα των αιώνων μας κράτησε παθιασμένους, δημιουργικούς. Μπορεί τα παραμύθια να γεννιούνται, να ζουν και να πεθαίνουν σε κάθε εποχή. Ο αέναος μύθος της φυλής μας κρατεί χιλιετίες, η θυσία της Ιφιγένειας έδειξε το άπειρο όριο της αγάπης προς την πατρίδα….
Κυρίες και κύριοι που κυβερνάτε αυτό τον τόπο….
Δεν έχουμε πλέον καιρό για χαμένες ευκαιρίες. Η Ελλάδα, πρέπει να βγει δυνατότερη  από αυτή την κρίση και να χτίσουμε  ένα καινούργιο μέλλον «το χρωστάμε στα παιδιά μας»  στο  οποίο ο άνθρωπος και ο τόπος μας  Πρέπει να  βρίσκονται στην προτεραιότητα. . Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά γι’ αυτή την ανάπτυξη

«Σας ευχαριστώ.»

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured