ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Η άλλη... "Ελλάδα"



Απόγευμα  Ιουνίου  μια από τις  σπάνιες  ημέρες  για την Τήνο  χωρίς αέρα ..Άπνοια σχεδόν ..Ήρθαν Στoν AΝΕΜΟ  να απολαύουν  τη δροσιά του σούρουπου μετά από μια πολύ ζεστή ημέρα.
√  Διαβάστε την ιστορία τους και τι λένε για την Ελλάδα που γνώρισαν.

Η Ρενέ και ο Όλβιε για πρώτη φορά στην Τήνο.
Δυο απλοί, καθημερινοί, εργαζόμενοι άνθρωποι.
Η Ρενέ συνταξιούχος φροντιστής για παιδιά (κάτι σαν νταντά ) και ο Όλβιε εν ενεργεία ταξιτζής.
 Ο Όλβιε έχει ένα πάθος : τις ξένες γλώσσες. Μιλάει (εκτός των Γαλλικά καθώς προέρχεται από το γαλλόφωνο τμήμα της Ελβετίας), Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και μαθαίνει τώρα Ελληνικά. Αφού μου έδωσαν την παραγγελία   τους και σέρβιρα μαζί με το κέρασμα μου για καλωσόρισμα..ήταν ευγενέστατοι..
Κάναμε μια μεγάλη κουβέντα για το πώς είναι σήμερα η κατάσταση στην Ελλάδα, για το πώς είναι η καθημερινή μας ζωή, πως νιώθουμε και σε τι ελπίζουμε οι Έλληνες.

Μείναμε μαζί  στο τραπέζι  με ούζο και μεζέ  μέχρι που άναψαν τα φώτα της παραλίας, συζητώντας για την ζωή τους και την ζωή μας στην Ελλάδα των Μνημονίων.  
Σας μεταφέρω  μόνο εκείνο το μέρος της συζήτησης που αφορά τις δικές τους απόψεις για την χώρα μας. Πως αποφάσισαν  να έρθουν στην Ελλάδα;

 Όταν είπαν στους φίλους τους  ότι θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα τους τρόμαξαν..!
"Που πάτε σε μια χώρα που σκοτώνονται στους δρόμους; που είναι γεμάτη ζητιάνους, που οι καταστηματάρχες σε τραβάνε από το μανίκι να πας στο μαγαζί τους, που .. που.. που.."
Αγαπάμε πολύ την Ελλάδα , έχουμε έρθει 5 φορές διακοπές στην χώρα σας.. Αλλά αυτή τη φορά είναι διαφορετικά..
Πως διαφορετικά;
Α, όταν είπαμε στους φίλους μας στην Γενεύη ότι θα πάμε και εφέτος Ελλάδα, τρόμαξαν. Προσπάθησαν να μας αποτρέψουν ..
Γατί;
Για όλα αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μας έλεγαν ότι στην Αθήνα γίνεται κάτι σαν.. πόλεμος. Ότι δεν θα είμαστε ασφαλείς..  Μας έλεγαν ότι οι άνθρωποι στους δρόμους ζητιανεύουν κατά χιλιάδες, ότι θα μας τράβαγαν από το χέρι και θα μας ζητούσαν να μπούμε στα μαγαζιά τους.. άλλοι μας έλεγαν ότι δεν θα υπάρχει τίποτε ούτε για φαγητό, ότι δεν υπάρχουν χρήματα..
Εσείς, τι αντιμετωπίσατε από όλα αυτά;
(γελάνε) Απολύτως τίποτε!  Πήγαμε και στην Αθήνα. Δεν κινδυνέψαμε από κανέναν. Κανείς δεν μας τράβηξε από το χέρι να μπούμε στο μαγαζί του. Απλά δεν μας αρέσει η πολυκοσμία και φύγαμε γρήγορα για τα ελληνικά νησιά.
Πρώτη φορά έρχεστε στην Τήνο;
Α.. πρώτη..
Πως σας φάνηκε το νησί μας;
Είναι πανέμορφο! Όταν είδαμε από μακριά, μέσα από το καράβι, το λιμάνι , ερωτευτήκαμε το νησί σας. Κατεβήκαμε  και πήραμε ταξί να έρθουμε στο πόρτο μας είχαν μιλήσει φίλοι από την Ελβετία για  αυτό το μέρος  είναι  πανέμορφο   ήσυχο.. είναι ακριβώς  όπως μας το είχαν περιγράψει  θα μείνουμε μια δέκα  μέρες.. we love this place…
Μας αρέσει  πολύ!
Συναντήσατε  μήπως στην  Τήνο η στην Αθήνα  κάποια από τα προβλήματα που σας ανέφεραν οι φίλοι σας;
 OΧι βέβαια. Συναντήσαμε ωραίους, ευγενικούς ανθρώπους, τα μαγαζιά σας είναι γεμάτα με τρόφιμα, οι άνθρωποι δείχνουν καλά. Μπορεί στην ψυχή σας να υπάρχουν προβλήματα και αγωνίες, αλλά σε μας δεν δείχνετε τίποτε. Απολαμβάνουμε τις διακοπές μας , ήσυχα σε ένα πανέμορφο νησί και λυπόμαστε που χιλιάδες  συμπατριώτες μας Ευρωπαίοι δεν θα έρθουν στην Τήνο  και στην Ελλάδα εξ αιτίας αυτών που βλέπουν στην τηλεόραση και διαβάζουν στις ευρωπαϊκές εφημερίδες..Θα μιλήσετε για αυτά που είδατε και το πώς περάσατε με τους φίλους σας;
Μα τι λέτε! Όχι μόνο θα μιλήσουμε, θα γράψουμε και επιστολές σε όλες τις εφημερίδες της Γενεύης και όπου αλλού μπούμε, οι προσωπικές μας εμπειρίες θα κάνουν πολλούς άλλους ανθρώπους να δουν την πραγματική εικόνα της Ελλάδας.
Έχετε έρθει στην Ελλάδα και άλλες φορές, βλέπετε τώρα , σε αυτό το ταξίδι ‘διαφορές’ στην συμπεριφορά των ελλήνων ;
Βλέπουμε τους ίδιους αξιοπρεπείς ανθρώπους , τους Έλληνες που λατρεύουμε  να είναι λίγο… σφιγμένοι. Μπορεί να γελάτε ή να χαμογελάτε λιγότερο, μπορεί η καρδιά σας να είναι γεμάτη αγωνία, όμως εμείς βλέπουμε τους ίδιους Έλληνες που αγαπάμε , περήφανους και αξιοπρεπείς και πιστέψτε μας , αυτό θα το πούμε σε όσους περισσότερους ανθρώπους στην χώρα μας, μπορούμε. Μετά  από μερικά γεια μας και  με  αυτά τα λόγια τους να ζεσταίνουν την  κάρδια μας ..
Σας ευχαριστούμε  πολύ για τα καλά σας λόγια. Και εμείς, σας ευχόμαστε να ξεπεράσετε γρήγορα τα προβλήματα και να βρείτε πάλι το κέφι σας..  Αυτοί οι άνθρωποι με έκαναν να αισθανθώ  υπερήφανη  Ελληνίδα…   
Πρέπει να  δείξουμε…  «Το νέο πρόσωπο του τουρισμού - Η άλλη Ελλάδα»... η Ελλάδα πρέπει να γοητεύσει τους τουρίστες ΞΑΝΑ.
Πρέπει να  αξιοποιήσουμε  τα  μοναδικά  δώρα  που προσφέρει απλόχερα η γη μας. Ηλιο…θαλασσα..πράσινο  Είναι επένδυση στο μέλλον, διαβατήριο για την έξοδο από την οικονομική κρίση, γύρισμα μίας νέας σελίδας.
Αυτήν την Ευρώπη θέλουμε ...γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε... σε αυτήν προσδοκούμε μια ….Ελλάδα υπερήφανη.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured