ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΗ ΜΙΑ ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ "  


Αναμφίβολα πρόκειται για μία βόμβα που απειλεί ολόκληρη την οικονομία.

"Η Μεγάλη ανατριχίλα ήλθε από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούσαν τη βιομηχανία. Δεν είναι μόνο η μείωση του τζίρου κατά 26,8% που προκαλεί έντονη ανησυχία …Αλλά αυτά που δημοσιοποιήθηκαν από τον Τειρεσία και αναφέρονται στις ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές, οι οποίες έσπασαν κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ από την αρχή του χρόνου. ΟΛΗ η αγορά δουλεύει με μεταχρονολογημένες επιταγές, οι οποίες μέσα σε αυτή την ύφεση λειτουργούν ως αντίστροφη πυραμίδα. Δεν απειλούν μόνον εκείνον που τις εξέδωσε και ο οποίος σε περίπτωση μη κάλυψης τους είναι ούτως ή άλλως χαμένος. Απειλούν να τορπιλίσουν ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις όταν αυτές σκάσουν στα χέρια τους.

Οι σφραγισμένες επιταγές έχουν ξεπεράσει τα 1,7 δισεκ. ευρώ. Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι η αξία των μεταχρονολογημένων επιταγών που κυκλοφορούν στην αγορά ξεπερνάει τα 250 δισεκατ. ευρώ, τότε κινδυνεύουν όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και οι τράπεζες της χώρας.
Τελικά, το μόνο που πετυχαίνουν τα μέτρα της κυβέρνησης είναι να βαθαίνουν την ύφεση και να επιδεινώνουν τη δημοσιονομική κρίση. Ετσι, η ανάπτυξη φέτος θα είναι αρνητική πρώτη φορά από το 1993, ενώ το έλλειμμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 6% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,7% και ο δημόσιος δανεισμός θα ξεπεράσει τα 60 δισεκατ. ευρώ, έναντι στόχου 42 δισεκατ. ευρώ.
Οι υπερβάσεις αυτές αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά καθιστώντας τους εντελώς αναξιόπιστους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το συσσωρευμένο χρέος δεν «αφανίζεται» από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως επίσης γνωρίζουμε, ότι, όταν υπάρχει ανάπτυξη το εισόδημα αυξάνεται και το χρέος μειώνεται."

Υπάρχει διαφορετικός δρόμος"????


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured