ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Nεκρανάστασης της δραχμής




Τα ερωτήματα που θ’ απαντηθούν  από τις 18 Ιουνίου κι έπειτα είναι πολλά. Ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών; Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ; Συμφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνουμε στο ενιαίο νόμισμα; Θα άντεχαν οι άλλοι Ευρωπαίοι αυτά τα μέτρα λιτότητας; Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η οικονομική πολιτική λιτότητας που ικανοποιεί τη Γερμανία ή θα επικρατήσει το ρεύμα της ανάπτυξης που εισηγούνται Ιταλοί, Ισπανοί και Γάλλοι;
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα γίνουν αλλεπάλληλες διασκέψεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης για να αποφασίσουν αν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τύχη της ή όχι. 
Η απόφασή τους θα εξαρτηθεί άμεσα από το αποτέλεσμα των εκλογών και τώρα  μένει ο σαμαράς θα πιέσει για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου … Η ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΦΘΙΝΩΠΟΡΟΥ ?..κι αν η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα βάλει θέμα ακόμα προσωρινού παγώματος των συμφωνιών με την Ευρώπη, δεν θα φτάσει ούτε ευρώ στη χώρα μας τους επόμενους μήνες αναγκάζοντας έτσι ουσιαστικά την Ελλάδα σε μία άτακτη πτώχευση και άναρχη επιστροφή στη δραχμή.
Ο εφιάλτης νεκρανάστασης της δραχμής είναι υπαρκτός. Οι Γερμανοί το λένε εμμέσως πλην σαφώς σε ανεπίσημες συζητήσεις: «Οι Έλληνες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά με αποπομπή ή "οικειοθελή έξοδο" από την ευρωζώνη για να περιοριστούν οι αντιδράσεις στην Ισπανία και την Ιταλία».
Ο φόβος για την επιστροφή στη δραχμή είναι πιθανό να προκαλέσει εσωτερικό κραχ αφού πρώτα οι τράπεζες θα κόψουν δραστικά κάθε ροή χρήματος στην αγορά. Στη συνέχεια, οι αλυσίδες του λιανεμπορίου θα προβούν σε επιλεκτικές διαθέσεις προϊόντων  Με δραματικούς ρυθμούς μειώνεται η ρευστότητα της χώρας ενώ ασκούνται πιέσεις για έξοδο από την ευρωζώνη
Ως τις 15 Ιουλίου υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα σε ευρώ για τις ανάγκες του κράτους.  Δραματικά είναι τα νέα μηνύματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος για τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ευρώ τελειώνουν σε τράπεζες και δημόσια ταμεία. Κατεπειγόντως χρειάζεται η οικονομική ένεση από την Ευρώπη ( έστω το 1 δισ. που μας χρωστά από τη δόση του Μαΐου) και είναι απολύτως αναγκαία η δόση του Ιουλίου.
Ωστόσο Βρυξέλλες και ΔΝΤ βάζουν κάθετα το ζήτημα: Σε περίπτωση ακυβερνησίας μετά τις εκλογές ή ανάληψη της εξουσίας από κόμμα που θα αποφασίσει μονομερώς κατάργηση των συμφωνιών με την Τρόικα αυτομάτως διακόπτεται κάθε οικονομική παροχή με τη μορφή δανείων στην Ελλάδα.
Στην ΕΚΤ  Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στέλνει τα εμβάσματα στην Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες για να διοχετεύεται μετά ρευστό για τη λειτουργία κράτους και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα μας
Η χώρα μας έγινε γι' αυτούς το πειραματόζωο που δοκιμάστηκε η νεοφιλελεύθερη αντιπαραγωγική πολιτική τους που απέτυχε και θα γίνει το παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, αν οι πολίτες της ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Τώρα όμως αρχίζουν να φοβούνται, διότι υπερέβαλαν, απέτυχαν και βλέπουν πως δεν αντέχουν άλλα μέτρα οι εργαζόμενοι. Βλέπουν πως η κρίση χρέους, σωτηρίας ή χρεοκοπίας μιας χώρας, σαν την Ελλάδα, που το ΑΕΠ είναι μικρότερο του 3% της Ενωμένης Ευρώπης, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, δημιουργεί ντόμινο και από τον Νότο, τις μεσογειακές χώρες, ανεβαίνει προς τα πάνω, αγγίζει τη Γαλλία, έφτασε στην Ολλανδία και η Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας κινδυνεύει να διαλυθεί καθότι την πολιτική πλέον δεν μπορούν να την ασκούν οι τραπεζίτες και οι τεχνοκράτες με την απόλυτη εξουσία του ευρώ.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με κακή διοίκηση . Είναι στο χέρι των Ελλήνων είτε να πάψει να είναι μια πλούσια χώρα είτε να πάψει να έχει κακή διοίκηση
Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα συνεχίσει ν’ αποτελεί πηγή είδησης όσον αφορά το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ..ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured