ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...



Η εποχή της κρίσης δεν θα μπορούσε να μη δημιουργούσε ζητήματα και στο θέμα της μετακινήσης για ένα απλό μπάνιο. ,
Πολλοί αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις: Ταπεράκια, καφές από το σπίτι ή από μαγαζιά που τον έχουν 1 ευρώ σε πλαστικό και μετά δρόμο για την παραλία. Α! Και για τις ξαπλώστρες υπάρχει λύση: Ομπρέλα, πετσέτα και λήγει το θέμα....

Όσο για το θέμα της μετακίνησης πολλοί προτιμούν τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων όπου με 4 ή 5 ευρώ μπορεί κάποιος να μετακινηθεί σε κάποια κοντινή παραλία ενώ για το παιδικό εισιτήριο φτάνει και τα 2,5 ευρώ.
Έτσι οι τιμές αυτές ανταγωνίζονται το κόστος μιας οικογενειακής μεταφοράς με αυτοκίνητο, η οποία αυτονόητο είναι ότι έχει τις δικές της ανέσεις…
Κάνουν μπάνιο σε παραλίες όπου τα νερά θεωρούνται ακατάλληλα για κολύμβηση. Η κρίση τους ανάγκασε να κολυμπούν ανάμεσα σε σκουπίδια και επικίνδυνα μικρόβια.

Ο υδράργυρος έχει «χτυπήσει κόκκινο» και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αναζητούν στιγμές δροσιάς στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Ποια είναι όμως η κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες;

Θολά νερά γεμάτα απόβλητα, σκουπίδια και άκρως επικίνδυνα μικρόβια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με της Espresso πολλοί συμπολίτες μας κάνουν το μπάνιο τους στριμωγμένοι σε βράχια και δίπλα σε σωρούς από σκουπίδια, σε κοντινή απόσταση από τις προειδοποιητικές πινακίδες τους υπουργείου Υγείας, με το μήνυμα, «απαγορεύεται η κολύμβηση». Παρά τις προειδοποιήσεις και λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τους Έλληνες, κάποιοι επιμένουν να κολυμπούν ακόμη και με τα ανήλικα παιδιά τους μέσα σε θάλασσες που μοιάζουν με βούρκο.
Στην Παραλία του Περάματος σε κοντινή απόσταση από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οι λουόμενοι δεν δείχνουν να επηρεάζονται από την υπό κατάρρευση πινακίδα η οποία προειδοποιεί για την ακαταλληλότητα των υδάτων. Μάλιστα παιδιά παίζουν στην άμμο, κάνουν βουτιές και κολυμπούν υπό το βλέμμα των γονιών τους που αγνοούν τους κινδύνους της μόλυνσης.

Κάτω από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, πάνω στα μαυρισμένα από τα απόβλητα βράχια και με «μαγευτική» θέα τους γερανούς και τα διυλιστήρια Σκαραμαγκά, δεκάδες λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους την ώρα που κάποιοι άλλοι ψαρεύουν.

Η φτώχεια οδηγεί τις οικογένειες για μπάνια στις "χαβούζες" της Αττικής ..Κίνδυνος για έξαρση μολύνσεων και αλεργιών..

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured