ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ


Παγκοσμιοποίηση: Η ζωή δεν είναι για πούλημα

Αυτά που σήμερα συμβαίνουν περισσότερο ραγδαία από ποτέ, Η επίδραση αυτών των παγκόσμιων φαινομένων σε διάφορες παραμέτρους της ζωής μας, όπως η παράδοση, η οικογένεια, η δημοκρατία, η λήψη αποφάσεων και το ρίσκο.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο κόσμος μας έχει αλλάξει δραματικά. Η τεχνολογική επανάσταση, το διαδίκτυο, η ηλεκτρονική διασύνδεση του πλανήτη, κατήργησε τα σύνορα, διευκόλυνε αφάνταστα τις επικοινωνίες, και κυρίως τη μεταφορά ιδεών και κεφαλαίων. Εκμηδένισε τις αποστάσεις και συντόμευσε στο απειροελάχιστο δευτερόλεπτο το χρόνο.
αράλληλα η επικράτηση της ελεύθερης αγοράς σε όλο σχεδόν τον πλανήτη και η είσοδος στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη νέων δυνάμεων κυρίως της Κίνας και δευτερευόντως της Ινδίας, διαμόρφωσαν νέα δεδομένα για την παγκόσμια οικονομία. Η θέση ότι ο πλανήτης μας είναι ένα απέραντο χωριό, αποτυπώνει με περισσότερη ενάργεια την πραγματικότητα. Ο σύγχρονος άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι η ζωή του εξαρτάται πολύ περισσότερο από ότι στο παρελθόν από το εάν στην Αυστραλία η σοδειά στο σιτάρι ήταν αποδοτική, αν οι τιμές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσαν, αν η παραγωγή ατσαλιού στην Κίνα αυξήθηκε.
Οι προαναφερόμενοι παράγοντες έκαναν πιο καθαρή τη θέση ότι ο πλανήτης μας είναι ένα απέραντο χωριό, θέση που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο λόγω των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Δεν είναι συνεπώς τυχαίο ότι μαζί με τις εξελίξεις αυτές ενέσκηψε στην καθημερινή ζωή των πολιτών και όρος «παγκοσμιοποίηση».
Πώς όμως θα επηρεάσει η παγκοσμιοποίηση την Ελλάδα, μια μικρή χώρα, με ευφυείς ανθρώπους, με παράδοση πολιτισμού και με πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης, που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας;

Μια επίπτωση που θα αφορά τη χώρα μας είναι η άμβλυνση των συνόρων. Κι εδώ πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι ο Ελληνικός λαός είναι ένας λαός ώς ένα βαθμό ανάδελφος, που περιστοιχίζεται από Τούρκους, Αλβανούς και Σλάβους κι επομένως, χωρίς ψευδαισθήσεις, θα πρέπει να επιδιώκουμε έναν ισχυρό και ευέλικτο στρατό, που αποτελεί τη μόνη αποτρεπτική δύναμη.

Η Ελλάδα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πρέπει να αναζητήσει ισχυρή οικονομία με κυρίαρχο το ρόλο των επιχειρήσεων και πρωτοβουλίες στο φυσικό μας χώρο, που είναι τα Βαλκάνια και η Ανατολική Μεσόγειος.
Φυσικά, στην καταιγίδα πολιτισμικής ισοπέδωσης δεν πρέπει να ξεχνούμε την ιστορική μας μνήμη, η οποία πρέπει να περάσει στην επόμενη γενιά.


Στο άτομο λοιπόν η παγκοσμιοποίηση δημιουργεί κινδύνους αλλά και νέες ευκαιρίες. Πάνω από όλα όμως πρέπει να εθισθούμε σε ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης σε ασταθές περιβάλλον.


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured