ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Το ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Μην ξυπνάς το σκλάβο. Ίσως ονειρεύεται ότι είναι ελεύθερος.

Όμως ο σοφός πάντα θα λέει:

Ξυπνήστε το σκλάβο. Ειδικά όταν ονειρεύεται την ελευθερία. Ξυπνήστε τον και δείξτε του ότι είναι σκλάβος. Μόνο με αυτό στη συνείδηση, ίσως μπορέσει να ελευθερωθεί.

Ένα τμήμα του πλανήτη είναι απολύτως κοιμισμένο, με τον κόσμο να απολαμβάνει τα όνειρά του και να προσπαθεί να τα κάνει πιο συναρπαστικά και χρωματιστά απ’ την πραγματικότητα την ίδια.

Φαντάσου ότι είναι πρωί, ξημερώματα, κι είσαι πάνω στον πιο γλυκό σου ύπνο. Και δεν είναι μόνο στον ύπνο σου όλα υπέροχα, αλλά επιπλέον είναι Κυριακή και μπορείς να συνεχίσεις να κοιμάσαι μέχρι ό,τι ώρα θέλεις… Τότε, ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ένας άνθρωπος που ούτε καν τον γνωρίζεις, αρχίζει να φωνάζει από τη στέγη: Ξυπνήστε, ξυπνήστε! Είναι Δευτέρα, έχουμε πολλά να κάνουμε.

Μερικοί αποφασίζουν ότι δεν θέλουν να ξυπνήσουν κι επιλέγουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια όταν το όνειρο τελειώσει. Άλλοι, απλώς εκνευρίζονται ή δυσπιστούν. Ποιος δεν θα θύμωνε; Πώς να μην πέσεις στην παγίδα να τον πιστέψεις;

Οι περισσότεροι αρνούνται να βρουν κάτι διασκεδαστικό σ’ αυτό το γεγονός και καταλήγουν να τον μισήσουν, να τον απαξιώσουν, να τον περιθωριοποιήσουν, ως σύμβολο μιας ανυπόφορης κατάστασης. Γιατί, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι, αν κάποιος βαλθεί να σε ξυπνάει κάθε φορά που ονειρεύεσαι κάτι ευχάριστο, θα καταντήσει το λιγότερο ενοχλητικός…

Τι θα κάνεις εσύ; (θυμήσου πώς ο Σωκράτης κατέληξε ανυπόφορος στην Αθήνα…)

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured