ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Οι “Κουλ”, οι “Δήθεν”


Τα έχω πάρει... και σήμερα... θα τα χώσω!

Κομπλεξικοί δήθεν και θέατρα στην πρώτη γραμμή ...άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσα μας άνθρωποι που σου χαμογελούν και φεύγοντας σου ψέλνουν ότι δεν μπορείς να φανταστείς, άνθρωποι που έχουν ψήσει το εαυτό τους ότι είναι σημαντικοί, ότι αυτοί ξέρουν και οι άλλοι όχι, ότι εκείνοι κινούνται σωστά και εσύ όχι. 
Σε ποιον από αυτούς λοιπόν να πω πως τα καλύτερα μαθήματα ζωής τα έχω πάρει από απλούς, ακομπλεξάριστους ανθρώπους
Ο δήθεν είναι αυτός που προσέχει να μη μιλήσει ποτέ για Βίσση και προτιμάει να μιλάει για Βαμβακάρη. Όχι επειδή απολαμβάνει πραγματικά το ρεμπέτικο αλλά επειδή το θεωρεί πιο ποιοτικό και τη Βίσση της πλέμπας.
Μπορεί να είναι ροκάδες, μουσικοί, αθλητές, κνίτες, δαπίτες, δεν έχει σημασία τί ακριβώς. Σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί τους τα επιχειρήματα τους είναι περιορισμένα στο μικρόκοσμο τους. Και η αγαπημένη τους φράση είναι...
 “Τι να μας πεις κι εσύ που δεν ξέρεις τον Μαρξ/ δεν άκουσες ποτέ Black Sabbath/ κυκλοφορείς με το σανδάλι” κλπ κλπ 
Συζήτηση με νόημα δηλαδή.
Βαρέθηκα να κάνω τη χαζή όταν κοιτούν εξονυχιστικά ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ την τσάντα μου για να δουν αν είναι πράγματι «fendi» και από την άλλη αφού ξέρω ότι θα βγεις εκτός προϋπολογισμού με ένα extra ποτό στην έξοδο σου γιατί λες ότι κάνεις δίαιτα και όταν σε κεράσουν κάνεις σαν διψασμένο παιδί από την Κένυα; Γιατί σνομπάρεις το camping αφού δεν έχεις λεφτά ούτε για το λεωφορείο της γραμμής;
Από πολιτική άποψη το ανησυχητικό είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές εμφανίζονται όλο και περισσότερο στον φιλελεύθερο / κομμουνιστικό / αριστερίζων χώρο. Και κρίμα γιατί συνήθως αυτός ο χώρος ήταν πρωτοπόρος. Τελευταία τον βλέπω να γίνεται όλο και πιο ομφαλοσκοπικός και high – brow.
οι μαλάκες οι δήθεν δεν είναι κακοί. 
Είναι φοβισμένοι.

 Μεγαλωμένοι στην ασφάλεια του μικρόκοσμου τους προτιμούν να ξινίζουν τη μούρη τους σε οτιδήποτε θεωρούν κατώτερο γιατί ουέ κι αλίμονο τους αν το δοκιμάσουν και ανακαλύψουν ότι τους αρέσει.
Είναι σα να παίρνεις την κυρία με τη γούνα και να την πηγαίνεις από το Μέγαρο στο VIP Σκυλάδικο κλαμπ. Και να της αρέσει.

Καημένοι «δήθεν». Πόσο τρέμετε να μην αποκαλυφθεί η κενότητα σας. 
Πόσο ονειρεύεστε το σουβλάκι όταν τρώτε χαβιάρι...

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured