ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ZANTE - LAGANAS ZAKYNTHOS




Η Ζάκυνθος, το Τζάντε όπως συνήθως την ονόμαζαν οι ποιητές στα παλιά χρόνια ή "Φιόρο του Λεβάντε".

Οι πολύ ζεστές θάλασσες που βρέχουν τις ακτές, εκτός του ότι προσφέρουν μια ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική περίοδο (από τον Μάϊο μέχρι τέλος Οκτωβρίου), επέτρεψαν στην Ζάκυνθο να γίνει αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι στό νότιο μέρος του νησιού αναπαράγονται οι χελώνες CARETTA-CARETTA, μια σπάνια ράτσα που προστατεύεται από την Ελληνική νομοθεσία με την ίδρυση ενός θαλάσσιου πάρκου.

Ενδεικτικά από τις αγορές του εξωτερικού, η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και την κύρια αγορά της Ζακύνθου, παρουσιάζει μείωση 3,35%, η οποία έχει σαφώς επηρεαστεί, ειδικότερα τον Αύγουστο, από τους ολυμπιακούς αγώνες. Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Ολλανδία 27,06%, η Σουηδία 24,55%, η Νορβηγία 20,52%, η Αυστρία 13,90% και η Γερμανία 7,60%. Αντίθετα, η Ιταλία παρουσιάζει εντυπωσιακά μεγάλη αύξηση, της τάξεως του 61,57%.

Η αγορά της Ρωσίας παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική, με συνεχόμενη αύξηση κάθε χρόνο, η οποία για το μήνα Αύγουστο του 2012, φτάνει το 39,36%. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η δυναμική δείχνει να συνεχίζει με νέες μεγάλες εταιρείες για την αγορά της Ρωσίας να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Ζάκυνθο, με πτήσεις όχι μόνο από την Μόσχα, αλλά και άλλες πόλεις της Ρωσίας. Επίσης, ενδέχεται η Ζάκυνθος να μπει και στην αγορά της Ουκρανίας από το 2013.
Ιταλοί και Ρώσοι έσωσαν τον τουρισμό στη Ζάκυνθο, παρ’ όλα αυτά η χρονιά είναι πλέον δεδομένο ότι θα κλείσει αρνητικά
Αντίστοιχα, από το λιμάνι της Ζακύνθου, για τον μήνα Αύγουστο είχαμε μείωση των επιβατών από Κυλλήνη – 16,86 %, ενώ συνολικά από την αρχή της σεζόν είχαμε μείωση -32,43%. 



Αναλύοντας τον εσωτερικό τουρισμό, έχει υποστεί μεγάλη πτώση εξ αιτίας της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι Έλληνες, λόγω της οικονομικής κρίσης και του αβέβαιου κλίματος, έκαναν φέτος λιγότερες, πιο σύντομες και φθηνότερες διακοπές.

 Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έκαναν καθόλου διακοπές ή περιορίστηκαν σε φιλοξενία φίλων ή συγγενών

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured