ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ????
Χημικές και τοξικές ουσίες στο πιάτο μας ...
ΚΙ ΌΜΩΣ,ΑΥΤΆ ΤΡΏΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ!!!!!!!!!!
Πως θα αντιδρούσατε αν σας έλεγαν πως το παιδί σας καταναλώνει ΚΙΤΡΙΚΌΟΞΎ, ΧΡΩΣΤΙΚΈΣ, ΔΙΟΓΚΩΤΙΚΈΣ ΎΛΕΣ,ΤΑΥΡΊΝΗ,ΑΣΠΑΡΤΆΜΗ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΟΥΣΊΕΣ ΥΠΈΥΘΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΈΣΕΙΣ?
Συνθετικά λιπάσµατα – συνθετικές τροφές – ορµόνες παχυντικές – αποστειρωτικά και ζιζανιοκτόνα – συντηρητικά – χηµικές ουσίες, χρωστικές φυσικές και συνθετικές βιταµίνες και άλλες δήθεν τονωτικές ουσίες, χρησιµοποιούνται από τη γη... ως το πιάτο µας για να καταλήξουν σε φαγητά που περιέχουν άπειρες ουσίες επιβλαβείς για τον οργανισµό,
που πολλές φορές πλασάρονται σαν «υγιεινές» για να αποδειχθούν κάποτε φθοροποιές και νοσογόνες.
Ας πάρουμε λίγο σοβαρά το θέμα διατροφή
Ας πάρουμε λίγο σοβαρά το θέμα διατροφή
Έχω ακούσει ότι για την συντήρηση των ψαριών που εξάγονται ή εισάγονται χρησιμοποιούνται διαλύματα φορμόλης και άλλων χημικών..Τις γαρίδες τις βαζουν σε βορικό οξυ για να μην μαυριζουν. Έχω ακούσει απο φίλο ψαρά... σε ανοιγμα κασας με φαγκρια Μαροκανικα και μυριζε σαν χλωριο με αμμωνια μαζί
(οχι υπερβολικα αλλα μυριζε )
Επίσης και στις γαρίδες,Λένε πως χρησιμοποιείται η φορμόλη και στα ζωντανά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας ως αντιμικροβιακό.
Αληθεύει;
Φυσικά διαβάστε παρακάτω....
Η φορμόλη σε αραίωση χρησιμοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες. Διαβάστε και σχετικό σχόλιο σε ιστοσελίδα εταιρείας κτηνιατρικών ειδών. http://www.vetcare.gr/formalin_gr.htm
Καρπούζι: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού
Η φορμόλη σε αραίωση χρησιμοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες. Διαβάστε και σχετικό σχόλιο σε ιστοσελίδα εταιρείας κτηνιατρικών ειδών. http://www.vetcare.gr/formalin_gr.htm
Καρπούζι: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού
Το καρπούζι αναπτύσσεται σε θερμά κλίματα, σε εδάφη ελαφρά, καλά στραγγιζόμενα και γόνιμα. Παρουσιάζει μεγάλη ευαισθησία σε ασθένειες του εδάφους και δεν μπορεί να καλλιεργηθεί για συνεχόμενα χρόνια στο ίδιο χωράφι.
Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν πάρα πολλές εκτάσεις κατάλληλες ιδιαίτερα για πρώιμη παραγωγή. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται τα τελευταία χρόνια με τον εμβολιασμό του καρπουζιού πάνω σε φυτό κολοκυθιάς. Έτσι η ρίζα είναι από κολοκύθι, το οποίο αντέχει στις ασθένειες του εδάφους, και το φυτό είναι καρπούζι. Με την τεχνική αυτή το ίδιο χωράφι καλλιεργείται για πολλά χρόνια με καρπούζι
Eπικίνδυνο και το «πράσινο πιάτο»
«Tρώτε φρούτα και λαχανικά», μας λένε με κάθε ευκαιρία οι επιστήμονες,
Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας τα 12 “βρώμικα” φρούτα και λαχανικά που ενδέχεται να έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα είναι...
Eπικίνδυνο και το «πράσινο πιάτο»
«Tρώτε φρούτα και λαχανικά», μας λένε με κάθε ευκαιρία οι επιστήμονες,
Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας τα 12 “βρώμικα” φρούτα και λαχανικά που ενδέχεται να έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα είναι...
Ροδάκινα Νεκταρίνια
Πιπεριές Σέλερι
Φράουλες Σπανάκι
Μήλα Κεράσια
Blueberries Πατάτες
Σταφύλια Μαρούλι