ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 1940-2012


               Τότε «Ήρωες του ΌΧΙ», σήμερα «Διεφθαρμένοι του ΝΑΙ»

Και το μυαλό μου επιστρέφει στα παλιά τα χρόνια, πίσω, επιστροφή στα θρανία.. - Δεκαετία του ’80, πια.Γιορτές στο σχολείο,, πάντα χάναμε ώρες απ’ τη Φυσική και τη Χημεία
Μετά την παρέλαση, καφεδάκι στην πλατεία και λάθρα τσιγάρο. Μέχρι εκεί, όμως, ήταν και οι γιορτές για τις εθνικές επετείους για την παρέα μου. Επειδή, κατά τ’ άλλα, οι γιορτές συνοψίζονταν σε ανούσιους δεκάρικους λόγους, με μπόλικη ορθοστασία,  οι εθνικές εορτές «προς τιμήν της αρετής των Eλλήνων», σημαίες ηρωικές και πένθιμες. Γυμνασιάρχες με πανεθνική αρτηριοσκλήρωση, «οι Stones ήτο αλητήριοι», YENEΔ, «ήτο μια σεμνή τελετή», το κιτς των παρελάσεων με καμένα ηχεία στην πλατεία, εμβατήρια και τσάμικα, «όλη η δόξα, όλη η χάρη, άγια μέρα ξημερώνει», «άσπρο πουκάμισο, λευκό παντελόνι, για να θυμίζει τη σημαία μας».

-Και σήμερα, 28η Οκτωβρίου 2012,
παρέλαση  η οποία μετατράπηκε σε παρέλαση λαϊκής οργής  στα κανάλια και στα ραδιόφωνα βλέπεις και ακούς, από φωνές υστερικές, ότι «υπάρχουν ξενόφερτοι που θέλουν να καταστρέψουν τον ιστορικό λαό μας, να μας αφελληνίσουν, να σοδομίσουν στον ελληνισμό μας, να μας αποδομήσουν, πάρτε τώρα, μόνο με 69 ευρώ, 12 τόμους ιστορίας της πατρίδας μας - η κάμερα σε μένα». τώρα παρελαύνουν οι ακροδεξιοί, κάποιοι μητροπολίτες, να μερικοί απόστρατοι,  Όλοι τους είναι πατριώτες και κλαίνε από συγκίνηση για «την αδούλωτη ψυχή του έθνους». 
Αυτομάτως, όμως, όλοι οι υπόλοιποι, κατατάσσονται σε αυτούς που δεν αγαπούν την πατρίδα τους, λες και είσαι πατριώτης μόνο αν κάνεις ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο μπαλκόνι σου, μόνο αν βλέπεις τον Πρέκα σε ρόλο επετειακής ταινίας και δακρύζεις.
Μετά, ερωτήσεις ουσίας πέφτουν στα τηλεοπτικά πάνελ: «Πρέπει ένας ξένος να κρατήσει την ελληνική σημαία;».
Και γιατί να θέλει, έτσι όπως τους φέρεστε;παιδιά μαυροντυμένα, με ξυρισμένους σβέρκους
ποτέ δεν θα καταλάβουν πως έχουν μια λάθος εικόνα περί πατρίδας, περί συνόρων, περί ελληνικότητας. Δεν θα κατανοήσουν ποτέ ότι πατριώτης, για παράδειγμα, είσαι στην περίπτωση που δεν λαδώνεις τον εφοριακό, δεν πετάς σκουπίδια, δεν χτίζεις αυθαίρετα, δεν θες να βγεις πρώτος στο φανάρι κ.λπ. Πατριώτης δεν είσαι αν ξεχνάς ή αγνοείς, επιδεικτικά, τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό της χώρας σου. Πατριώτης δεν γίνεσαι, από την άλλη, όσο και να μαχαιρώνεις μετανάστες.

Επέτειος του ΟΧΙ. 
 Η «σιδερόφραχτη» δημοκρατία. Η δημοκρατία των υπαλλήλων της τοκογλυφίας! Η δημοκρατίας της λίστας που χάθηκε
Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι: Αυτοί που θα βρίσκονται στην εξέδρα ως επίσημοι τι θα εκπροσωπούν! Την ιδέα του Όχι! Την αξία της υπεράσπισης της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας! Την ιδέα της αντίστασης ενάντια στην βία, στην καταπίεση, στον βιασμό και εξευτελισμό του ανθρώπου!
Εδώ και χρόνια, ως πολίτης αυτής της χώρας, έχω βαρεθεί να με…σώζουν.
Ως απλός πολίτης, που δεν μετέχει σε κάποια συντεχνία που τον προστατεύει ή του εξασφαλίζει προνόμια, ανήκω στα …υποζύγια! Μεταξύ εκείνων που, κάθε φορά, καλούνται να πληρώσουν τα βάρη και τις αμαρτίες άλλων.
Άναυδη παρακολουθώ τα τελευταία τρία χρόνια την διαρκή προσπάθεια των κυβερνήσεών για την οικονομία.
Πως, στο διάβολο, μας σώζουν όταν μετά από κάθε δέσμη μέτρων τα πράγματα χειροτερεύουν;

Δυστυχώς εκπροσωπούν το ναι σε όλα! 
Γη και ύδωρ! Παράδοση άνευ όρων! Το μεγάλο ΟΧΙ το γιορτάζουν με το μεγάλο τους ΝΑΙ σήμερα! Τότε θυσιάστηκε ένας λαός για να σωθεί η χώρα! Σήμερα θυσιάζουν λαό και χώρα για να σωθούν οι δανειστές τοκογλύφοι και να περνούν καλά οι σύγχρονοι «Μαυραγορίτες»!
ΛΟΙΠΟΝ ... "ΧΡΟΝΙΑ  ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ"


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured