ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Bodypainting


Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, κάποιος μακρινός μας πρόγονος αποφάσισε πως τα τοιχώματα του σπηλαίου στο οποίο βρισκόταν ήταν πολύ άδεια – ή κάπως έτσι θέλουμε να φανταζόμαστε πως συνέβη. Έτσι, τα πρώτα ανθρώπινα ίχνη ζωγραφικής, τα οποία σήμερα θεωρούμε την επίσημη έναρξη της τέχνης

Τον περασμένο μήνα, στην Αυστρία, έλαβε χώρα το Διεθνές Φεστιβάλ Bodypainting, η ύπαρξη του οποίου αποδεικνύει πως οι φαν του το παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη και το θεωρούν μια ζωντανή τέχνη, γύρω από την οποία υπάρχουν πολλές εξελίξεις κάθε χρόνο. Τέτοιες εξελίξεις, «εκθέσεις» και πόζες μοντέλων πέρασαν από την Αυστρία αυτό το καλοκαίρι, όπως αυτή της παραπάνω φωτογραφίας.


Η φωτογραφία που επανέφερε στη μόδα το body painting κατά την δεκαετία του ’90 εικονίζει την Demi Moore με το «γενέθλιο κοστούμι» της, έργο της body painter Joanne Gair, φωτογραφημένο από την Annie Leibovitz για το εξώφυλλο του Vanity Fair. Το τεύχος κυκλοφόρησε το 1992, έναν χρόνο περίπου μετά το περίφημο γυμνό εξώφυλλο της εγκύου Demi Moore, που μπορεί να προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά συγκαταλέγεται πλέον στα πιο επιτυχημένα covers όλων των εποχών. Το ίδιο και το «γενέθλιο κοστούμι». 


Η τέχνη του body painting γίνεται όχημα εντυπωσιασμού αλλά και ευαισθητοποίησης, καθώς γίνεται «όπλο» στα χέρια διαδηλωτών και διαμαρτυριών. Παραπάνω, βλέπετε δύο γυναίκες που εκπροσωπούν την PETA να διαμαρτύρονται για το εμπόριο γούνας, έχοντας μετατρέψει τα κορμιά τους σε σώματα ζώων – «Μόνο τα ζώα πρέπει να φορούν γούνα», γράφει το πλακάτ.
Τελικά το body painting είναι παρεξηγημένη τέχνη! Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι όταν ο καλλιτέχνης έχει έμπνευση και όταν το μοντέλο του έχει το κατάλληλο σώμα-καμβά, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ευφάνταστο!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured