Μπριάμ γεμιστό με χαλούμι
Λατρεύω την Κυπριακή κουζίνα και αυτό δεν είναι μυστικό. Τόσες συνταγές έχω ανεβάσει. Αυτή την συνταγή που ονομάζεται Μπριάμ γεμιστό με χαλούμι τυλιγμένο σε λούντζα (Καπνιστό κυπριακό ζαμπόν) την αφιερώνω σε κάποιον που δεν ξέρει τι χάνει.
Υλικά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι, σε φέτες
1 μικρή μελιτζάνα, σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
1 πακέτο 225 γρ. τυρί χαλούμι
2 ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
8 λεπτές φέτες λούντζα ή καπνιστό ζαμπόν
50 γρ βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
2 κουτ. σούπας ξίδι λευκού κρασιού
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ασκαλώνι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
½ κουτ. σούπας αντίστοιχα ψιλοκομμένων μαύρων ελιών και κάπαρης
1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα κολίανδρου, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε το μπριάμ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο, τηγανίστε τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού μέχρι να είναι μαλακές. Προσθέστε ανακατεύοντας το σκόρδο και τα μυρωδικά, τσιγαρίστε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώστε και αφήστε τις να κρυώσουν. Κόψτε το Χαλούμι σε 8 φέτες και προσθέστε τις στο μπριάμ, και τοποθετήστε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες χαλουμιού.
Τυλίξτε κάθε γέμιση Χαλουμιού και μπριάμ σε 2 φέτες καπνιστού ζαμπόν σχηματίζοντας ένα ρολό. Ζεστάνετε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα ρολά Χαλουμιού και λούντζας και τηγανίστε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με την προτίμησή σας. Περιχύστε το πάνω από τα ρολά χαλουμιού και σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ