ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΔΙΠΛΕΣ

 

Hρθε μια νεράιδα στον ύπνο μου, μια φωτεινή νεράιδα και μου είπε πώς να φτιάχνω τα τριαντάφυλλα των Χριστουγέννων. Αλλά για να πετύχουν μου είπε, πρέπει να αγαπάς.

Αλλιώς, δεν πετυχαίνει…


Υλικα

* 6 αυγά από κότες που βόσκουν στις ρεματιές

* ξύσμα πορτοκαλιού πολύ λεπτό, λιωμένο, από πορτοκαλιά φυτεμένη ανατολικά

* αλεύρι των μαγισσών που φουσκώνει μόνο του

* 3 κούπες μέλι από μέλισσες που χορεύουν

* 1 1/2 κούπες νερό που τραγουδά

* 3 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα από καρυδιά που ακουμπά στο ουράνιο τόξο

* 2 κουταλάκια κανέλα από ευωδιαστά σύννεφα

* λάδι που έχει βγει σε ελαιοτριβείο ξωτικών, για το τηγάνισμα

Και να και τι έκανε:

* Χτύπησε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ. Έριξε το ξύσμα πορτοκαλιού και όσο αλεύρι χρειάστηκε, ζυμώνοντας ώσπου να πετύχει μια ζύμη πολύ σφιχτή.

* Χώρισε τη ζύμη σε 8 μέρη και έπλασε 8 μπαλάκια. Τα σκέπασε με πλαστική μεμβράνη και τα άφησε να σταθούν για 1 ώρα.

* Άνοιξε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούσε. Αλεύρωνε την επιφάνεια συχνά για να μην κολλάει η ζύμη. Μπορούσε να χρησιμοποιήσει και νισεστέ αντί για αλεύρι. Έτσι τα φύλλα θα άνοιγαν πιο εύκολα.

* Έκοψε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ πλάτος και 25 - 30 εκ μήκος. Έβαλε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο και το έβαλε επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Μετά, πέρασε την μια άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και την στερέωσε τυλίγοντάς τη λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο του χέρι κράτησε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βούτηξε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το τύλιξε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη καθώς ψηνόταν, γύρω από το πιρούνι.

* Τηγάνισε τις δίπλες ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μόλις τις έβγαλε τις ακούμπησε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι τους. Ύστερα, έβαλε σε βαθουλή κατσαρολίτσα το μέλι με το νερό να βράσουν. Αφαίρεσε τον αφρό και πρόσθεσε τις δίπλες λίγες λίγες αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. Όταν τις έβγαλε από το μέλι τις πασπάλισε με τα καρύδια και την κανέλα που είχε ανακατέψει προηγουμένως.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured