ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ρώσικη Βοήθεια στην Ελλάδα (Russian assistance in GREECE)


Η πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε είναι πολύ σκληρή για να αντέξουμε και παραμύθια. Κι αυτή τη τριετία, δυστυχώς εύκολα πολλοί διακινούν πολλά. 

Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι και αυτό του “ρωσικού παράγοντα”, που όλο θέλει διακαώς να βοηθήσει την Ελλάδα ,αλλά πάντα κάτι τον εμποδίζει.
Η Ρωσία ,όπως και η ΗΠΑ και το Ισραήλ και όλες οι χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει σχέση πρωτίστως φροντίζουν για τα δικά τους συμφέροντα και πολύ καλά κάνουν. Αυτό πρέπει να πράξουμε κι εμείς με σοβαρότητα και συνέπεια.

Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου, Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».
Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες» (εδώ τρελαινόμαστε)!
«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Stuttgarter Zeitung» και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».
Βέβαια θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί να μην επιλέξουμε τη λύση που φοβάται ο κ. Μπέρνερ, αφού ο ίδιος εκτιμά ότι θα αποκομίζαμε μεγάλα κέρδη!
Δηλαδή μας λέει ότι οι πολιτικοί μας κρατούν δεμένους στο άρμα της Γερμανίας, “παρά φύσειν” ενώ δεν θα έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, παρά μόνο να αυτογδαρθούμε προς τέρψιν των Γερμανών “εταίρων”
Ας σταματήσει όμως κι αυτό το πράγμα σε κάθε χώρα που οδεύει για μνημόνιο να λέμε “ααα αυτοί γιατι δε δανείστηκαν από τη Ρωσία”.

Υπάρχει όρος στην 1η δανειακή σύμβαση που απαγορεύει να αναζητηθούν κεφάλαια για την πληρωμή του χρέους από τρίτους εκτός των δανειστών.
Το θέμα δεν είναι αν δανείστηκαν ή όχι αλλά ότι εμείς, δια νόμου, ΔΕ μπορούμε να δανειστούμε από τρίτους κάτι που είναι προφανές ότι σημαίνει πως οι δανειστές θέλουν να πληρωθούν ΜΟΝΟ με τους τρόπους που θεωρούν αυτοί σωστοί ενώ η λογική λέει ότι ένας δανειστής αδιαφορεί που θα βρείς τα λεφτά αρκεί να τον πληρώσεις κι ας πάρεις δάνειο από τον Α Κενταύρου.

Είδατε ποτέ την Ρωσία ή την Κϊνα να σώζουν τράπεζες ή ν’ αγοράζουν τράπεζες; Αυτά τα κάνουν μόνον οι ΗΠΑ και ΗΒ (τις δικές τους) και η Ιαπωνία (δικές τους και ξένες).
Είδατε ποτέ την Ρωσία ή την Κϊνα να διασώζουν ή δανείζουν χώρες με χρεωκοπημένο Δημόσιο;
Τα μόνα που διασώζουν – μέχρι κάποια χρονική στιγμή – είναι κυβερνήσεις χωρών όπου έχουν στρατηγικά συμφέροντα, βλ. Συρία.
Οι όμορφες αυταπάτες όμορφα Καίγονται.






ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured