Τα finger food…
Kαραμελωμένες φτερούγες με Σουσάμι
Υλικά:
*Φτερούγες κοτόπουλου
*Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
*Σουσάμι
*Για την καραμέλα: 6 κουταλιές ζάχαρη
*1/2 κουταλάκι νερό
*6-7 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Τηγανίζετε τις φτερούγες και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Παράλληλα, ετοιμάζετε την καραμέλα. Βάζετε σε τηγάνι τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει αραιή καραμέλα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε λίγο να κρυώσει για να δέσει, προσέχοντας όμως να μην πήξει εντελώς. Πρέπει να παραμείνει ρευστή). Μετά βουτάτε την κάθε φτερούγα ξεχωριστά στην καραμέλα, ώστε να καλυφθεί ελαφρά, και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε.
ΑΝΕΜΟΣ