ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Η Ελλαδα του Πνεύματος, και του Οινοπνεύματος;



Ας υποθέσουμε ότι ζούσαμε σε μια άλλη χώρα και παρακολουθούσαμε τη δική μας,σαν να ήταν ξένη.Τη βλέπαμε να καταστρέφεται και να διοικείται από τους ίδιους που την οδήγησαν σ αυτό το σημείοΤι θα λέγαμε για τους πολίτες αυτής της χώρας?
Παρακολουθήστε τον εαυτό σας.Τα λέτε για άλλες περιπτώσεις. 

Ας υποθέσουμε ότι είχαμε μια επιχείρηση και ο διευθυντής της την γέμιζε με διοικητικούς υπαλλήλους που δεν ήθελε να τους διώξει,για να μην χάσει τους φίλους του,έκρυβε από τον ιδιοκτήτη τις διευκολύνσεις και τα δωράκια που έδινε στους δικούς του και εν πάσει περιπτώσει όλες οι κινήσεις του ήταν επιζήμιες και μας οδηγούσαν στην καταστροφή.
Τι θα ήμασταν αν δεν αλλάζαμε αυτό το διευθυντή?  Μ@.........ς
Ο Λαός είναι σχεδόν αμέτοχος στη πορεία της πολιτικής στον τόπο,διότι είναι κάθε φορά ένοχος των επιλογών του.
Ψηφίζει κόμματα με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και όχι το συλλογικό συμφέρον της χώρας...Ως λαός χρωστάμε. Σε ποιους; Στους μιζαδώρους της Siemens και άλλων εταιριών που τόσα χρόνια κάναν πάρτυ στις πλατες μας. 
Χρωσταμε Στα πιράνχας της υγείας και παντού...
Ο Κος Σαμαράς δεν καταγγέλλει τα λάθη των μνημονίων επειδή δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην Κα Μέρκελ για τις επερχόμενες εκλογές;τότε θα πρέπει να πάρει κάποια ανταμοιβή για την υπόγεια στήριξη στην Κα Μέρκελ, αυτό εξάλλου ορίζει ο νόμος της αγοράς, δίνω, παίρνω.
Έχουμε από τη μία μεριά τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μας σαπίζουν στους

φόρους, τις περικοπές, την ψυχοσωματική βία. Έχουμε από την άλλη τους ισχυρούς Ευρωπαίους και το ΔΝΤ να μας ευτελίζουν, να προσπαθούν να μας αγοράσουν κοψοχρονιά και να προσπαθούν επίσημα να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμική χώρα...δηλαδή εμείς οι φτωχοί να καθόμαστε να μας πηδά ο κάθε Σαμαράς...να μην το παλέψουμε έστω και για την αξιοπρέπειά μας να πάμε 
άκλαυτοι ..Δυστυχώς δεν είμαστε αθώοι !!!
Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εκάστοτε κυβερνησεις και αντιπολίτευσις ξέρουν τις σωστές λύσεις αλλα δεν τις εφαρμόζουν όταν γίνονται κυβερνήσεις,φταινε,οι ψηφοφόροι που ενώ ξέρουμε ότι δεν θα τις εφαρμόσουν τους κάνουμε κυβερνήσεις. ...Θέλουμε να μας εξαπατούν.


Λοιπόν...μέσα τα κεφάλια ώσπου να διαβούμε τη λαίλαπα.

Στο μεταξύ δουλειά έχουμε πολλή: να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις αποκρατικοποιήσεις, να συνεννοηθούμε στα θέματα της παιδείας, και να φροντίσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Και πάνω απ' όλα να φτιάξουμε σωστή και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, να εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία και να προσελκύσουμε επενδύσεις εγχώριες και ξένες..έχουμε οικονομικό πόλεμο, στον οποίο ο εχθρός δεν είναι φανερός, μπορεί να είναι πίσω από μια οφ σορ ή στην καρέκλα ενός γραφείου.
Η μόνη εφικτή λύση για όλες τις χώρες του Νότου, θα ήταν ένα κοινό μέτωπο εναντίον της δημοσιονομικής υπερβολής της Γερμανίας και των ακολούθων της.
Η οριστική διαγραφή μέρους τους χρέους των χωρών αυτών και η κοπή φρέσκου χρήματος με το Ευρωομόλογο, είναι η μόνη προοπτική ανάπτυξης για όλους.
Τα υπόλοιπα που θα ακούσουμε κατά κόρον την προεκλογική περίοδο, θα είναι μάλλον ή από υπερβολικό …πατριωτισμό ή από υπερβολική δόση!
Η άλλη λύση είναι να περιμένουμε 100 χρόνια ν"ανακάμψουμε οικονομικά..
Τι είναι άλλωστε τα εκατό χρόνια, μπροστά στην αιωνιότητα του Ελληνικού Πνεύματος, και του οινοπνεύματος;


ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured