ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Προσοχή στα Είδωλα -Όσκαρ Πιστόριους - Λανς Άρμστρονγκ


Το να προσπαθούμε να βρούμε πρότυπα στον αθλητισμό είναι λίγο επικίνδυνο στις μέρες μας  όλο και περισσότερα είδωλα γκρεμίζονται από το βάθρο τους 
Οι αθλητές δεν φαίνεται ότι έχουν συμπεριφερθεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο του θεάματος, 
Ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που έτρεξε και διακρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατηγορείται ότι σκότωσε τη φίλη του..την Ρίβα.
Η σχέση του με τα όπλα ήταν ιδιαίτερα στενή..«ένα όπλο στο κρεβάτι του, ένα αυτόματο στο παράθυρο και μπαστούνια του κρίκετ και του μπέιζμπολ πίσω από την πόρτα».
Το «είδωλο» είναι μια λέξη-παγίδα τελικά. Ο Πιστόριους, εν μία νυκτί, έγινε από ήρωας, ύποπτος φόνου. Οι σπόνσορες του σπεύδουν ο ένας μετά τον άλλον να αποσύρουν τις καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνιστεί. Ο μεγάλος χορηγός του δρομέα, Nike, προχώρησε άμεσα στην απόσυρση της καμπάνιας με το μότο (τι ειρωνεία…)«Είμαι η σφαίρα στην θαλάμη». Το δίκτυο M-Net Movies τον είχε επιλέξει τον Φεβρουάριο για την διαφημιστική του εκστρατεία υπό το σύνθημα «Κάθε βραδιά είναι μια βραδιά Όσκαρ» Η διαφημιστική εκστρατεία σταμάτησε αμέσως ‘’από σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που πενθούν
Ενας καινούργιος Λανς Αρμστρονγκ, με χέρια όχι απλώς βρόμικα, αλλά ματωμένα. «And the Oscar goes to... jail», «Και το Οσκαρ πάει... στη φυλακή».
 
Ένα άλλο είδωλο, ο Λανς Άρμστρονγκ, κάνοντας χρήση αναβολικών και 
ψευδόμενος επ’αυτού, κατάφερε να ανακηρυχθεί επτά διαδοχικές φορές (1999-2005) νικητής του γύρου της Γαλλίας (Tour De France), του μεγαλύτερου αγώνα ποδηλασίας παγκοσμίως. 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας τον τιμώρησε με την αφαίρεση όλων των τίτλων του (συμπεριλαμβανομένων και των 7 νικών στο Γύρο της Γαλλίας) και με ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα. Ο ίδιος εμφανίστηκε 3 μήνες αργότερα στην εκπομπή της Όπρα Γούινφρι και παραδέχτηκε τα πάντα.
Ο βασιλιάς της ποδηλασίας είναι γυμνός. Ο αθλητής που ενέπνευσε τόσους ανθρώπους μέσα από τον προσωπικό του αγώνα ενάντια στον καρκίνο, τη φιλανθρωπική του δράση στην καταπολέμηση της επάρατης νόσου μέσα από το ίδρυμα του «Live Strong» (θυμηθείτε το περίφημο κίτρινο καουτσούκ βραχιολάκι), ουσιαστικά έστησε τα πάντα και ξεπούλησε την ίδια τη ζωή του ως φθηνό μελόδραμα.
Το κοκτέιλ μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη» δήλωσε ο ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ που παραδέχθηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρι, ότι κέρδισε επτά συνεχόμενες χρονιές στο Γύρο της Γαλλίας χρησιμοποιώντας απαγορευμένες ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής του

Ασπάζομαι τον αθλητισμό ως "τρόπος Ζωής" βοηθάει στην υγεία τόσο σωματικά, πνευματικά όσο και ψυχικά..ο αθλητισμός σαν επάγγελμα είναι βρόμικος και μας έχουν δώσει πολλά παραδείγματα
 περιπτώσεις σαν των Μπεν Τζόνσον και Μάριον Τζόουνς.  Υπάρχει και ο  Τζον Τέρι, ο οποίος ήταν αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, όταν αποκαλύφθηκε ότι αποκάλεσε τον Αντον Φέρντιναντ έναν «γαμημένο μαύρο μ…ί» -η άμυνα του Τέρι ήταν ότι δεν είναι ρατσιστής, αλλά είπε ένα ρατσιστικό σχόλιο. 
Στη συνέχεια,υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα – τι γίνεται με τον Μάικ Τάισον ή με τον Ντιέγκο Μαραντόνα;
Βέβαια ο αθλητισμός δεν είναι μονο αυτοί υπάρχουν αξιόλογοι αθλητές  προς μίμηση  και έμπνευσης για την νεολαία.
Η ιστορία και ο κόσμος θα κρίνει τόσο τον Όσκαρ Πιστόριους όσο και τον Λανς Άρμστρονγκ, όμως θέλει προσοχή όταν μια εταιρεία δημιουργεί ένα είδωλο γιατί δημιουργούν συνειδητά ένα πρότυπο. Ίσως την επόμενη φορά που μπει μια χρυσή υπογραφή να πρέπει πρώτα να αξιολογήσουν τον άνθρωπο και μετά την επίδοση!

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured