ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ


Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για τους περίπου 55.000 καταθέτες που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε εγκύκλιο βάσει της οποίας δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε ο καταθέτης να δικαιολογήσει τα ποσά των εμβασμάτων.
Όσοι κληθούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έστειλαν στο εξωτερικό μπορούν να επικαλεστούν εισοδήματα παλαιοτέρων ετών, αρκεί πρώτα να έχουν αφαιρεθεί οι δαπάνες. Επίσης, μπορούν να επικαλεστούν διάφορες πηγές εισοδήματος, όπως για παράδειγμα τα δώρα γάμου, αρκεί να μπορέσουν να τα αποδείξουν. Και βέβαια δεν αποκλείει κανείς το ενδεχόμενο να του επιβληθεί φόρος δωρεάς.
Δεν είναι αστείο, ούτε κάποια φάρσα του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, απέστειλε σε χιλιάδες πολίτες με εμβάσματα στο εξωτερικό έναν… οδηγό για το πώς θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα χρήματα αυτά.
Η εγκύκλιος ανοίγει το δρόμο για την επιβολή φόρου άτυπης δωρεάς στα ποσά τα οποία βρίσκονται σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Εφόσον ένας από τους δικαιούχους του λογαριασμού έκανε χρήση μέρους του ποσού χωρίς να δικαιολογείται το ποσό που δαπάνησε από τις φορολογικές του δηλώσεις, τότε θα πρέπει να επιβληθεί φόρος άτυπης δωρεάς που ανέρχεται στο 10% επί του ποσού.
πχ  ένας πατέρας στέλνει λεφτά σε λογαριασμό του γιού του που είναι πχ φαντάρος στην επαρχία ή φοιτητής θα πέσει φόρος 10% σε λεφτά που προφανώς έχουν ήδη φορολογηθεί? Τί πάει να πεί άτυπη δωρεά? Τα χαρτζιλίκια είναι άτυπη δωρεά?
Όταν πχ ένας συγγενής θέλει δανεικά από κάποιον και του τα βάζει σε λογαριασμό, είναι άτυπη δωρεά? Και αν όχι πώς δικαιολογείται? Θα φτιάχνει γραμμάτιο σε συμβολαιογράφο?
Δηλαδή όλες οι τραπεζικές κινήσεις πρέπει υποχρεωτικά να κρύβουν αγοραπωλησία ή επαγγ. δραστηριότητα?
πχ  Ελληνοαυστραλός που έχει σύνταξη από την Αυστραλία, και εισόδημα από διαμερίσματα που ενοικιάζει στο Σίντνεϊ θα πρέπει να πληρώσει φόρο, σύμφωνα με τους εφοριακούς, στην Ελλάδα, άσχετα αν έχει ήδη φορολογηθεί στην Αυστραλία.
Με τέτοια κόλπα δεν θα μείνει και δεν θα έλθει κανείς συνταξιούχος΄, από αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουμε για το νέο είδος τουρισμού καλοβολεμένων συνταξιούχων. Σύν όλα τα άλλα που σημειώνονται παραπάνω.
Δε πάνε καλά…

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured