ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Η Μαφία των Δημάρχων:


Η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος από δημοτικούς άρχοντες έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς.
Άλλοτε το πείσμα δημοτών που καταγγέλλουν αποφάσεις δημοτικών αρχών και η επαγγελματική επάρκεια υπαλλήλων θεσμικών οργάνων που ερευνούν με συνέπεια και σε βάθος υποθέσεις διαφθοράς και άλλοτε οι πολιτικές αντιπαραθέσεις ή ακόμη και οι επαγγελματικές αντιπαλότητες οδηγούν σε αποκαλύψεις για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής οι υποθέσεις φτάνουν ενίοτε στη Δικαιοσύνη, με βαρύ κατηγορητήριο για παραβάσεις καθήκοντος, για παρανομίες στην ανάθεση δημοτικών έργων με τη μέθοδο της κατάτμησης για να μη γίνονται διαγωνισμοί, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, για κακοδιαχείριση ή ενέργειες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού
Πρώην νομάρχης της Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατομμυρίων. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ και εξετάζονται για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα»
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.
μέσω Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ από Νομάρχες, Δημάρχους και συμβούλους
- Δέκα χρόνια μετά το χαμό των Τεμπών έφθασε στη Δικαιοσύνη μια υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί στη μνήμη των παιδιών. Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας δημοτικός ταμίας παραπέμπονται για δίκη στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία -την οποία οι ίδιοι αρνούνται- υπεξαίρεσης 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου την περίοδο από 2003 έως 2006.
- Εικονικά δελτία «πάσο» για ανάπηρους έκαναν το γύρο του Κιλκίς εμπλέκοντας μεταξύ άλλων έναν από τους αιρετούς της περιοχής. Ο 58χρονος κτηνίατρος Βαγγέλης Μπαλάσκας ξεκίνησε την αυτοδιοικητική πορεία του το 1998 ως νομαρχιακός σύμβουλος στο Κιλκίς, ενώ από το 2003 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Διετέλεσε επί δύο θητείες νομάρχης (2006 και 2010), ενώ τον Νοέμβριο του 2010 γίνεται ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικράτη στον δήμο Κιλκίς. Τον «έκαψε» η υπόθεση με τη χορήγηση χιλιάδων δελτίων αναπηρίας κατά τη διετία 2007-2008 που έφθασε στη Δικαιοσύνη.
- Τον Δεκέμβριο του 2012 μια άλλη δικαστική υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση στα Τρίκαλα. Το πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκρινε για δεύτερη φορά ένοχο –μετά το τριμελές Εφετείο- τον πρώην δήμαρχο Οιχαλίας Αθανάσιο Ζιώγκο, για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων που χρησιμοποιήθηκαν για μεταδημοτεύσεις. Καταδίκασε κατά πλειοψηφία σε 16 μήνες φυλάκιση τον πρώην δήμαρχο και αθώωσε τους πολίτες που έκαναν αίτηση και χρησιμοποίησαν τις βεβαιώσεις.
- Τέλος, στο δήμο Αθηναίων μετά την εκλογή του Γιώργου Καμίνη, πολλές ήταν οι καταγγελίες κατά της προηγούμενης διοίκησης που είχαν ξεκινήσει προεκλογικά. Τον Δεκέμβριο του 2012 κατατέθηκε μήνυση από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με βάση στοιχείο για υπεξαίρεση χρημάτων από τα κυλικεία της εταιρείας για την οικονομική χρήση του 2010, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα και για τα προηγούμενα χρόνια.
Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων τα εκατομμύρια αλλάζουν χέρια από υπηρεσία σε υπηρεσία με τέτοια ταχύτητα και ευκολία που θυμίζουν τον «παπά», το γνωστό παιχνίδι της τράπουλας. Οι ομοιότητες της διαχείρισης των οικονομικών του δήμου με το παιχνίδι δεν εξαντλούνται στο τεχνικό μέρος, καθώς στο τέλος κάθε έτους οι δημοτικοί σύμβουλοι ψάχνουν να βρουν τα χρήματα, τα οποία όμως έχουν ήδη κάνει φτερά. Ετσι το χρέος του δήμου αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος έχει φθάσει το 1,4 δισ.
στον Δήμο Γλυφάδας. Τα νυχτερινά κέντρα αποτελούν μεγάλη πληγή για τον Δήμο Γλυφάδας. Για να γλιτώσει από τις γκρίνιες ο δήμαρχος έχει ανακαλύψει δική του «πατέντα». Οταν οι διαμαρτυρίες γίνονται πιο έντονες, εξασφαλίζει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να κλείσουν κάποια από αυτά για 15 ημέρες. Το ίδιο βράδυ κιόλας τα κέντρα ανοίγουν με γνωμοδότηση της επιτροπής καταστημάτων, η οποία έχει αρμοδιότητα απλώς να κάνει εισηγήσεις για τα καταστήματα στο δημοτικό συμβούλιο και τίποτα άλλο. Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί στη Γλυφάδα με τις μαρίνες. «Εκεί κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται»,Ποιος ρυθμίζει ποιοι μπαίνουν στις μαρίνες και ποιοι όχι και πόσα λεφτά εισπράττονται; Αναρωτιόμαστε μόνο πώς είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου να έχει στην ιδιοκτησία του σκάφος 40 μέτρων και τζιπ 40 εκατ. δρχ.;». Παράπονα και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους έχουν διατυπωθεί για τον χορό των εκατομμυρίων.....


Με χαμαιλέοντα τείνει να μοιάσει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμαρχοι δεν διστάζουν να αυτοδιοριστούν ακόμη και προϊστάμενοι υπηρεσιών του δήμου τους ώστε να αρθούν τα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ημετέρων· αντιδήμαρχοι αναδεικνύονται σε φτηνούς μαγαζάτορες που επιχειρούν να καλύψουν τις παρανομίες τους πίσω από το πέπλο της λαϊκής εντολής· δημοτικοί σύμβουλοι συνάπτουν ανύπαρκτες συμβάσεις ή συμβάσεις - «μαϊμούδες» εκατοντάδων εκατομμυρίων, που τινάζουν στον αέρα τους προϋπολογισμούς των δήμων...
Το παράξενο όμως είναι ότι απέναντι σε αυτόν τον «κόσμο της άκρατης παρανομίας» και «ηθικής κατάπτωσης» η επίσημη πολιτεία μοιάζει ανήμπορη....

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured