ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μάθε παιδί μου γράμματα !!!!!


Επανάσταση στην Παιδεία είναι απαραίτητη ...

για να ξαναγυρίσει η λάμψη στα μάτια των παιδιών  μας. .......
Την αλφαβήτα την έμαθα στα 4 από τη μάνα μου. Αριθμητική έμαθα κάνοντας εξάσκηση μόνη μου. Αγγλικά έμαθα μόνη μου  χρησιμοποιώντας τα. Από το σχολείο δε πήρα απολύτως τίποτα χρήσιμο  μονό άχρηστα τώρα πια χαρτιά και τίποτα που να θυμάμαι...Όταν μεγάλωσα, ιστορία, οικονομικά, κλπ έμαθα μόνη μου. Έκατσα , έψαξα, και έμαθα. Από την σχολή μου στη πληροφορική πήρα μόνο γενικές κατευθύνσεις και τίποτα παραπάνω, όλα τα υπόλοιπα τα έμαθα μόνη μου...Όταν κάτι μου κινεί την περιέργεια, από οποιοδήποτε πεδίο, το ψάχνω στο γουγλη τώρα πια  και μαθαίνω μόνη μου.
Σε γενικές γραμμές δε χρωστάω τίποτα στο μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού που ασχολήθηκε μαζί μου η με τη μόρφωση των παιδιών μου....

 Ήταν απλά δημόσιοι υπάλληλοι που κάνανε ξερά το μάθημά τους επειδή έπρεπε να το κάνουν και για κανένα άλλο λόγο.
Το ίδιο έγινε και με τα παιδιά μου με τη μόνη διαφορά έχουν μαζέψει πιο πολλά πτυχία (άχρηστα χαρτιά) πληρώνοντας αδρά τη μόρφωση τους ...
Η 
Παιδεία είναι η σημαντικότερη και μακροπρόθεσμη επένδυση ενός έθνους. Εμείς την κάναμε κοτέτσι με κότες και πετεινάρια. Εισπράττουμε τις συνέπειες...
Το να είναι κάποιος Δάσκαλος, σε όλες τις κουλτούρες παγκοσμίως αποτελεί βαρύ τίτλο τιμής λειτούργημα που κουβαλάει κάποιος με αξιοπρέπεια και σπουδή. ...Η ποιοτική επανάσταση στην παιδεία είναι προτεραιότητα. 
Όμως καμία υποδομή, ακριβά κτίρια, μεγάλα λόγια, ή πολλά λεφτά δε θα τη φέρουν πιστεύω ότι....
Η επανεκπαίδευση των δασκάλων στην πραγματική τους αποστολή και οι δεξιότητες για την επιτύχουν, είναι ο μοναδικός δρόμος για αυτή την επανάσταση, όπως και το ξεκαθάρισμα στο ποιοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για αυτό το σπουδαίο ρόλο που η κοινωνία τους εμπιστεύεται: το χτίσιμο των ψυχών των παιδιών μας, μαζί με την οικογένεια..Αν είναι τόσο καλοί στη δουλειά τους οι δάσκαλοι του παιδιού σας, τίποτε δεν έχουν να φοβηθούν από την αξιολόγηση της δουλειάς τους, και φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να το στέλνετε στο φροντιστήριο για να μάθει εκείνα που έπρεπε να είχε διδαχθεί στην τάξη...
Αλλά...Πριν απ΄ όλα επιβάλλεται και η αξιολόγηση μαθητών σε όλα τα μαθήματα και δη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...όπως ισχύει στα καλά Πανεπιστήμια των ανατολικών ακτών του Ατλαντικού, που πρέπει να μιμηθούμε, αν θέλουμε καινοτομία και έρευνα !..και το υπουργείο παιδείας να πάψει να είναι σε ένα πρόγραμμα σπουδών ιδιαίτερα απαιτητικό για τα παγκόσμια δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις να γνωρίζουν και να χειρίζονται θέματα που ούτε φοιτητές του μαθηματικού δεν μπορούν να λύσουν και από την άλλη να περιμένουμε από τους καθηγητές του σχολείου να καλύψουν αυτή την ανάγκη.
Μόνο η Ελλάδα και η Ρωσία απαιτεί τέτοια εμβάθυνση από τους μαθητές για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Συγκριτικά με τη Φινλανδία που βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχουμε περισσότερους δασκάλους ανά αριθμό μαθητών από όσους εκείνοι, άρα και περισσότερες άνθρωπο-ώρες να διαθέσουμε σε κάθε μαθητή  Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς, πώς με τόσο μεγάλο αριθμό δασκάλων και εκπαιδευτικών που απασχολούνται σήμερα στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παιδεία στην Ελλάδα, αυτή βρίσκεται τόσο χαμηλά ποιοτικά στη διεθνή κατάταξη. 
Και αφού ανέφερα  τις σκανδιναβικές χώρες , γνωρίζετε ότι αυτά που διδάσκονται οι μαθητές στην Νορβηγία στην Τρίτη λυκείου είναι ασυγκρίτως ευκολότερα από αυτά που διδάσκονται οι δικοί μας μαθητές;
Επειδή υπάρχουν Videakia από διδασκαλίες στο MIT γνωρίζετε ότι το επίπεδο εμβάθυνσης στα μαθηματικά στο ΜΙΤ είναι χαμηλότερο από αυτό που ζητάει το υπουργείο από τα δικά μας παιδιά .
Τα ποσοστά αποτυχίας των παιδιών στα μαθηματικά κάθε χρόνια αγγίζει το 80% ! 80% των μαθητών γράφουν κάτω από τη βάση.. Ποιος φταίει … ο καθηγητής στο σχολείο;Ο καθηγητής στο φροντιστήριο;(άλλη πληγή κι αυτή) Ή μήπως το υπουργείο και αυτά που ζητά από τους μαθητές.????
Δεν θεωρώ οτι ο δάσκαλος είναι μόνο η πηγή όλων των κακών στην παιδεία όταν οι μαθητές στις αίθουσες έγιναν μέχρι 30. Σχολεία καταργήθηκαν κονδύλια εκμηδενίστηκαν. .
Εάν θέλουμε να κάνουμε σχολεία και παιδεία πρέπει τον δάσκαλο να τον βοηθήσουμε στο έργο του και όχι να τον απειλούμε με διαδικασίες παλαιοκομματικού χαρακτήρα. Εξάλλου, ο δάσκαλος είναι ο μόνος εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα που δεν διορίστηκε με μέσον και που έχει σίγουρα όλα τα τυπικά προσόντα, για να μην αναφέρουμε ΑΣΕΠ κλπ
Θελω να πιστευω οτι Υπάρχει μια μερίδα των εκπαιδευτικών  που εργάζεται με κόπο και τιμά τη δουλειά της μέσα στην χαοτική κατάσταση της κοινωνίας. και με το χαμηλότερο μισθολόγιο μέσα στον δημόσιο τομέα, 600κατι ευρώ για τους νεους, 800κάτι ευρώ για τους δεκαετείς . 
βέβαια Τα 700-800 ευρώ σήμερα δεν είναι  λίγα,κύριοι εκπαιδευτικοί για βγείτε στη γύρα στην αγορά να δείτε πόσα παίρνουν οι αντίστοιχοι πτυχιούχοι ΑΕΙ"
Άμα είσαι στον ιδιωτικό τομέα 500 και πολλά σου είναι, και ας είσαι και απόφοιτος ΑΕΙ. Για τη δουλειά που καλείται να κάνει ο εκπαιδευτικός όμως, 700-800 δεν είναι γελοίος μισθός. "Και δεν έχετε να αντέξετε στην πίεση και την απόλυση να κρέμεται πάνω απο τα κεφάλια μας που μας υποβάλλουν οι προϊστάμενοι και τα αφεντικά"..καταλαβαίνω τη δική σας πίεση  ότι σε μια αίθουσα  25-30 εφήβους (καυλωμένους επαναστάτες) υπάρχει πίεση.. Και από την άλλη να σε κυνηγάει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που πείραξε; τον κανακάρη;...παλιά θυμάμαι στο άκουσμα "θα επικοινωνήσω με τους γονείς σου" οι μαθητές στέκονταν κάγκελο. στο λύκειο πολλές κοπέλες πλέον έρχονται με γυναικείες τσάντες, όχι σχολικές. είναι παραπληροφορημένα  τα παιδιά, έχουν άποψη και ενημέρωση. ....Το θέμα αυτό είναι τεράστιο . 
Η εξ ολοκλήρου αναδιάρθρωση της παιδείας περνάει και από τους δασκάλους σίγουρα αλλά κυρίως από την οργάνωση του Υπουργείου παιδείας. Δεν είναι θέμα Υπουργού αυτό αλλά εθνικό και μόνο όταν έτσι θα αντιμετωπιστεί θα δούμε αποτελέσματα . Προσωρινά οι μόνοι που το παλεύουν είναι οι γονείς και κάποιοι..... θα έλεγα , δάσκαλοι.
Συμφωνώ ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι αλλά σκεφτείτε το σύνολο του κόσμου  περνάει άσχημα και δύσκολα.....
Ωστόσο αναρωτιέμαι...
Αν αύριο τους δώσουν όλα τα λεφτά που ζητάνε και ακόμα παραπάνω, 
θα είναι πιο συνεπείς στα καθήκοντά τους?
Πολύ αμφιβάλλω...

ΑΝΕΜΟΣ





ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured