ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Για τα σπαγγέτι
500 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
70 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γρ. χοιρινός κιμάς
150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
2 γρ. ρίγανη
10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
2 αυγά
7 γρ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
350 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σπαγγέτι
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μετά και τα σπαγγέτι.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τα σπαγγέτι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Κρυώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σ' ένα μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΑΝΕΜΟΣ