ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Oι 5 καλύτερες τροφές για το δέρμα σας


Η καλή διατροφή μπορεί να σας μεταμορφώσει ολοκληρωτικά. Και δε μιλάμε μόνο για τα αποτελέσματα που έχει στο θέμα της απώλειας βάρους. Μερικές τροφές είναι ιδανικές να βελτιώσουν το μεγαλύτερο όργανο που έχετε στο σώμα σας: το δέρμα. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τα οποία βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματός σας και σας προστατεύουν από την καταστροφική επίδραση της υπέρυθρης ακτινοβολίας του ήλιου.
Και ξεκινάμε με:

Αμύγδαλα

Η βιταμίνη Ε σε όλο της το μεγαλείο. Aντιοξειδωτική, καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση ρυτίδων και την έλλειψη της ελαστικότητας στο δέρμα μας. Επίσης πολλά καλλυντικά περιέχουν αμυγδαλέλαιο για τις ευεγερτικές του ιδιότητες στο δέρμα και στα μαλλιά.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, μια ουσία που ευθύνεται βασικά για το κόκκινό τους χρώμα. Η ίδια λοιπόν ουσία όταν η ντομάτα μαγειρευτεί, συγκεντρώνεται σε μεγάλα ποσοστά. Ακόμα ένα αντιοξειδωτικό στο οπλοστάσιο σας με τη γνωστή δράση. Οπότε ντοματοχυμός, σάλτσα ντομάτας ή ακόμα και κέτσαπ πρέπει να βρίσκονται στην καθημερινή σας διατροφή σε σωστές πάντα δόσεις.

Γλυκοπατάτα

Περιέχει βιταμίνη C, η οποία επιδρά στις ρυτίδες και τις απαλύνει με το να ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Εναλλακτικά, το ίδιο κάνει και το καρότο.

Τόνος

Μη νοιώθετε πια τύψεις για την κατανάλωση κονσέρβας τόνου. Ο τόνος περιέχει σελήνιο το οποίο είναι είναι ένα πολύ σημαντικό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό συστατικό. Διατηρεί τα επίπεδα ελαστίνης στο δέρμα κρατώντας το σφιχτό και απαλό. Και αυτό όμως με μέτρο!

Πράσινο τσάι

Πλούσιο σε κατεχίνες. Ένα φλυτζάνι πράσινο τσάι περιέχει 70% από αυτή την ομάδα δραστικών ενώσεων που ανήκουν στα φλαβονοειδή. Γνωστές και για την αντικαρκινική τους δράση. Η δράση τους γίνεται αποτελεσματικότερη όταν το τσάι πίνεται ζεστό.

Μαύρη σοκολάτα

Δεν είναι μόνο γευστική. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβανοειδή αντιοξειδωτικά με τα γνωστά αποτελέσματα. Μόνο προσέξτε, η σοκολάτα να έχει πάνω από 50% κακάο, αλλιώς δεν πιάνει το κόλπο!


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured