ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Νίκος Γκάλης: ποιο είναι αυτό το σεμνό αγόρι...



Δεν μπορώ να πω πολλά για την τεχνική του στο μπάσκετ. Δεν είμαι η κατάλληλη
Θυμάμαι όμως ότι μικρό κορίτσι όταν τον έβλεπα στα γήπεδα δεν προλάβαινε η ματιά μου να τον ακολουθήσει, νόμιζα ότι είχε έναν μαγικό τρόπο να βάζει καλάθια ...Ύστερα από πολλά χρόνια  είδα την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αρης προς τιμήν
 του θρύλου Νίκου Γκάλη, με το Αλεξάνδρειο να ονομάζεται Nikos Galis Hall και το Νίκο Γκάλη να εμφανίζεται, όχι με φανέλα και σορτσάκι, αλλά με κοστούμι και δάκρυα στα μάτια αποφάσισα να ψάξω λίγο παραπάνω τη Ζωή του να δω ποιο είναι αυτό το σεμνό αγόρι....
Αυτό που πάντα με γοήτευε στον Νίκο Γκάλη ήταν ότι κοιτούσε χαμηλά, χαμογελούσε διακριτικά, ήταν λιγομίλητος, παρά την αδιαμφισβήτητη αξία του και, αν εξαιρέσω τα γκρίζα μαλλιά, είδα τον ίδιο άνθρωπο. 
Με το ίδιο βλέμμα και την ίδια σεμνότητα....Σαν να μην ήξερε το μέγεθός του.
Ποιος είναι ο Νίκος  λοιπόν....

​Γιος τσαγκάρη από τη Ρόδο, ο Νίκος Γκάλης,παιδί μεταναστών...
Ένας Ελληνοαμερικάνος, γεννημένος στο New Jersey, στην κατεξοχήν γειτονιά των Ελλήνων μεταναστών. Τι πιο αναμενόμενο για τον Νίκο να ασχοληθεί με την πυγμαχία, όπως πολλοί Έλληνες εκείνης της εποχής. Να ακολουθήσει την κλισέ πορεία ενός γιου μεταναστών, να γίνει ο Έλληνας Ρόκι, ένας άλλος Τζιμ Λόντος, μέσα από ένα λιγότερο “γκλαμουράτο” και πιο βάρβαρο άθλημα. Ο Γκάλης στα 17 του χρόνια θα κάνει το πρώτο παράδοξο: θα αφήσει την πυγμαχία, για το πιο “αμερικάνικο” μπάσκετ`````````````
 Θα τολμήσει να διεκδικήσει αυτά που θεωρούν αυτονόητα όλα τα ξανθά αμερικανάκια. Και θα τα αποκτήσει το 1979, όταν τελειώνει το πανεπιστήμιο Seton Hall, του οποίου η ομάδα μπάσκετ φημίζεται για τις διακρίσεις της, ως 3ος σκόρερ στις ΗΠΑ, με μέσο όρο 27.5 πόντους, πίσω από τον Larry Bird, παίκτη τότε του Indiana State, που είχε 28.6 πόντους. Στο draft εκείνης της χρονιάς τον παίρνουν οι Boston Celtics. Η πρώτη του μεγάλη ατυχία -καθοριστική για την μετέπειτα ιστορία του- ο τραυματισμός του που του κόβει το συμβόλαιο με τους Celtics. Ο διευθυντής των Celtics, χρόνια αργότερα θα πει ότι το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του ήταν ότι δεν έκανε συμβόλαιο στο Γκάλη.
Παράδοξο δεύτερο. Αντί να συνεχίσει να προσπαθεί για μια καριέρα στο αμερικάνικο μπάσκετ, ο Γκάλης αφήνει την άνεση του NBA, για την επιστροφή στην πατρίδα, την μικρή -μπασκετικά τουλάχιστον- Ελλάδα.
Δεν υπήρχε μεγαλύτερη και καλύτερη συγκυρία απο το να βλέπεις στο παρκέ, Γκάλη Γιαννάκη, Μπάνε, Κόρφα λέβινγκστον. Σου αξίζει η τιμή και η αγάπη μας. Σε αγαπάμε όλοι οι Έλληνες.
Το πιο σημαντικό πάντως κεφάλαιο στη ζωή του, ήταν ο γάμος του με τη δημοσιογράφο Ελένη Παναγιώτου... Παντρεύτηκαν στις 9 Δεκεμβρίου του 2005 και λίγο καιρό μετά απέκτησαν την κορούλα τους Στέλλα , Η μονάκριβη κόρη του πήρε το όνομα της μητέρας του που της είχε μεγάλη αδυναμία. 
Σε αυτή τη μίζερη πραγματικότητα που με  το life style βιώνουμε ξυρισμένες κεφαλές ή κουκουλοφόρους. Ευτυχώς οι πολλοί που θέλουν δημοκρατία και πολιτισμό θα φέρουν την άνοιξη, με δουλειά, με μεράκι, με πολύ κουράγιο, γιατί το αξίζουμε.Η εκ νέου παρουσία του Νίκου Γκάλη στην επικαιρότητα ειναι πραγματικό βάλσαμο στα βάσανα των καιρών.Και ήταν ο μόνος που μας δίδαξε 
Ποιόν και Ήθος.. Αφού έχουμε μια τόσο όμορφη χώρα και τόσο μεγάλους ανθρώπους, πως είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στραβά? 

Εσύ Νίκο Γκάλη έκανες τον κόσμο να ασχοληθεί και να βγει να παίξει μπάσκετ στα ανοικτά γήπεδα. Μας έκανες να έχουμε καθαρό μυαλό, σκέψη και μας έμαθες να αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία που υπάρχει στην ζωή.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.```````````````````````````````````
Σε ευχαριστούμε πολύ!
ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured