ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ανδρική αλληλεγγύη..


Με εκνευρίζει αφάνταστα το γεγονός ότι οι άντρες !! υποστηρίζονται μεταξύ τους, Ανδρική αλληλεγγύη.. ακόμα κι όταν στην πραγματικότητα μισούν ο ένας τον άλλον! Παρατηρείστε πόσους διευθυντές, προϊσταμένους κτλ συναντάτε σε κάθε χώρο εργασίας και πόσες αντίστοιχα γυναίκες επικεφαλείς. Είναι νομοτελειακό. Οι γυναίκες είναι καλές για να εκτελούν, αλλά όχι για να οργανώνουν. Παρά το γεγονός ότι είναι καλύτερες στην οργάνωση. Δεν προορίζονται για τις υψηλές θέσεις στην ιεραρχία. Πριν χρόνια είχα συναντησει μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Ήταν σαφώς πιο επικοινωνιακή από τους συναδέλφους της, είχε φανερά τα προσόντα για τη θέση που κατείχε. Επιστρέφοντας στη δουλειά είχα μιλήσει με ενθουσιασμό για αυτήν. Τα σχόλια που άκουσα: είναι μία διπρόσωπη σκύλα ή κάποιος την προωθεί. Τέτοια υπεραπλούστευση; Μερικές από αυτές τις «σκύλες» γνωρίζοντας τες, ανακαλύπτεις ότι είναι πολύ πιο ηθικές από πολλούς άντρες χαμηλών τόνων.
Για το κουτσομπολιό δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Ξέρω άντρες που θα μπορούσαν να γράψουν ολόκληρο βιβλίο ακούγοντας απλά μια ιστορία. Διαθέτουν περισσότερη φαντασία. Ή απλά οι γυναίκες δεν έχουν χρόνο για τέτοια.Και οι επιλογές ζωής μας διαφοροποιούν. 
Μισώ τις γενικεύσεις, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως οι γυναίκες δε διστάζουν να τα διαλύσουν όλα, ακούγοντας την καρδούλα τους. Είτε πρόκειται για σχέσεις, είτε για καριέρες. Δε ξέρω πολλά αντίστοιχα παραδείγματα αντρών. Μότο τους το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Τα υπόλοιπα κάτω από το χαλί. Συζητούν για το post punk και τον τάδε αναρχικό ηγέτη, ανάμεσα σε μπουκάλια ουίσκι απίθανα βολεμένοι και κρυφο-συντηρητικοί  Στα δύσκολα, αλλά και όπου δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ακόμα και στα social media, οι γυναίκες εκδηλώνονται ευκολότερα, παίρνουν θέση, νοιάζονται. Πάντοτε όμως οι μεγαλύτερες επαναστάσεις ξεκινούν από άντρες !!
Εντυπωσιάζομαι ακόμα με την αντίδραση πολλών αντρών στην είδηση ότι παντρεύτηκα. Ούτε στο Champions League να κέρδιζα. Με κοιτούν και νιώθω σαν να ανέβηκα ένα επίπεδο στα μάτια τους. Σαν να κατάφερα το ακατόρθωτο: βρήκα κάποιον να με παντρευτεί. Γλίτωσα μια για πάντα από το άθλιο «Τι κάνεις εσύ; Δεν παντρεύτηκες;» από τους πρωταθλητές της χυλόπιτας. Καμία γυναίκα που εσύ είχες απορρίψει δε θα σε ρωτούσε χαιρέκακα κάτι παρόμοιο.
Όχι, δεν έχω παρεισφρήσει σε κάποιο φεμινιστικό δίκτυο. Λατρεύω τους άντρες. Είναι πιο αθώοι, διασκεδαστικοί, τρυφεροί. Βέβαια αυτή είναι περιγραφή για κουτάβια. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς τους φίλους μου. Αυτούς που έλεγαν ότι οι τριαντάρες πρέπει επειγόντως να βρουν έναν σαρανταπεντάρη, πριν αρχίσουν να σπάζουν. Αυτούς που απέκτησαν κοιλίτσα και βάρυναν, με τις σαραντάρες να είναι στα καλύτερα τους.
Με γοητεύει ότι έχουμε ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης, περισσότερη υπομονή. Αντοχή στον πόνο. Σκεφτείτε πόσο γκρινιάρηδες και εγωκεντρικοί μπορούν να γίνουν οι έρωτες μας, όταν αρρωσταίνουν. Πολύ φοβάμαι ότι είναι στα γονίδια των γυναικών να ξέρουν από την αρχή ότι δε θα είναι ποτέ το κέντρο του κόσμου. Ακόμα και τα κοριτσάκια με τα στιλπνά μαλλιά.
Είναι αυτό το ανασηκωμένο φρύδι, το οποίο επαναφέρει στην τάξη τους αιθεροβάμονες άντρες. Σαν παιδάκια μπορούν να χάνουν άπειρο χρόνο ασχολούμενοι με κάτι εντελώς αόριστο ή με μια ηλιθιότητα. . 
Ο Δυνατός άνθρωπος έχει δύναμη που πηγάζει από μέσα του. Όχι δύναμη που αντλεί εκμεταλλευόμενος τις ζωές των άλλων.
Ο τρόπος με τον οποίο πατούν γερά στα πόδια τους οι γυναίκες, το πάλαι ποτέ «αδύναμο φύλο».

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured