ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Άντε πάλι έχουμε Πρωτομαγιά !!!!


κάρτα για την πρωτομαγιά
Γι' αυτό αγαπάμε αυτήν την χώρα. Είναι 7 Μαϊου και Πρωτομαγιά πάλι φέτος στην Ελλάδα θα γιορτάσουμε δυο φορές την πρωτομαγιά... Άντε πάλι πρωτοπόροι είμαστε !!!!
Υπενθυμίζεται ότι με υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, για την τρίτη ημέρα του Πάσχα, 7 Μαΐου.
Η Πρωτομαγιά κάποτε γιορταζόταν την… πρωτομαγιά. Κάποια στιγμή, κι επειδή είμαστε λαός θρήσκος αποφασίσαμε να την κάνουμε….κινητή γιορτή. Κάτι σαν του Αγίου Γεωργίου δηλαδή. Τη γιορτάζουμε όποτε μας βολεύει. Από άποψη αργιών φυσικά
Κι επειδή ως λαός της κοπάνας τίποτα δεν μας σταματά εφέτος αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας! Θα γιορτάσουμε δύο πρωτομαγιές! Η μία σήμερα κι η άλλη τη Τρίτη του Πάσχα!
Το πια είναι η… σωστή πρωτομαγιά φυσικά και δεν αφορά τον Άνεμο. Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά καθόλου. Έτσι κι αλλιώς είμαστε μια χώρα που γιορτάζουμε τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο κόσμο γιατί σε μια χώρα που έχει τόσο χαμηλή παραγωγικότητα σαν την δική μας το να γιορτάζεις επειδή εργάζεται λίγο μοιάζει με θράσος. Τελικά καταντήσαμε να γιορτάζουμε απλά και μόνο επειδή εργαζόμαστε!
και οι απολυμένοι γιορτάζουν την εργατική Πρωτομαγιά απο το σπίτι τους βλέπουν τη προσποιητή αφέλεια τη Μενεγάκη να είναι μέσ’ τη καλή χαρά επειδή ήρθε η Άνοιξη, να χορεύει και να τραγουδά,με λουλούδι στο αυτί και όλα μια χαρά απο τον καναπέ μας δεν συγκρίνεται η μενεγακη και η σκορδα με τους εργατοπατέρες που σου τρυπάνε τα αυτιά με τη ντουντούκα και να ζητάν σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων 
με  την υποκρισία να ζητάνε να διασφαλίσουν την εργασία μας. Αυτοί που ποτέ δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους.
Η πρωτομαγιά λοιπόν βολεύει τους πάντες. Οι αριστεροί γιορτάζουν τις λαϊκές κατακτήσεις και απαιτούν, οι δεξιοί το ρίχνουν στην άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης κι υπόλοιποι τρέχουν να την εκμεταλλευτούν για καμιά εκδρομή.
Η μέρα έτσι κι αλλιώς ανήκει στους εργαζόμενους που την κάνουν κοπάνα κανονικά και με το νόμο. Πάνε να προϋπαντήσουν το Μάη στις εξοχές και στις ταβέρνες αντί να τον ψάχνουν στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας που γίνονται οι συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων.
Όχι θα κάτσουν να σκάσουν. Θα τους προβληματίσει λίγο η τιμή της βενζίνης, αλλά θα σκεφτούν ελληνικά! Αφού αύριο θα την πληρώσουμε ακριβότερα, ας πάμε τώρα εκδρομή και αύριο έχει ο Θεός να κάνουμε και... οικονομία.
Εσείς φίλοι μου πια πρωτομαγιά θα γιορτάσετε τελικά ???



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured