ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ημέρες των παθών και Τι να προσέξουμε !!!



Μουδιασμένη παραμένει η αγορά, παρά το γεγονός ότι διανύουμε ήδη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ευρισκόμενοι στην αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα. αφού έφθασε η Μεγάλη Εβδομάδα, και πλέον ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο του Πάσχα, όπου θα κορυφωθεί και η τουριστική κίνηση, ενώ η επιστροφή κάποιων αποδήμων στα χωριά τους δεν είναι ακόμη τόσο έντονη, ίσως όμως αυξηθεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Άλλωστε, το κόστος της μετακίνησης είναι απαγορευτικό για πολλούς! Κάνοντας τις αγορές μας για το πασχαλινό τραπέζι θα πρέπει να έχουμε στο νου μας μερικές οδηγίες προκειμένου να ψωνίσουμε με ασφάλεια.
Τι να προσέξουμε
Δεν αγοράζουμε αμνοερίφια τα οποία δεν φέρουν τις προβλεπόμενες από τη Νομοθεσία σφραγίδες. Τα εγχώρια παραγωγής σφάγια φέρουν σφραγίδα καταλληλότητος χρώματος τυρκουάζ και σχήματος ωοειδούς ή στρογγυλού όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Επίσης φέρουν σφραγίδα σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου στην οποία αναγράφεται η χώρα με τις ενδείξεις EL ή ELLAS.
Τα σφάγια που προέρχονται από κοινοτικές χώρες η σφραγίδα καταλληλότητος είναι τυρκουάζ ή ερυθρού χρώματος και έχει σχήμα ωοειδές ή στρογγυλό όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Στη σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλογράμμου θα αναφέρεται η χώρα προέλευσης.
Τα σφάγια από τρίτες χώρες, φέρουν όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό.
Σε κάθε σφάγιο οι σφραγίδες θα βρίσκονται στις δύο ωμοπλάτες και στις δύο εξωτερικές πλευρές των μοιρών.
Σφάγια τα οποία δεν φέρουν σφραγίδες, δεν έχουν υποστεί κτηνιατρικό και υγειονομικό έλεγχο και θεωρούνται επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.
Τα σφάγια θα συντηρούνται σε ψυγεία σε θερμοκρασία κάτω των +7ο βαθμών Κελσίου, και όχι εκτεθειμένα στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα δε εντόσθια θα διατηρούνται σε ψυκτικούς θαλάμους σε θερμοκρασίες κάτω των +4ο βαθμών Κελσίου....Τα σπλάχνα (συκώτι, νεφροί, καρδιά, πνεύμονες) να μη φέρουν στην επιφάνειά τους κύστες και οζίδια.
Βέβαια, τα μηνύματα στην αγορά δεν θυμίζουν ότι έρχεται Πάσχα, αφού η κίνηση είναι υποτονική και αναμφίβολα ο κλάδος που κυρίως θα έχει την… τιμητική του θα είναι αυτός των τροφίμων.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured