ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Στον αέρα οι Πανελλαδικές- Μπάχαλο οι Εξεταστική ....



Σήμερα Πέμπτη Κρίνεται η τύχη των κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Εγινε «μπαχαλοποίηση» των Πανελλαδικών Εξετάσεων για ακόμα μια φορά ..
Μαθητές και οικογένειες ματώνουν κυριολεκτικά....όταν Σε μια – δύο εβδομάδες 110.000 νέοι γνωρίζουν ότι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας μια θέση στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Προετοιμάζονται πυρετωδώς, ξενυχτάνε, πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, αγωνιούν μαζί με τις οικογένειές τους.
Οι καθηγητές κρατούν σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες μαθητών επειδή τους ζητήθηκε να εργάζονται δύο ώρες παραπάνω την εβδομάδα. Εάν είναι δυνατόν! Επίσης, τους ζητήθηκε να μετακινούνται από σχολεία με πλεονάζον προσωπικό σε σχολεία όπου δεν υπάρχουν καθηγητές. δεν ξερω αν ειναι Παράλογο αυτό αλλα αν σκεφτουμε τοσοι και τοσοι δημοσιοι υπαλληλοι παιρνουν μεταθεσεις αλωστε οι μετακινήσεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια ...
Φαίνεται ότι οι καθηγητές δεν δέχονται τίποτε, καμμία αλλαγή, που τους "ξεθεώνει" στη δουλειά ή τους "ξεβολεύει". Και απειλούν τους μαθητές τους!!!
Οι εκπαιδευτικοί καλά θα κάνουν να συμβάλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην κρίση που περνά η χώρα. Πως γίνεται και μετά το σχολικό τους ωράριο τρέχουν και κάνουν ιδιαίτερα μέχρι αργά το βράδυ, αγόγγυστα, ενώ για την εργασία τους στο σχολείο διαμαρτύρονται τόσο.
Δεν τους ταιριάζει. Θεωρούνται λειτουργοί και όχι επαγγελματίες. Αν ήθελαν να είναι επαγγελματίες, τότε λάθος έκαναν που αιτήθηκαν διορισμό, τον αποδέχθηκαν και ορκίστηκαν ότι θα υπηρετούν συνειδητά την εκπαίδευση....στα θέματα που αφορούν την Παιδεία ειναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή τα παιδιά, δεν χωρούν, καμιάς μορφής εκβιασμοί. Δεν υπάρχουν επιμέρους «δίκαια και δικαιώσεις». Δεν υπάρχει αυτόνομο, το «δίκαιο του Υπουργείου». Δεν υπάρχει αυτόνομο, «το δίκαιο του Καθηγητή». Ένα, κοινό και αδιαίρετο είναι το δίκαιο, για όλους τους εμπλεκόμενους, στην υπόθεση της Παιδείας, τόσο την πολιτική ηγεσία, όσο και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τους γονείς τους. Το κοινό και αδιαίρετο δίκαιο στην υπόθεση της Παιδείας είναι η αποτελμάτωση, η ενίσχυση, η αναβάθμιση, η βελτίωσή της.
Είναι στην ευχέρεια της πολιτείας, η ανάδειξη της Παιδείας σε εθνική υπόθεση πρώτης προτεραιότητας
Το γεγονός ότι οι Έλληνες γονείς στύβονται για να μάθουνε τα παιδιά τους αυτά που έπρεπε να μάθουνε στο σχολειό τα λέει όλα! Τα πρωινά με αλλα λόγια για τα Ελληνόπουλα ,είναι χρονος χαμενος. Θα έπρεπε να μαθαίνουνε στο σχολειό τα μαθήματα και τα απογεύματα να έχουνε χρόνο για άλλης μορφής δραστηριότητες όπως τέχνες, αθλητισμό και έτσι να γίνουνε πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες!...μαθετε τα παιδια μας γραμματα και να σκεφτονται,διαπαιδαγωγηστε τα να βγουν στην κοινωνια και να ανεβασουν την χωρα μας εκει που της αξιζει..τοσες δεκαετιες δεν υπαρχει ενας εκπαιδευτικος που να ντρεπεται για το μεγεθος της παραπαιδειας στην χωρα μας??

Για εμένα τώρα να τοποθετηθώ :
Δεν είμαι αγνώμων προς την κυρία Χαρικλεια , την δασκάλα μου του δημοτικού, που με έμαθε να γράφω και να διαβάζω και έκλαιγε όταν με ξανασυναντησε στον δρόμο, μεγάλη πια. Αλλά είμαι πια μητερα και εγω φορολογούμενη πολιτης και καλό είναι να μετράει κάποιος που πάνε τα χρήματα που δίνω.

ΑΝΕΜΟΣ



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured