ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Πλάκωσαν οι Ρώσοι !!!



«Ωρα να πουλήσουμε. 
Οι ρώσοι έχουν μετρητά».
Το ρωσικό χρήμα έχει ανακατέψει την τράπουλα του real estate ανά τον κόσμο.Η απόβαση των Ρώσων στη χώρα μας ξεκίνησε δειλά πριν από μία δεκαετία, για να κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια με ολοένα πιο αυξανόμενες τάσεις. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), το 2010 στη χώρα μας ήρθαν 447.000 Ρώσοι. Μέσα σε δύο χρόνια ο αριθμός σχεδόν διπλασιάστηκε – πέρυσι είχαμε 870.000 αφίξεις. Εφέτος οι εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού και των ρώσων tour operators κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο ρώσους τουρίστες. Αυτό μεταφράζεται σε είσπραξη 944 εκατ. ευρώ. Είναι αναμφίβολο ότι υπάρχει μια ολοκαίνουργια τάξη ρώσων νεόπλουτων που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν και να ξοδέψουν, κάτι που αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και αυτοί που θέλουν να αγοράσουν κάποιο ελληνικό ακίνητο, συνήθως με μετρητά.
Το ότι οι ρώσοι θέλουν να αγοράσουν μόνο τώρα που η χώρα συνετρίβη ολοκληρωτικά και οι τιμές των μέσων παραγωγής έχουν ξεφτιλιστεί δεν είναι τυχαίο. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τα ανατολικά κεφάλαια είναι τόσο δραστήρια για τέτοιες αγορές καθώς τα αντίστοιχα δυτικά με κάθε τρόπο αποθαρύνονται ή ωμά διώχνονται (δες πρόγραμμα Ήλιος). Στην πραγματικότητα μόνο τα ανατολικά κεφάλαια σχεδιάζουν να κάνουν ή κάνουν επενδύσεις ιδίως στη γη επειδή αυτά μόνο ξέρουν ότι οι δικοί τους πράκτορες διοικούν την Ελλάδα οπότε αυτά τα κεφάλαια όχι μόνο δεν θα χάσουν τα λεφτά τους αλλά θα ευνοηθούν σκανδαλωδώς στο μέλλον.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχεδόν πεθαμένη αγορά του ελληνικού real estate έχει πάρει μια σημαντική ανάσα από τις ρωσικές επενδύσεις. 
Καλωσόρισες, ρούβλι!....

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured